Jälgides ning võrreledes toimuvat tekkis selline spekulatiivne küsimus - mis saab OPT aktsiast? Kas hind hüppab taas ajaloolise 280’ni või vähemalt poolele sellest tasemest?
Kunagi vaatasin HP hinna liikumist vist 72 kohal ja küsisin samuti ajaloolise keskmise (150) kohta. Aravti, et HP kukub mitte ei kalline. Paari optimisti arvamus läks siiski täide, HP on 150 kord uuesti jõudnud, kuid veel pole ületanud!?!?
Teades, et vaikus enne tormi võib olla hoovõtt millekski suuremaks, tekib mul 7 meele järgi väike kihk osta tohutult odava hinnaga OPT kokku.
MIDA ARVATE?
OPT on minu arvates pigem kallis. Karta on, et pankade veebruarikuu koondkahjumist on OPT üks pearolle. Samas suht. ebaefektiivne ja jääb konkurentsihammasrataste vahele. Kuid võib olla atraktiivne ost tänu võimalikule tulevasele omanikuvahetusele.
Kui mitte otseselt vaadata numbreid, vaid ettevõtteid, siis...
Vaadates palju on Hansa ja Optiva võrreldes selle kauge ajaga muutunud, siis Hansa on teinud ikka väga olulise kvalitatiivse ja kvantitatiivse hüppe – ühinetud hoiuga, leitud tugev strateegiline investor kes pani tohutult kallist raha sisse, laiendatud järjepidevalt tegevust Lätis-Leedus ning arendatud hoogsalt IT-d ja samas see Optiva – teenitud hoogsalt kahjumit, leitud hooletu investor (Eesti Pank), kes pani odavalt raha sisse, kokku kuivanud tegevus muudel aladel-turgudel, kadunud kliendid, töötajad ja usaldus, suured kahjumid, hägune tulevik. Siis on tegemist lihtsalt võrreldamatute ettevõtete-aktsiatega.
Lõouks soovitus: osta jah Optivat ning looda, et äkki laieneb XXL, Kalevi, Farmaatsiatehase ja teiste luuseraktsiate kevadine ärkamine ka Optivale.
Ma ei imestakski, kui Optiva näitab paar kvartalit megakasumit, et siis taas aasta lõpus korrektiive teha ehk suurkahjumit näidata. Kui aga majandus kiirelt tõusule pöörab, siis äkki jääb Optivale ka mõndagi ja mingi kasumikasv ka tuleb.
Vaadates palju on Hansa ja Optiva võrreldes selle kauge ajaga muutunud, siis Hansa on teinud ikka väga olulise kvalitatiivse ja kvantitatiivse hüppe – ühinetud hoiuga, leitud tugev strateegiline investor kes pani tohutult kallist raha sisse, laiendatud järjepidevalt tegevust Lätis-Leedus ning arendatud hoogsalt IT-d ja samas see Optiva – teenitud hoogsalt kahjumit, leitud hooletu investor (Eesti Pank), kes pani odavalt raha sisse, kokku kuivanud tegevus muudel aladel-turgudel, kadunud kliendid, töötajad ja usaldus, suured kahjumid, hägune tulevik. Siis on tegemist lihtsalt võrreldamatute ettevõtete-aktsiatega.
Lõouks soovitus: osta jah Optivat ning looda, et äkki laieneb XXL, Kalevi, Farmaatsiatehase ja teiste luuseraktsiate kevadine ärkamine ka Optivale.
Ma ei imestakski, kui Optiva näitab paar kvartalit megakasumit, et siis taas aasta lõpus korrektiive teha ehk suurkahjumit näidata. Kui aga majandus kiirelt tõusule pöörab, siis äkki jääb Optivale ka mõndagi ja mingi kasumikasv ka tuleb.
Midagi ei ole teha, ka praeguste hinnatasemete juures on parim strateegia osta Hansat ja see aasta lõpus 200ga maha müüa.
Lihtne arvutus: Eeldus - Optiva ostetakse suurinvestori (mõni Soome pank või kindlustusfirma) poolt ära, ning hind lendab lakke.
Ostaks praeguse hinnaga 50 000 eest OPT ~5405 aktsiat. Kui aasta lõpus on OPT samal tasemel HP'ga, st. tasemel 200 kr., on minu 50 000'st saanud äkitsi lausa 1081000 krooni. See ahvatleb vähemalt mind küll. Mis juhtuks aga siis kui taastub lagi - 280 krooni? Utoopia või taas imed börsil?
Ostaks praeguse hinnaga 50 000 eest OPT ~5405 aktsiat. Kui aasta lõpus on OPT samal tasemel HP'ga, st. tasemel 200 kr., on minu 50 000'st saanud äkitsi lausa 1081000 krooni. See ahvatleb vähemalt mind küll. Mis juhtuks aga siis kui taastub lagi - 280 krooni? Utoopia või taas imed börsil?
Ja mina panen täna panuse Viikinglotole ja minu 5 kroonist saab 9 miljonit ...
Kui selle kätte saad anna ka meile teada, siis oskame OPT osta ;-))
Huvilisele: kui oma 50 tuhandele 50 juurde laenata, siis saaks veel vahvama tulemuse.
... ja siis pääseks lehte kahh veel. Minu teda on kõik pargipuude külge kuivama tõmmatud mehed lehte pääsenud ;-)
Kus on kirjas, et pangad tegid koondkahjumi - kas Äripäevas?
Usaldaks ikka Eesti Panka - 70 mio koondkasum.
See 70 jaotub aga ysna tóenäoliselt yhe panga vahel, seega olen selle poolt, et Optival ei jää yle teha muud, kui haavu lakkuda.
Usaldaks ikka Eesti Panka - 70 mio koondkasum.
See 70 jaotub aga ysna tóenäoliselt yhe panga vahel, seega olen selle poolt, et Optival ei jää yle teha muud, kui haavu lakkuda.
Vaata aga vaata. OPT on päris tõsiselt ostma hakatud. Eelnevate päevade koguste juures paistab, et keegi hakkab juba suuremat meepotti koguma!!!
Nojahh, aga Eesti Pank pidi ju mingiks ajaks oma osast lahti saama.
Vaevalt et see hinda nii 7-8ni kukutamata jätab
Vaevalt et see hinda nii 7-8ni kukutamata jätab
Kas 49 kaupa müük on EP tehing? Kahtlen selles. Pealegi, kas EP müüb siis TSE pakkumise müügihinnaga või ostuhinnaga?
Tore,et leidub peale minu veel inimesi,kes taipavad,et Optiva panga aktsia on allahinnatud ja tõuseb (pikaajalises perspektiivis).
RE:Huviline
Lugege kindlasti minu kommaentaare Optiva Panga kohta.Vaadake teadete tahvlil teemat "Mis Optivaga lahti on?"(9.03.2000).
RE:Huviline
Lugege kindlasti minu kommaentaare Optiva Panga kohta.Vaadake teadete tahvlil teemat "Mis Optivaga lahti on?"(9.03.2000).
49-kaupa suudavad vist ainult koduperenaised osta-müüa. Tehingutasud nagu ise tehingust kõrgemadki:-)
Aga oligi nagu rohkem küsimus, et kas sellest EP värgist kuulda on.
Aga oligi nagu rohkem küsimus, et kas sellest EP värgist kuulda on.
Pikast rahast võib pikk nina saada.
Ei ole leidnud ühtegi põhjust,miks Optiva peaks tõusma.
Arvan,et pikk raha ei vaata Optiva-taolisi.
Ei ole leidnud ühtegi põhjust,miks Optiva peaks tõusma.
Arvan,et pikk raha ei vaata Optiva-taolisi.
Need, kes Optivale 200 kroonist hinda ennustavad, võivad sellest vaid und näha. Tõsi praegusel tasemel tundub ta odavana. Kui tuleb uus omanik, siis võibolla õnnestub 20-30% teenida.
Mille põhjal sa arvad, et Optiva odav on, üks kallimaid aktsiaid põhinimekirjas.
Ega tal ka erilist tuleviku potensiaali ei ole, ma ei usu, et mõni suur välismaa pank hakkaks Eesti turu pärast enam võitlema.
Ega tal ka erilist tuleviku potensiaali ei ole, ma ei usu, et mõni suur välismaa pank hakkaks Eesti turu pärast enam võitlema.
Kui välismaa pangas kohalikule turulr tulevad, siis interneti pankade näol. On tendents, kus pank on aga pankureid ei ole. Odav selles suhtes, et mõni välispank võib tema eest üle turuhinna maksta. Üksinda tal potensiaali ei ole, kõne alla võib tulla ka ühinemine mõne kohaliku pangaga.