Olainfarm (OLF1R)

market cap 323MEEK, eelmise aasta kasum 60MEEK, täitsa normaalne hind LÄTI tööstuse kohta. Kui neil tõesti oleks mingi imeravim töös, siis vaevalt nad mingi jaeketiga viitsiks jamada. Kui aga uusi turge tuleb ja efektiivsust tõstetakse siis on ka igati ok.

Ise kaldun arvama, et täna juba on OLF finantsiliselt tugev (Q1 20MEEK ?). Suurima ohuna näen idast külmarveid.
Kuna minul puudub majandusharidus, siis suhtlen börsiga eelkõige emotsionaalselt. Seni suhteliselt edukalt, õnneks. Üks, millele olen panustanud ja ka teeninud on tabletindus-apteegindus (asi, mis igal ajal töötab). Olainfarm ja Venemaa Apteki 36,6. Tean, et midagi ei tohi soovitada ning seetõttu ei soovitagi. Külmarved on muidugi argument, kuid teada ju on, et kui ei riski, pole börsil midagi teha.
Mina pole Olainfarmi vaadanud enam aastaid kuna pean selle ettevõtte suurimaks riskiks nn. seestpoolt vähemusaktsionäridele tehtavaid külmi arveid.
aka hea Läti tava :)
Üllataval kombel tuli Olainfarmist AGM-i teemalisele meilitsi saadetud küsimusele vastus 6 minutiga.

Arvestades, et seniste kogemuste põhjal on Läti-Leedu suunal börs ise ainus instiutsioon, mis viitsinud väikeinvestori meilile vastata, on tegu küll kultuurilises mõistes kvalitatiivse edasiminekuga.

For whatever it's worth :-)

Ma küll ei tea, millest Cynic konkreetselt räägib, aga selge on see, et börsil käivad risk & reward käsikäes. Hind indikteerib ka selgelt, et turul ettevõtte vastu usaldus puudub.
Äkki MASU õpetab neile miskit?
Mina igaljuhul loodan - ostetakse ju põhjast ja müüakse tipust. Püüa vaid neid tabada...
L2ti on omadega p-ses. See t2hendab, et aeg aktsiate ostuks.
Täiega nõus. Kes julgeb riskida, teeb seda.
For what it's worth, ma olen ka Olainfarmi aktsiaid soetanud praegustelt tasemetelt. Pikemalt hetkel ei kommenteeriks, aga kunagi hiljem võin oma arvamuse kirjutada küll.

Muidu peaaegu offtopic, aga kunagi oli Olainfarm ju see ettevõte, kus öises vahetuses amfetamiini keedeti. Igatahes loovast mõtlemisest ja ettevõtlusvaimust ei tulnud juhtkonnal puudu.

Muus osas, minu jaoks pole väikeaktsionäridele tehtavad külmad arved kindlasti tõestatud fakt OLFi puhul. Kui kellelgi on konkreetseid näiteid, siis oleks oodatud.
Vabandust, siin veel üks majandushariduseta tegelane. Mida tähendab külm arve vähemusaktsionärile? (Alustasin börsil küll juba eelmisel sajandil, aga ühtegi külma arvet pole oma arust veel saanud, äkki nüüd joppab?)

OLF-i olen vaikselt kogunud ja tootluse üle oleks küll patt nuriseda.
Maakeeles tähendab see ilmselt enamusosaluse poolt raha välja kantimist.
Tänan, vist saan aru. Miks just OLF-i enamusosaline seda suurema tõenäosusega teha võiks kui mõni muu firma?
http://www.nasdaqomxbaltic.com/market/?pg=news&news_id=241007
Report of the Management Board prepared for company's AGM shows that this year
“Olainfarm” plans to achieve 10% increase in sales and 15% increase in profits.

Tegu on tõepoolest ühe vahva neglekt-aktsiaga. Seoses Stockholmis toimuva investorkohtumisega, avaldati ka esialgsed tulemused 1. kvartalist. Käive eelmise aastaga võrreldes üles 10% ning kasum 50%. Ei teagi, kas ei meeldi madal müügitulu kasv või milles asi. Tänutäheks haamerdatakse aktsiat valusalt. Ka Evli müüb jätkuvalt (müük toimunud juba kuid).

Endal plaanis juurde võtta, 0,9 LVL kant pakub selleks ka igati sobiva võimaluse, aktsia minu jaoks liiga odav, et praegu ignoreerida. 2010 Q1 kvartali käive peaks tulema 6,1 mLVL juurde ning kasum ca 0,7 mLVL. Trailing 12 kuu kasum ca 2,74 mLVL ning käive 23 mLVL.

Tahavaatepeeglisse vaadates on EPS 0,19 LVL ja P/E seega 4,8. Omakapitali aktsia kohta 1,23 LVL ja P/B nii umbes 0,75.

Investori ROI sellelt tasemelt tagasi vaadates 20% p.a., omakapitali tootlus ka ilmselt üks Baltikumi parimaid, 15%. Ei tea kas Baltikumist üldse kahe käe sõrmi vaja läheb, et kokku lugeda ettevõtteid, kes praegu yoy-tasemel kasvavat käivet näitavad.

Ilmselt on kasumit aidanud kasvatada ka euro nõrgenemine rubla suhtes 1. kvartalis umbes 10% jagu.
Tugeva Q4 järgselt oli Swedbanki analüüsis Olainfarmi target price vaatluse all, soovitus toona BUY ning seni hinnasiht kusagil 1,8 LVL tuuris.

Värskes Grindeksi analüüsis märgitakse ära, et vähemusosaluse on seal omandanud Pharmstandard, kes on üks Grindeksi peamiseid Vene jaotuskanaleid, mis teeks Grindeksi loogiliseks ülevõtukandidaadiks. Olainfarmi hinnas minu arust praegu nii palju realiseerimata potentsiaali sees, et igasugune aktiivsus Grindeksi M&A-suunal, peaks emotsionaalset raha OLF-i kindlasti sisse tooma. OLF-i kirstunaelaks ilmselt hetkel lätlaste madal aktiivsus kodubörsil ning OLF-i liigne väiksus.

Mitte, et võrdlusmoment institutsionaalse huvi suhtes väga asjalik oleks, aga näiteks Viisnurgast on Olainfarm trailing 12 kuu käibe poolest oluliselt suurem (202 mEEK vs 506 mEEK ning OLF-i kasum 60 mEEK ka üsna omas klassis).

Aga endiselt - ootamise aktsia. Ja lootmise muidugi ka, et vahepeal äris **** ventilaatorisse ei lenda.
TaivoS, hea lühikokkuvõte. Jätkuvalt võtab turul aega, et asjadest aru saada. Omal nahal mäletan väga hästi Ukio näidet, kus ettevõte prognoosis tugevat kasvu..korduvalt..tuli ja siis sai turg alles ajapikku aru, kuidas pangal läheb. Need kaks ettevõtet pole küll võrreldavad, aga olen pikalt jälginud ja tulemustega kursis, niiet alahinnatuse lõhn on siin küll üleval. Kauaks ja mis põhjuste?-tuleb oodata:)
Pikem aruanne traditsiooniliselt hea Läti tava järgi 31. mail ilmselt peale turu sulgumist. Kindlasti oluline ka bilansi muutuseid jälgida.
Kas P/B ~0,5 mitte ei ole?

Läti on pommiauk, igat head uudist kasutatakse väljumiseks.
Minu eelviimane "too-cheap-to-be-true" play Riia börsil oli ehitusplokitootja Lode, mis peale mõneajalist kiretut loksumist võeti ca 100% preemiaga üle. Eks siis näeb, mis siin tehakse, alati on võimalik oma suurema venna eeskujul pudelisse mingit sitta valada ja seda peavalurohu nimel müüki anda. Suurtele farma-gigantidele kaob OLF muidugi hambaauku ära, kuid mõnel väiksemal, kes likviidsust omab ning KIE ja eriti Vene turu (ja amfitootmiskompetentsi) vastu huvi tunneb, võiks olla päris huvitav surkima tulla.

Minu arust sobiksid nad näiteks Grindeksiga väga hästi kokku. GRD on juba pikka aega üsna edukalt (koos mõningate lati alt läbijooksmistega) oma Mildronate otsas ratsutanud - Olainfarm avardaks ühest küljest nende tootepaletti ning kuna mõlema fookusturg on Venemaa, peaks turustamise osas olema võimalik samuti sünergiaid leida. Aega mööda neil mahtude vahe vähenenud, kuid Grindeksi müük endiselt ca 2x suurem kui Olainfarmil. Asja õnnestumiseks peab aga GRD muidugi mõne panga ära rääkima, mis ei pruugi olla täna Lätis kõige lihtsam ülesanne.
JP76, minu arvestuste järgi on book value per share 1,23 LVL, seega 0,5 puhul peaks aktsia hind olema 0,62 LVL.