Tänaste uudiste valguses kehva tulemuse teinud Ozempic kukutas hinda kõvasti. Kas võib olla juba piisavalt “Karune” või on veel puhvrit kukkumiseks?
Optimistina arvan, et alati saab hullemaks minna. Hea, et sealt juba ammu väljusin, küll enda arust suurte kahjudega, aga nagu näha, oleks olnud võimalusi veel kõvemini lakki saada.
Nii palju kui mina olen lugenud ja mõistnud siis tegemist oligi rohkem loteriipiletiga. Ise plaanin täna juurde osta kui aktsia peaks 8-10% punases olema. Lühiajaliselt võiks põrget oodata kui Wegovy tabletina aktsepteeritakse.
Novo Nordisk A/S: Evoke phase 3 trials did not demonstrate a statistically significant reduction in Alzheimer’s disease progression
https://www.novonordisk.com/news-and-media/news-and-ir-materials/news-details.html?id=916462
Eli Lilly’s Alzheimer’s drug rejected in Europe
https://www.reuters.com/business/healthcare-pharmaceuticals/eu-medicines-regulator-rejects-eli-lillys-alzheimers-drug-2025-03-28/
Biogen drops Alzheimer’s drug Aduhelm, ending a 17-year chapter
https://www.reuters.com/business/healthcare-pharmaceuticals/biogen-discontinue-development-older-alzheimers-drug-aduhelm-2024-01-31/
Tänaseks juba kena 17% põrge nelja päevaga. Not so bad.
Kahju, et liidriroll kaalulangetusturul Eli Lillyle loovutati, aga arvestades kui tohutu (ja kasvav) on globaalne nõudlus sellise ravi järgi + tabletid jm parendused tulemas, siis tänaselt hinnalt on kõva upside järgmiste kvartalite ja aastate prespektiivis.
Iseasi palju see prespektiiv lohutab neid kes 1000 DKK tükk Euroopa toonast kõige väärtuslikumat ettevõtet ostsid.
“kõva upside” kindlasti, kuid millal. Allapoole on alati ruumi minna. Ma enam ei loe neid kordi, palju ma stopiga välja kukkunud olen. Küll miinuses ja siis plussis. Aktsia siiski on veel alla trendis seniks, kuni pole vastpidist tõestanud.
Kindel pole maailmas midagi, aga lühemas perspektiivis võib suurem tõus tulla kui suukaudne kaalulangetusravim FDA poolt heaks kiidetakse ja turule jõuab. Tänane eeldus (Novo enda andmetel) on veel enne aasta lõppu heakskiit ja Q1 2026 USAs turul. Ilmselt mõni kvartal hiljem EUs ka.
Arvestades, et see oleks esimene ja mõnd aega ainuke suukaudne kaalulangetusravim, siis sealt võib päris kõva müük tulla. Novo on ka öelnud, et seekord ollakse valmis kiirelt suurte mahtudega tulema, erinevalt süstitava ravimi puhult kus magati esialgne eelis osaliselt maha aeglase turustamise ja liiga väikese tootmise tõttu.
Kui kõik läheb plaani päraselt (keegi seda ei garanteeri), siis võiks järgmise aasta jooksul 500-600 DKK valuation täitsa reaalne olla.
Oman ja ostsin hiljutise languse ajal juurde.
Tahaks tõepoolest mingit põhjalaadset konsolideerumist näha graafikul enne kui süüdimatult puid juurde kütta.
Morgan Stanley alandab Novo Nordiski sihthinna 270 DKK-le (280), rõhutades alakaalu. Aktsia sulgus eelmisel kauplemispäeval 307 krooni krooni juures.
BNP Paribas Exane langetab Novo Nordiski sihthinna 302 DKK-ni (315), kinnitades neutraalsust. EFN
Igaüks saab endale oma tõe võtta, aga vb ei tasu alati neid analüütikute hinnanguid liiga tõsiselt võtta. Näiteks Deutsche Bank annab hinnaisihiks 475DKK. Kellel on õigus - seda näitab aeg. Ise oman ja usun, et praeguselt hinnalt on tõusuruumi omajagu.
Deutsche Bank
Potentsiaalselt võibolla midagi põhjasarnast hetkel formeerumas ka tehnilisel pildil, a la joonistame praegu W-shaped recovery teist alumist sanga vms. Puhas spekulatsioon, tõde selgub hiljem.
Max fear on järelikult kah olemas, check.
Juhul kui tegemist tõesti W-põhja formeerumisega, siis märkimisväärsed volume piigid langevad igatahes hästi kokku nende sangadega, check.
Kas siin võiks olla tegemist “Buy when others are fearful” olukorraga?
Ise hetkel long Novo 3.1% portust ja istun sellega -45% punases kottide otsas ning mõtlen, et kas julgen suhtelist allokatsiooni suuremaks ajada? Mu suurim viga paistab olevat langevate nugade liialt entusiastlik kokkuostmine, mistõttu mõtteline max allokatsiooniprotsent portust täitub tükk aega enne tegeliku hinnapõhja saabumist, mistõttu kaalutud keskmine soetushind kipub kõrgeks jääma ning ootamine pikaks venima
Klassikaline bagholder vahib peeglist vastu.
Seda aktsiat ei oma, aga tihti püüan neid kukkuvaid asju, jõhker kus sooduka effekt töötab. Nüüd veidi targem, jäin ühe treidiga lõksu, mis nüüd 0 välja sain, langeva noa puhul vaata alati kinnituse signaal ära, et põhi, muidu 1h signa pealt osta või 4h, kui nädalal ainult müük peal, vot see lõikab hästi. Lühema omad tekitavad vahepeal hüpet ülesse, tekitades veel mõnusa Fomo lisaks.
väga aus .
Miinus on selliste asjadega uskumatult kiire tulema. Kuigi ronisin sinna sügisel sisse suutis see stokk ikka -20 % keerata.
Pole hullu, olen selle aktsiaga eelmine kümnend samas olukorras sõidu ülesse teinud arvatavasti ajalugu kordub.
Teinekord on hea peole hiljaks jääda, ise olen ebaproportsionaalselt suurelt sees portfelli kohta, aga tänase hinna juures siiski rohelises. <47USD võtaks veel juurde kui pakutakse ja plaan on (suurem) osa realiseerida pärast FDA tableti heakskiitu ja sealt siis edasi jälgida liikumisi.
Seekordsel kukkumisel aktsia ju on leidnud ostjad 45-47. Võiks ju oletada, kui me järgneva 2 nädalaga läbi ei kuku võiks päevasel graafikul konsolideeruma hakata vahemikus 50-60. Nädalast graafikut vaadates võiks see mõnda aega seal olla ja põhja kindlustada. Järgmise aasta teine pool, siis on ilusa ilma korral ka nädalasel meeleolu muutunud. Viimane kukkumine oli ju rohkem see, et Novo lõppeks avastas haiguse, mida tõesti Ozempicuga ravida ei saa.
Sentiment on Lily poole kaldu liigagi palju.
Samas ma ei tea aktsiatest essugi.
Stoch üle 20 saab, on ok siseneda.graafik
SEB: Novo Nordisk naaseb kasvule 2027. aastal
SEB kordab oma ostusoovitust Taani ravimihiiglasele Novo Nordiskile. Panga hinnangul jõuab ettevõte taas kasvufaasi 2027. aastal.
- 2026. aastal prognoositakse 5% negatiivset orgaanilist kasvu, kuna USA turul langevad oluliselt rasvumise ravimi Wegovy hinnad ning diabeediravim Ozempic jääb surve alla.
- SEB säilitab ostusoovituse, kuid langetab hinnasihti varasemalt 490 Taani kroonilt 440 kroonile.
- Kasvu 2027. aastal peaks toetama uute toodete turuletoomine ja parem ligipääs Novo Nordiski ravimitele. EFN
Milleks siis praegu osta, kui veel terve aasta virelemist on ette nähtud.