Umm... selgituseks, miks käive ja kasum on langenud võrreldes eelmise aasta sama kvartaliga oli "kuum suvi"...
Tea kas mul mälu on õige petlik või oli tegelikult 2018 suvi VEEL omajagu kuumem kui see 2019 suvi (mis oli ka üle keskmise) ja seega see argument tundub küll lugeja/investori lollitamisena ning kehva mälu peale lootmine?
Kaks suve järjest on väga kuum olnud.
Visahing
Kaks suve järjest on väga kuum olnud.
No isegi kui on sama kuum olnud, siis ei tohiks ju selgitus käibe ja kasumi langusest FY18->FY19 parema ilma tõttu pädeda?
Kas see on üldse adekvaatne ajakirjandus?

Teen foorumi moderaatorile ettepaneku liita käesolev teema Baltika teemaga.
No ei pea pealkirju lugema, kui võib ju aruannet ka lugeda…
Kui ma just millestki väga valesti aru ei saa, siis NTU-l pole viimase kvartali aruandest kasumit ja isegi käivet kuigi palju motet vaadatagi. Kui müük toimub, läheb raha cashi ja Advances received reale. Käibe ja kasumi reale alles siis kui reis toimub. Ehk käibe ja kasumi pilt, mida praeegu näeme, on pilt kuskil kevade eelmüükidest (+ vähem aega ette ostetud reisid).
Mis omakorda tähendab, et slaidil 12 hõisked, et talvehooaja ettemüük on väga tugev, tähendavad käivet kuskil 2020 Q1 ning kui sinna juurde veel lisatakse, et müük on ka kõrgema kasumlikkusega, järeldan, et järgmisel aastal tuleb lõpuks ka korraliku dividendi aasta. Väite toetuseks - kvartaliaruandeid tagasi vaadates ei näe nii kõrget Advances received kui 22,3 miljonit viimastel 3Q 2019 slaididel. Ettepoole vaadates veel, e-müügi osakaal kasvab, mis näitab nii seda, et käiakse ajaga kaasas kui seda, et otse müües võiksid väheneda komisjonitasud.
Muidugi, kui kuskil kuurortis keegi midagi jälle õhku ei lase.
Kui ma just millestki väga valesti aru ei saa, siis NTU-l pole viimase kvartali aruandest kasumit ja isegi käivet kuigi palju motet vaadatagi. Kui müük toimub, läheb raha cashi ja Advances received reale. Käibe ja kasumi reale alles siis kui reis toimub. Ehk käibe ja kasumi pilt, mida praeegu näeme, on pilt kuskil kevade eelmüükidest (+ vähem aega ette ostetud reisid).
Mis omakorda tähendab, et slaidil 12 hõisked, et talvehooaja ettemüük on väga tugev, tähendavad käivet kuskil 2020 Q1 ning kui sinna juurde veel lisatakse, et müük on ka kõrgema kasumlikkusega, järeldan, et järgmisel aastal tuleb lõpuks ka korraliku dividendi aasta. Väite toetuseks - kvartaliaruandeid tagasi vaadates ei näe nii kõrget Advances received kui 22,3 miljonit viimastel 3Q 2019 slaididel. Ettepoole vaadates veel, e-müügi osakaal kasvab, mis näitab nii seda, et käiakse ajaga kaasas kui seda, et otse müües võiksid väheneda komisjonitasud.
Muidugi, kui kuskil kuurortis keegi midagi jälle õhku ei lase.
Huvitav tähelepanek, 3.11 Egiptuse lend oli rahvast täis, tollis inimesed 1/3 tez touriga. Ehk käijaid on, kui ma neid aksiaid omaks, siis üks silm naeraks _ ekskursioonid 2* kallimad kui kohapeal, aga nutaks, kuna maksta tuleb cashis.
Ausõna viimane kuradi kord Läti või Leedu päritolu kraami näppida. Viimane kuradi kord peejee-meestega samas paadis proovida sõita :)
Müüsid ära? :D
Siseinfo, kumba uudist kurjaks pead, et raha kõrvale pandi või et suur plokk müüki läheb?
Noh, vähemalt kiire reageerimisega riskiraha sektoris üsna siinkandis liigub: https://www.forbes.com/sites/davidnikel/2019/11/02/norwegian-billionaire-invests-in-thomas-cook-scandinavia-airline-to-rebrand/
Vanadel headel aegadel oli -15% peal oksjon, ma nagu mäletaks. Kui seal 15% ümber kõikus, siis iga kord oli uus oksjon.
Nüüd ei olnud või ma ei märganud?
Nüüd ei olnud või ma ei märganud?
Ühtäkki tunnen end natuke paremini, et 2 kuud tagasi lootuse kaotasin ja ca 30% lossi vastu võtsin.
Visahing
Siseinfo, kumba uudist kurjaks pead, et raha kõrvale pandi või et suur plokk müüki läheb?
Kas viitaksid, palun, sellele raha kõrvale panemise uudisele?
Ette tänades
MärtVisahing
Ette tänades
https://cns.omxgroup.com/cdsPublic/viewDisclosure.action?disclosureId=912075&messageId=1149012
VisahingMärtVisahing
Ette tänades
https://cns.omxgroup.com/cdsPublic/viewDisclosure.action?disclosureId=912075&messageId=1149012
mingi huumor või? St. kuidas see igivana asi peaks aktsiale mõju avaldama?
Kitsid need müüjad, paanika vist läbi, 5,15 tuli ainult 120tk, pidi veidi hinda kaasa aitama, et order täis tuleks :)
Minu tees, et 5.10 pealt reaalselt müüjaid polnud, tehti vaid paanikat olematu koguse käibega.

D:tänasest oman.
VisahingMärtVisahing
Ette tänades
Oot, sa tahad väita, et see olematu summaga vana teema, peaks kuidagi aktsia hinda mõjutama?
Pahurik, kindlasti mõjutab, eriti neid, kes teevad oma esimesi investeeringuid ja loevad, et kaks halba uudist järjest ja lisades meedia kära- müüvad. Just seal need paar sada tükki 5,1eurist tulid, kui reaalselt maailma lõpp, siis 5,1 oleks ikka üle 1000 tk pakke näinud.
No mina loen eilsest pressikast seda välja, et kui varem oli lootus, et Central European Tour Operator 47% osalusele leitakse strateegiline ostja (kes teeks pakkumise ka teistele aktsionäridele), siis seda ei juhtunud ja fond hakkab oma positsiooni turule müüma järjest.
See EUR 5M on ilmselt alles algus.
Eriti kuradi kaunis on muidugi see 2 päevane 'accelerated bookbuilding'. Kelle kuradi idee see oli?
Võite ise arvata, mis saab aktsia hinnast, kui fond peab sama ABB-d kordama.. ja siis veel kordama.
Sorry kutid, ma panin sellega ikka korralikult pange.
See EUR 5M on ilmselt alles algus.
Eriti kuradi kaunis on muidugi see 2 päevane 'accelerated bookbuilding'. Kelle kuradi idee see oli?
Võite ise arvata, mis saab aktsia hinnast, kui fond peab sama ABB-d kordama.. ja siis veel kordama.
Sorry kutid, ma panin sellega ikka korralikult pange.