LHV II samba fondide aruannetest paistab, et nad on märtsis ca 4 mln eest Novaturast ostnud.
Esmaspäeval tulevad märtsi müüginumbrid, senine hoog on olnud hea:
2017 (MEUR)
jaanuar: 5,1
veebruar: 5,4
2018
jaanuar: 7,4 (+45%)
veebruar: 8,3 (+54%)
Kas Novatours maksab 2017 aasta eest dividende ka ?
Mis sulle selle dividendipoliitika juures selgusetuks jääb?
Küsimus oli - kas see on juba välja makstud v makstakse ?
TALLINN, 2. mai, BNS – Aprillis läbis Tallinna lennujaama üle 238 000 reisija, mida on 17 protsenti rohkem kui mullu samal ajal.
.....
Regulaarlendudest veelgi kiiremas tempos on kasvanud tšarerreisijate arv. Kui esimeses kvartalis oli see keskmiselt 27 protsenti, siis aprillis 48 protsenti. Tšarterlendude sihtkohad on hooajale vastavalt traditsioonilised – kolmandik pakettreisijatest lendasid Antalyasse, kolmandik Egiptuse kuurortidesse ning ülejäänud jagunesid Hispaania, Kreeka, Maroko ja muude riikide vahel.
Novatoursil oli 2017.a Eestis ca 39% tšarterite turuosa, ehk et siit võib Eesti osas arvata väga korraliku kasvu aprillis.
Kuigi äri on tugevalt hooajaline ja Q1 pole väga oluline kvartal, siis Q1 käive oli siiski +8,5 mln:
märts: 10,1 (+46%)
aprilli projektsioon võiks olla 11-12 mln?
.....
Regulaarlendudest veelgi kiiremas tempos on kasvanud tšarerreisijate arv. Kui esimeses kvartalis oli see keskmiselt 27 protsenti, siis aprillis 48 protsenti. Tšarterlendude sihtkohad on hooajale vastavalt traditsioonilised – kolmandik pakettreisijatest lendasid Antalyasse, kolmandik Egiptuse kuurortidesse ning ülejäänud jagunesid Hispaania, Kreeka, Maroko ja muude riikide vahel.
Novatoursil oli 2017.a Eestis ca 39% tšarterite turuosa, ehk et siit võib Eesti osas arvata väga korraliku kasvu aprillis.
Kuigi äri on tugevalt hooajaline ja Q1 pole väga oluline kvartal, siis Q1 käive oli siiski +8,5 mln:
märts: 10,1 (+46%)
aprilli projektsioon võiks olla 11-12 mln?

Mai numbrid väljas. Esmapilgul protsentuaalses mõtte väike pettumus arvestades varasemate kuude ligi 50% kasvu, aga absoluutnumbrites üsna korralik. 2017 mai oli ka väga tugev.

jaanuar: 7,4 (+45% ehk +2,3 mln )
veebruar: 8,3 (+54% ehk +2,9 mln)
märts: 10,1 (+46% ehk +3,2 mln)
aprill: 12,0 (+57% ehk +4,4 mln)
mai: 17,1 (+22% ehk +3,1 mln)
juuni projektsioon võiks olla ca 20 mln ja 2Q kasum 4-5 mln ehk 50-60 senti?
Huvitavad saavad olema juuli ja augusti tulemused, sest eelmine aasta oli Vilniuse lennujaam mõlemal kuul pool kuud remondis ning mingi mõju võis tulemustele sealt olla.

mai: 17,1 (+22% ehk +3,1 mln)
juuni projektsioon võiks olla ca 20 mln ja 2Q kasum 4-5 mln ehk 50-60 senti?
Huvitavad saavad olema juuli ja augusti tulemused, sest eelmine aasta oli Vilniuse lennujaam mõlemal kuul pool kuud remondis ning mingi mõju võis tulemustele sealt olla.
Mis need viimased numbrid siin on ja mis on allikas?
Momentum, kuude müük on börsiteated ja juuni projektsioon minu Exceli harjutus.
Nonii, päris korralik ja mingist küljest ka loogiline maikuu käibe korrigeerimine Novaturase poolt: Käive kliendi kohta oleks eelmise mai käibe pealt olnud 460 eur, mis oleks täistanud korralikku kukkumist 574 euri pealt aprillis. Nüüd korrigeeritud number 554 eur.
mai: 20,6 (+47% ehk +6,5 mln) - jõhker.
Mai käive tähistab Novaturase uut kuu rekordit.
Juuni paistab tulevat pigem siis suvise eelmüügi ja seniste numbrite põhjal 23-24 mln peale.
mai: 20,6 (+47% ehk +6,5 mln) - jõhker.
Mai käive tähistab Novaturase uut kuu rekordit.
Juuni paistab tulevat pigem siis suvise eelmüügi ja seniste numbrite põhjal 23-24 mln peale.
Lisasime Novaturasele alates tänasest võimenduslaenu tagatismääraks 50%.
Kas LHV-l on plaanis Novaturast analüüsiga katma hakata?
Täna ei ole seda plaanis.
Tundub, et väga head juuni tulemused on tulemas... ( ilmselt keegi teab juba ), lisaks Swedi hinnasiht 14.5 €. Fundamentaalselt väga odav ja tugev turupositsioon Balti maades. Inimesed saavad aina rikkamaks ja reisivad rohkem ...
Rick12, kas tead midagi rohkem Swedi hinnasihist?
Minu arust NTU täna parim bet Baltikumi börsidel positiivsest makrotrendidest osasaamiseks, olen viimased paar kuud ostnud. Esimese 5 kuu müük on uskumatult tugev olnud ja suvehooaja bronnidelt (klientide bookingud 2x kõrgemad võrreldes eelmise hooajaga, ettevõtte ise on kohti 40% rohkem bronninud) eeldaks tugevat kasvu jätkumist. Ei imestaks, kui näeme aktsial 13-14 euri taset selle suve jooksul. Palgad kasvavad kõigis Balti riikides mingi 7-8%, see lükatakse tarbimisse, sh suuresti reisimisse. Paketikate hinnad on taskukohaseks saanud päris paljudele ja reisitakse mitte 1x aastas, vaid juba 2-3x. Aktsia hind, dividend (+10% yield), kasvupotensiaal (Baltikum+Valgevene, viimane täna sisuliselt veel null), valitsev turupositsioon (+40% ja +400 resellerit), võrreldes nt Aprangaga, Kaubamajaga on hind igas mõttes ahvatlevamad. Kui börsidel pauk tuleb, saavad pihta nii NTU, kui TSM, TEL, vt viimast pauku, kõike müüdi valimatult. Bilanss on õhuke, a selline on ärimudel. CAPEX suht 0, hotelle/lennukeid ei omata, kogu vaba rahavoog koguneb kontole ja on võimalik divikatena välja maksta. Seda on tehtud ning plaanitakse ka edaspidi teha (aug-sept interim 0,76 euri). Ettevõte ei äga võlakoorma all. Pakun ka, et ettevõte on päris paljude radaritelt väljas (vt foorumeid) - suht ebaõnnestunud IPO, suuromanikud IPOs müünud (osaliselt sunnitult, nt PEF, osaliselt realiseeritakse elutööd), Eesti juhtkonnaga mingid jamad, sektori kuvand pole kõige positiivsem. PEFi exiti-soovi ja ebaõnnestunud müükide osas (Itaka, IPO) omab NTU tegelikult ka ülevõtmisvõimalust, võibolla ma olen sellekohapealt isegi tagasihoidlik.
Minu arust NTU täna parim bet Baltikumi börsidel positiivsest makrotrendidest osasaamiseks, olen viimased paar kuud ostnud. Esimese 5 kuu müük on uskumatult tugev olnud ja suvehooaja bronnidelt (klientide bookingud 2x kõrgemad võrreldes eelmise hooajaga, ettevõtte ise on kohti 40% rohkem bronninud) eeldaks tugevat kasvu jätkumist. Ei imestaks, kui näeme aktsial 13-14 euri taset selle suve jooksul. Palgad kasvavad kõigis Balti riikides mingi 7-8%, see lükatakse tarbimisse, sh suuresti reisimisse. Paketikate hinnad on taskukohaseks saanud päris paljudele ja reisitakse mitte 1x aastas, vaid juba 2-3x. Aktsia hind, dividend (+10% yield), kasvupotensiaal (Baltikum+Valgevene, viimane täna sisuliselt veel null), valitsev turupositsioon (+40% ja +400 resellerit), võrreldes nt Aprangaga, Kaubamajaga on hind igas mõttes ahvatlevamad. Kui börsidel pauk tuleb, saavad pihta nii NTU, kui TSM, TEL, vt viimast pauku, kõike müüdi valimatult. Bilanss on õhuke, a selline on ärimudel. CAPEX suht 0, hotelle/lennukeid ei omata, kogu vaba rahavoog koguneb kontole ja on võimalik divikatena välja maksta. Seda on tehtud ning plaanitakse ka edaspidi teha (aug-sept interim 0,76 euri). Ettevõte ei äga võlakoorma all. Pakun ka, et ettevõte on päris paljude radaritelt väljas (vt foorumeid) - suht ebaõnnestunud IPO, suuromanikud IPOs müünud (osaliselt sunnitult, nt PEF, osaliselt realiseeritakse elutööd), Eesti juhtkonnaga mingid jamad, sektori kuvand pole kõige positiivsem. PEFi exiti-soovi ja ebaõnnestunud müükide osas (Itaka, IPO) omab NTU tegelikult ka ülevõtmisvõimalust, võibolla ma olen sellekohapealt isegi tagasihoidlik.
romanr
Rick12, kas tead midagi rohkem Swedi hinnasihist?
Rohkem ei tea kui 14.5 ja buy soovitus, igaljuhul parem buy soovitus kui LHV Baltika
PS !
Palju prognoosid dividendiks 2018 aasta eest ?

Eeldades sarnase kasumlikkuse jätkumist (7,5% EBITDA marginaal) nagu 2017, siis pakuks dividendiks 1,3-1,4 euri.

See prognoos põhineb siis ka eeldusel, et järelejäänud 7 kuuga kasvab käive 20-30% yoy ja välja makstakse 75% EBITDAst.
Millest on tulnud järsk kasv 2017. aastal võrreldes eelneva 3 aastaga, kus EBITDA on olnud peaaegu paigal ning ka käive ei ole võrreldava dünaamikaga liikunud? Makromajanduslikult pole need väga nigelad aastad.
Taivo, kui see küsimus oli mulle, siis ega ma seda sektori välisena väga hästi seletada ei oskagi. Mälu järgi ei osanud seda hästi põhjendada ka juhtkond. Arvamus oli, et 2017 oli erandlikult hea ja 2018 tuleb võrreldav. Siiani igaljuhul mitte. Kui vaadata Eesti konkurente, siis 2017. aasta kasv tundub olevat kogu sektori põhine, mitte ainult NTU.
Selline on käibepilt konkurentide osas Eesti tasandil:

Pigem oli kehv 2016.aasta ja 2017 jälle väga hea.
Enda tunne on veel see, et nüüd kus põhivajadused nagu riided-toit-auto-elamine rahuldatud, panustatakse rohkem reisimisele. Palgakasv on kiirenenud, housed kasvavad 9-10%.
Selline on käibepilt konkurentide osas Eesti tasandil:

Pigem oli kehv 2016.aasta ja 2017 jälle väga hea.
Enda tunne on veel see, et nüüd kus põhivajadused nagu riided-toit-auto-elamine rahuldatud, panustatakse rohkem reisimisele. Palgakasv on kiirenenud, housed kasvavad 9-10%.
Reisid ei ole eriliselt kallimaks ka läinud, pigem odavamaks isegi. Teatud tõusuruum on sellel turul just seetõttu, et kasvavate sissetulekutega saab "1 reis aastas" inimestest teha "2 reisi aastas".
Aga selles valemis on ikkagi mingi lagi ees mu meelest. Puhkusepäevi ei jätku vms. :)
Arvestades nii ilusat suve on muidugi Novaturase edu üllatav. Tõenäoline muidugi, et reisid olid pikalt ette ostetud.
Aga selles valemis on ikkagi mingi lagi ees mu meelest. Puhkusepäevi ei jätku vms. :)
Arvestades nii ilusat suve on muidugi Novaturase edu üllatav. Tõenäoline muidugi, et reisid olid pikalt ette ostetud.