99 Ikv 33,6M
99 IIkv 33.4M
99 IIIkv 22.5M
99 IVkv 18.5M
Kas Venemaalt rahasid ikka saadakse kätte, või tuleb osa korstnasse kirjutada?
Hindan Norma Ikv tulemust väga positiivselt. Kasum oli minu jaoks üllatavalt suur. Võtsin arvesse, et eelmise aasta samal perioodil oli kasum valuutakursi muutumisest ca 13M.
Positiivne areng on toimunud käibes, suurenenud on eksport läände.
Debitoorne võlgnevus on üks Norma valupunkt. Ka selles osas on asjad korras:
1999.a. Ikv 2000
Debitoorne võlgnevus 130,2M 121,8M
Aegunud võlgade osatähtsus 59% 47%
Idaturu võlg 78% 73%
Ebatõn. laekumiste reserv 19,7M 16,2M
Kuid oodatud investeeringute suurendamist ei suutnud ma bilansist välja lugeda.
Raha on liikunud aktsiate ja muud väärtpaberid kontole. Loodetavasti Norma börsil ei spekuleeri!
2000.a. kasumiks ennustan 150M
Aktsia hind võiks saavutada 50 krooni taseme
Positiivne areng on toimunud käibes, suurenenud on eksport läände.
Debitoorne võlgnevus on üks Norma valupunkt. Ka selles osas on asjad korras:
1999.a. Ikv 2000
Debitoorne võlgnevus 130,2M 121,8M
Aegunud võlgade osatähtsus 59% 47%
Idaturu võlg 78% 73%
Ebatõn. laekumiste reserv 19,7M 16,2M
Kuid oodatud investeeringute suurendamist ei suutnud ma bilansist välja lugeda.
Raha on liikunud aktsiate ja muud väärtpaberid kontole. Loodetavasti Norma börsil ei spekuleeri!
2000.a. kasumiks ennustan 150M
Aktsia hind võiks saavutada 50 krooni taseme
Alvar, sa pakud NO hinnaks 50 eeku, täpsusta, millise ajaperioodi pärast sa arvad seda täituvat. Ning mis sa arvad, kuidas käituda aktsiaga pärast dividendide maksmist. Kas hold või sell? 44 + dividend oleks ma ise nullis. VÕi oleks targem kõik sell ja odavamalt tagasi tulla?
Atvan, et 50 EEK saavutatakse juulis (see on läbi ajaloo olnud üks parimaid tõusukuid). Aasta lõpus aga kindlasti.
Oman Norma aktsiaid 25,7 EEK tasemelt ja ootan dividendid ära, püüan mitte tulumaksu maksta ja kui võimalik kasumit edasi lükata. Peale dividendi maksmist peaks aktsia hind langema dividendi võrra.
Müüa kindlasti ei soovitaks, pigem BUY or HOLD. Kui tuleb loid kauplemine suvel, siis on oodata ka aktsiahindade langust, kuid müümise ja siis tagasiostmisega suurt võitu ei tohiks tulla.
Kuid Norma majandusnäitajad on väga head, väga madal P/E suhe. P/E = 4 (arvestades 2000 a. 150 M kasumiprognoosi). Kui osa tootmist tuuakse üle Eesti, kus on tunduvalt odavam tööjõud, siis ootab Normat vaid tõus.
Oman Norma aktsiaid 25,7 EEK tasemelt ja ootan dividendid ära, püüan mitte tulumaksu maksta ja kui võimalik kasumit edasi lükata. Peale dividendi maksmist peaks aktsia hind langema dividendi võrra.
Müüa kindlasti ei soovitaks, pigem BUY or HOLD. Kui tuleb loid kauplemine suvel, siis on oodata ka aktsiahindade langust, kuid müümise ja siis tagasiostmisega suurt võitu ei tohiks tulla.
Kuid Norma majandusnäitajad on väga head, väga madal P/E suhe. P/E = 4 (arvestades 2000 a. 150 M kasumiprognoosi). Kui osa tootmist tuuakse üle Eesti, kus on tunduvalt odavam tööjõud, siis ootab Normat vaid tõus.
Alvar, mil moel Sa püüad mitte tulumaksu maksta ?
Ehk annad mulle ka idee..
Ehk annad mulle ka idee..
Huvitav oleks teada mida Kristjan Norma hinnast arvab.
Tõstsin SELL targeti 50-le. Probleemid on endised, tulemus näeb oodatust parem välja, las inimesed ostavad.
Positsioon = pikk.
Positsioon = pikk.
Kuna Norma dividendi maksab? Millal on viimane päev, kui Norma aktsiad omavad õigust dividendile.
OIL, 10 mai vist oli ju..
Kristjan, mis summal hetkel teie NORMA ostu soovitus.
TO: TNT
Ei saanud varem teadete tahvlile ligi.
Mäletan et kodanik nimega TNT sarjas mind tugevalt ja soovitas mul realistiks saada, kui prognoosisin Norma 1Q kasumit 40 milj ligi.
TNT sa panid selle realismiga minu kohta ikka päris täppi.
endine Martin (keegi oli selle kasutajanime juba hõivanud)
Ei saanud varem teadete tahvlile ligi.
Mäletan et kodanik nimega TNT sarjas mind tugevalt ja soovitas mul realistiks saada, kui prognoosisin Norma 1Q kasumit 40 milj ligi.
TNT sa panid selle realismiga minu kohta ikka päris täppi.
endine Martin (keegi oli selle kasutajanime juba hõivanud)
Huvitav on see, et Norma aktsia on ikka kuidagi investorite poolt psühholoogiliselt tajutav kui mitte suurt potentsiaali omav investeering, vaatamata sellele, et majandustulemused on märkimisväärsed ning fundamentaalselt on aktsia alahinnatud. Ka pressis on NO -st kirjutama hakatud positiivsemates toonides, mitte kui mõttetute turvalintide tavatootja. Jääb üle mõistatada, millal toimub investorite mõttemaailmas psühholoogilline murrang ning nähakse Normas seda, mis ta tegelikult on. Ise ootan põnevusega, millal Norma ületab kättesaamatuna tunduva, kuid tegelikkuses reaalse 50. kroonise lävepaku, et sealt edasi tõusta. Kas keegi julgeb pakkumisi teha, millal see võiks toimuma hakata, mis teie pakute?
To OIL:
Minu arvestuste järgi peaks viimane dividendiõiguslike Norma aktsiatega kauplemise päev börsil olema homme, 04.05.2000.
Nimekirja fikseerimine EVK poolt on 10. mail.
Minu arvestuste järgi peaks viimane dividendiõiguslike Norma aktsiatega kauplemise päev börsil olema homme, 04.05.2000.
Nimekirja fikseerimine EVK poolt on 10. mail.
TO: MAX
Varem oli skaala
OSTA 35 HOIA 40 MÜÜ 45
NÜÜD 40-45-50.
Varem oli skaala
OSTA 35 HOIA 40 MÜÜ 45
NÜÜD 40-45-50.
Tsau-blau internetiajastu lapsed!
Vihkan neid registreerumisi, allkirja andmisi jne protseduure, mille alusel sind võidakse kuskil vahele võtta.
To Jack :
Kuid tundub et see on vajalik - ei mäleta, et oleks nagu Normiku kasumit kommenteerinud ja kedagi sarjanud. Seega pidi see olema keegi teine TNT, kes alatult esines minu nime all.
TNT alias TNT
Vihkan neid registreerumisi, allkirja andmisi jne protseduure, mille alusel sind võidakse kuskil vahele võtta.
To Jack :
Kuid tundub et see on vajalik - ei mäleta, et oleks nagu Normiku kasumit kommenteerinud ja kedagi sarjanud. Seega pidi see olema keegi teine TNT, kes alatult esines minu nime all.
TNT alias TNT
To: clint Tulemaksu ei maksa ma selles mõttes, et kui ma ootan dividendid ära, siis nende pealt ei pea ju tulumaksu maksma. Samas kapitalikasvult tuleb maksta (ostu- ja müügihinna vahelt teenitud kasumilt).
Urmas, ma ei saa hästi aru, millal siis ikkagi viimast päeva dividendiõiguslike NORMA aktsiatega kaubeldakse ? Sinu öeldust järeldub, et 4.05 ?
Mida EVK 10-ndal siis fikseerib ? Ja kas siis peab dividendide saamiseks 10-ndani aktsiaid hoidma, või 5-ndani ?
Mida EVK 10-ndal siis fikseerib ? Ja kas siis peab dividendide saamiseks 10-ndani aktsiaid hoidma, või 5-ndani ?
ma kuulsin, et peab 10-ndani hoidma ja 19-ndal kantakse üle. Aga 4-ndast pole kuulnud. Vastab see tõele?