Palju rahvas julgeb kasumiks pakkuda.
28,3
Kuna tulemused avaldatakse?
Eelmisel aastal avaldati 15 aprill (32,3 milj oli siis), eks ta vahemikus 17-20 aprill suure tõenäosusega avalikustatakse
30 M. Loodetavasti on näha ka mingeid märke Autolivi tegevusest. Investeeringud peaksid suurenema.
Kuidas tulumaksuseaduse muudatusega on? Kas see ei mõjuta võrreldes eelmise aastaga.
Mina arvan, et kasum on suurem, kui eelmine aasta, sest see on hea majandus aasta.(?)
Ma ise pakun et kuhugi 40 milj kanti. See peaks Normale küll hoo sisse andma.
Eeldusel, et võrreldes eelmise aasta esimese kvartali tulemusega tehakse sama (32,3M EEK)peaks tulemus (arvestades tulumaksuseaduse mõju) olema 43.6M EEK. Arvan, et 1.kvartali tulemus jääb vahemikku 46-47M EEK.
Ma saan aru, et siin on läinud kuivaks ülepakkumiseks, jahutuseks pakun 26M.
To Investor
palju sa tulumaksumõju osaks arvutasid?
palju sa tulumaksumõju osaks arvutasid?
Muide eelmise aasta Ikv tulemus sisaldas erakorralist tulu USD kursi muutusest. Seega ei saa arvestada 33,2 M kasumiga. Peast öeldes oli erakorraline tulu 12,7 M.
Paistab, et olen sattunud optimistide kogunemiskohta... Usun, et Norma kasumimarginaal liigub alanemise suunas, mistõttu ootan Norma 1Q00 puhaskasumiks 12-15 MEEK.
Pessimistidele soovitaksin vaadata Tuulberg Finance põhjendatud hinnataseme prognoose. Tänase seisuga pakutakse Norma põhjendatud tasemeks 67,5 EEK. Norma kohta on ka igavesti tore kommentaar. Link on pealkirjas.
Sul on hea pea eelmine aasta 1Q kasum 33,6 milj EEK ja erakorraline 12,9 milj EEK.
Maksueelne oli siis 45,7 milj EEK.
Lähema 2 nädala jooksul saab selgust, mis me ikka siin rohkem posime, teema ei paista ka praegu veel eriti popp olevat.
Esimesed kaks kuud on Eesti ekspordile võrreldes eelmise aastaga ikka väga head olnud.
Maksueelne oli siis 45,7 milj EEK.
Lähema 2 nädala jooksul saab selgust, mis me ikka siin rohkem posime, teema ei paista ka praegu veel eriti popp olevat.
Esimesed kaks kuud on Eesti ekspordile võrreldes eelmise aastaga ikka väga head olnud.
Mina pean ennast kyll pigem realistiks. Selleks võiksid ka Sina saada, kui Sa ei võtaks arvesse Norma poolt minevikus saavutatud kasumimarginaale, vaid arvestaksid autotööstusele tänases konkurentsisituatsioonis omaseid kasumimarginaale. BTW, kasumimarginaalid allhanketööstuses on keskmisest veel madalamad.
Miks räägitakse erakorralisest kasumist seoses dollari kallinemisega? Oli vist kunagi juttu, et enam ei ole lepingud Venemaaga seotud (ainult) dollariga (et vähendada riske dollari kukkumisest).
Ikkagi, seotus Autoliviga tõotab Normale kasvu. Lisaks veel dividend, hetkel umbes 6,5%. Kui nüüd tuleb veitsa kehvem tulemus ja hind veelgi langeb, siis ostmiseks enam soodsamat hetke ei tule.
miks ei tule? kas sa hakkad ostma?
Õigus jah, järgmine aasta makstakse tõenäoliselt jälle dividende.