Norma aktsia edasine liikumine

Millise hinnataseme juures sulgub oletatavalt Norma aktsia aasta lõpuks?

Arvan, et 50-55. Kuid lühiajaliselt tuleb sarnaselt Hansaga allapoole (38 EEK).

Oma mõju on ka järgnevatel majandustulemustel. Oluline oleks jälgida deb. võlgnevust (Auto-VAZ sai suure kahjumi).
Auto-VAZ teatas täna, et GM on valmis pärast 2 aastast otsustuprotsessi investeerima GM ja Auto-VAZ ühisettevõttesse 250 mio USD. GM lükkas hiljem selle teate ümber ja teatas, et leping sõlmitakse loodetavasti enne aasta lõppu.
Selliseid uudiseid Norma peamise ostja kohta tuleb pidevalt ja ainult eesti investorite jahe meel ja turu madal likviidsus hoiab Norma aktsiat tegemast hiigelhüppeid üles või alla.
Kui GM ja Auto-VAZ hakkavad koostööd tegema on 55 ilmselt liiga tagasihoidlik hinnatase, kui sellest midagi välja ei tule pole ka praegusel hinnal midagi viga.
Tuulberg Finance pakub ju Normale hinnaks lausa üle 60 kr, mujalt olen maaklerite mõistujutust aru saanud, et Norma põhjendatud hind olex tegelikult juba praegu 52 kr - how about that...
Kavatsen ka ise omandada väikese hunniku Normat - olen kahevahel..kas oodata natuke, et ta veel vähe kukuks või sooritada ostutehing peatse tõusu kartuses...Ootan abi teistelt ärihaidelt....
Võib olla keegi selgitaks jah miks see Norma nii "atarktiivne" on. Ise ei ole küll aru saanud millele see Norma vaimustus tugineb.
See ongi väga imelikult atraktiivne aktsia ja kindlasti ka tänu sellele käitubki ta nii väga imelikult kindlasti tõuseb alates esimesest juunist.
Norma atraktiivsus seisneb stabiilsuses. On suutnud püsida aastate lõikes kasumis ja maksta dividende. P/E suhe on ka atraktiivselt madal. Senine väljavaate puudumine on kompenseeritud rootslaste Autolivi lootustega jne...

Millega TVB-l üldse kaubelda ongi? Kui väikeinvestorid taas börsile tulevad, on Norma kuum kaup.
Lähiajal võib Nasdaqi mõjul tõusta.
Tänases PM-s on juttu Norma Venemaa tehasest.
Tehase projektijuhi sõnul tekkisid probleemid seoses Vene karmide maksuseadustega.
Teise verioonni järgi pole NORMA leidnud Venemaal turvavööde detailide valmistamiseks alltöövõtjaid.

Kommentaariks: Venemaa maksureformi esimene etapp käivitub järgmise aasta alguses, kus paljude teiste maksude seas kaob ära ka käibemaks(!).
Kas keegi oskab seletada tänast Norma 3% langust?
See on lihtsalt ettevalmistus veel suuremaks languseks...
Küsiks ka, et mis selle paljukiidetud Norma languse põhjuseks võiks olla ?
Norma tänane hommik - kelle lüüakse hingekella.
norma on varsti minu meelest sellisel tasemel, kus tasuks osta ja palju osta. Üldiselt kogu TSE aktsiad on hetkel atraktiivsed.
Avtovaziga on parajalt segane värk, kui kordub vana jama, tuleb ilmselt Norma veel tunduvalt alla.
Kas deebitoride allahindamise ohtu on? Siis saaks ju kasum kannatada. Kuigi autode tootmine Venemaalt ei kao, võib asi ikkagi lõppeda Avtovazi pankrotiga. Arvestades kui oluline klient on Avtovaz, siis võib Norma ka alla 20 tulla negatiivse stsenaariumi puhul. Kui halb see Avtovazi olukord ikkagi on?
Anaüütikud pakuvad järgmisi numbreid:
HANSA 80
EYP 78-88
SUPREMA 92

II kvartali tulemused peaks tulema võrreldes I kvartali tulemustega nõrgemad.

Minu arust on isegi poolaasta 75M kasum hea, muidugi tuleb uurida, mis põhjustel kasum muutunud on. Kuna NORMA omanikurisk on väheneud võiks firma kaubelda kõrgematelt P/E tasemetelt.

Mis puudatab AvtoVazi teoreetilist pankroti, siis uus omanik, kes ostab pankrotivara ära ja hakkab autosid tootma vajab ka turvavöid.
Samas on Norma tehniliselt nõrk, kui ma eksin siis parandage.
üleostetud