ehitus hetke hinna juures on küll väga riskantne rahapaigutamine...
mina sinna raha ei paigutaks...
Tin ütles ilusti kokkuvõtlikult ka põhjused ära.
Sellise majanduskasvu juures on paratamatu "pump" efekt ja ega see kainestav "dump" tulemata jää. Ehitus saab raudselt kõige valusama laksu.
Kuigi kui EE suudaks ennast teedeehitusse kõvasti sisse süüa, siis võib tulevik üsna stabiilne olla.
Huvitav kellele siis kuulub AS ASPI?
EE aktsiasse investeering tundub keskmises perspektiivis suht riskivaba.Börsile toodi EE omanike
poolt ilmselt selleks,et kunagi oleks lihtsam oma firmat (aktsiaid) müüa. Seni kuni kehtib "vanadele aktsionäridele" oma akstsiate müügikeeld on oodata aktsiahinna mõõdukat,aga pidevat tõusu.Vabale turule sattus sedavõrd vähe aktsiaid,et vajalikku hinnataset ei ole kulukas hoida. Kõigil võimalus teenida ja kõik rõõmsad.See ei tähenda muidugi,et peale müügikeelu lõppu kõik kohe iga hinna eest müüma kukuksid,lihtsalt aktsia saab endale õigema turuhinna.
poolt ilmselt selleks,et kunagi oleks lihtsam oma firmat (aktsiaid) müüa. Seni kuni kehtib "vanadele aktsionäridele" oma akstsiate müügikeeld on oodata aktsiahinna mõõdukat,aga pidevat tõusu.Vabale turule sattus sedavõrd vähe aktsiaid,et vajalikku hinnataset ei ole kulukas hoida. Kõigil võimalus teenida ja kõik rõõmsad.See ei tähenda muidugi,et peale müügikeelu lõppu kõik kohe iga hinna eest müüma kukuksid,lihtsalt aktsia saab endale õigema turuhinna.
Mina aga olen suht veendunud, et see ettevõte toodi börsile peamiselt ühe mehe edevuse rahuldamiseks. Kuna Äripäev on end siiani tõestanud kui ülimalt viletsa loogika/arvutusoskusega punt, siis pidi neid lihtsalt natuke hädast välja aitama ja neile konkreetse numbri ette kirjutama.
Riskivaba-schmiskivaba. Riskivaba on ainult teletornist alla hüppamine, kui hingamise eest peab maksma. Eestis ei ole praegu mitte midagi riskivaba ja ehitussektoris ammugi mitte.
Riskivaba-schmiskivaba. Riskivaba on ainult teletornist alla hüppamine, kui hingamise eest peab maksma. Eestis ei ole praegu mitte midagi riskivaba ja ehitussektoris ammugi mitte.
H1-raport täna
Ilus käibetõus ja hea kasumlikkus. Hea informatsioon üldiselt, eriti võrreldes Merkoga.
Samuti, kui mitte arvestada "muud äritulud" (kinnisvaramüügid jms) siis oli H1 tulumaksueelne kasum umbes 2,5 EEK/aktsia, ja omakapital/aktsia 22 EEK (arvestan 15,4 milj aktsiat).
Ilus käibetõus ja hea kasumlikkus. Hea informatsioon üldiselt, eriti võrreldes Merkoga.
Samuti, kui mitte arvestada "muud äritulud" (kinnisvaramüügid jms) siis oli H1 tulumaksueelne kasum umbes 2,5 EEK/aktsia, ja omakapital/aktsia 22 EEK (arvestan 15,4 milj aktsiat).
Mina loen välja, et Q2 2006 EPS -21,5% vs Q2 2005 ühekordsed tulud incl
Jõudis oma poolaasta käibe ja kasumiga MKO Q1 tulemusteni.
Krrt see hajameelsus täna. Parandan EEH Q2 jõudis MKO Q1 tasemele
... mis on muljet avaldav isegi hoolimata sellest, et ehituses Q1 on ilmselt kõige nõrgem.
Ostjate vahel on päris korralik konkurents kes saab paremat bid´i hoida. Ja päris suuri koguseid ostetakse.
Optimism ja usk tulevikku on üpris suur ilmselt. Siiani keskmine tehing üle 1000 tk ehk ilmselt on seas küllalt palju pikaajalisi, institutsionaalseid investoreid. Oleks pisitehingud ülekaalus võiks arvata, et lihtsalt kiire ajutine ostupalavik. Näib et enne paari aastat (2008-2009) olulist pidurdumist ei loodeta. Kus nüüd on need kevadel ehitussektorile juba 2006 langust kuulutanud analüütikud?
Merko ning EE tegevuses on üsna põhimõtteline vahe
WBF, seletad ehk?
Merko on peamiselt eluruumide ehitaja, EE aga infrastruktuuri rajaja ning insenerehituse peal. EE valdkonda on tulemas lähiajal kõvasti tööd eurotoetuste najal ning selle valdkonna areng on kindlasti praeguse seisuga jätkusuutlikum kui eluruumide turg.
Merko ei ole kindlasti peamiselt eluruumide ehitaja.
kas minu võrdlus ei olnud põhimõtteliselt korrektne?
Muutes I kvartali arvestuspõhimõtteid, muutus Merkol müügitulu I kv 127 milj võrra. Täpne peaks olema, et Merko on peamiselt hoonete ehitaja (mitte ainult elamute), infrastruktuuri osakaal on väike. Eestiehitusel moodustab Aspi ja emaettevõtte inseneriehituse osa päris olulise osa müügitulust.
EE 2006 müügikäibest 62% hooned ja 38% rajatised kui täpne olla.
Nii et MKO põhiliselt hoonete ehitaja ja EEH põhiliselt (62%) hoonete ehitaja. Samas eelmisel aastal oli EEHl hoonete osakaal mõnevõrra tagasihoidlikum (55%). Ilmselt mõlemad söövad seda, mida ette antakse ning kui see juhtub olema suuremahuline rajatis, kasvab rajatiste osakaal ning kui suur hooneprojekt, kasvab hoonete osakaal. Põhimõttelist erinevust nende vahel siiski selles suhtes pole.
elamute osakaal peaks siiski Merkol suurem olema, kas pole? See oli mu esialgne point