Nordecon (NCN1T)

"Birches"
"jrehand"
100% nõus NCNin peamine nõrkus on tegevuse madal kasumlikus ja nii kaua kuni nad ei ole õppinud kasumlikult ehitama nagu Merko on sellest käibe kasvust väga vähe kasu. Pannes siia juurde veel ka võimaliku tööjõu puuduse kinniste piiride tõttu ja Porto Franco saagast tulenev võimalik negatiivne mõju paistab seis ikka suhteliselt hapu...raske mõista sellist aktsia hinna tõusu.

Kasumlikkus võiks tõesti parem olla, kuid piisav siiski, et väga korralikku dividendi maksta nii Eesti kui ka välismaa mõistes. Mina usun aktsia tõusu ja vaadates ka viimaseid kuid, siis balti börsile omaselt jäi hea aktsia tähelepanuta.. Ise eeldan, et "õiglane hind" võiks seal 2€ juures olla.

Äkki selgitad, millele see "õiglane hind" 2€ eeldus põhineb?

Ma ei suuda kuidagi hinda sellisele tasemele mõelda. Arvestades, et senine dividendipoliitika on olnud väga helde ja välja on makstud sisuliselt kogu kasum. Sellega pole mitte märkamatuks jäetud vaid vägagi silma paistud. Et kohelda edaspidi aktsionäre samaväärselt ja hoida samaväärset dividenditootlust peaks 2€ hinnataseme juures ettevõtte kasum olema vähemalt kahekordne. Jah, lepinguid ees on ja tuleb kindlasti ka juurde, aga senistest lepingutest vähemalt mingi osa on lukku löödud juba "liiga ammu", arvestades kiirelt muutuvat turuolukorda, materjalide hinnatõusu ja defitsiiti (sellest tulenevalt ohtu projekti tähtaega kinni pidamisest) jms. Käibe kasvu on ehk oodata, aga kasumi kasvu mina lähitulevikus väga ei usu. Ehk pigem aktsia hinna kasvades tootlus ikka kukub, küsimus on mis tasemele ja kas see rahuldab seniseid ja uusi aktsionäre.
"V.E."
"Birches"
"jrehand"
100% nõus NCNin peamine nõrkus on tegevuse madal kasumlikus ja nii kaua kuni nad ei ole õppinud kasumlikult ehitama nagu Merko on sellest käibe kasvust väga vähe kasu. Pannes siia juurde veel ka võimaliku tööjõu puuduse kinniste piiride tõttu ja Porto Franco saagast tulenev võimalik negatiivne mõju paistab seis ikka suhteliselt hapu...raske mõista sellist aktsia hinna tõusu.

Kasumlikkus võiks tõesti parem olla, kuid piisav siiski, et väga korralikku dividendi maksta nii Eesti kui ka välismaa mõistes. Mina usun aktsia tõusu ja vaadates ka viimaseid kuid, siis balti börsile omaselt jäi hea aktsia tähelepanuta.. Ise eeldan, et "õiglane hind" võiks seal 2€ juures olla.

Ma ei suuda kuidagi hinda sellisele tasemele mõelda. Arvestades, et senine dividendipoliitika on olnud väga helde ja välja on makstud sisuliselt kogu kasum. Sellega pole mitte märkamatuks jäetud vaid vägagi silma paistud. Et kohelda edaspidi aktsionäre samaväärselt ja hoida samaväärset dividenditootlust peaks 2€ hinnataseme juures ettevõtte kasum olema vähemalt kahekordne. Jah, lepinguid ees on ja tuleb kindlasti ka juurde, aga senistest lepingutest vähemalt mingi osa on lukku löödud juba "liiga ammu", arvestades kiirelt muutuvat turuolukorda, materjalide hinnatõusu ja defitsiiti (sellest tulenevalt ohtu projekti tähtaega kinni pidamisest) jms. Käibe kasvu on ehk oodata, aga kasumi kasvu mina lähitulevikus väga ei usu. Ehk pigem aktsia hinna kasvades tootlus ikka kukub, küsimus on mis tasemele ja kas see rahuldab seniseid ja uusi aktsionäre.

Vastasid ise enda esitatud küsimusele väga hästi ära, aitäh! Eks see iga investori enda otsus, mis hinda soovib aktsia eest maksta ja millised kordaja numbrid tema jaoks piisavad on. Nordeconi osakaal minu portfellis on liiga väikene, et hakata kasumeid välja võtma. Minu arvates tugev aktsia, tugev turupositsioon.
Eks aasta lõpus saame vaadata, kummal õigus oli :).
"Birches"
"V.E."
"Birches"
"jrehand"

Vastasid ise enda esitatud küsimusele väga hästi ära, aitäh! Eks see iga investori enda otsus, mis hinda soovib aktsia eest maksta ja millised kordaja numbrid tema jaoks piisavad on. Nordeconi osakaal minu portfellis on liiga väikene, et hakata kasumeid välja võtma. Minu arvates tugev aktsia, tugev turupositsioon.
Eks aasta lõpus saame vaadata, kummal õigus oli :).

Miks see aktsia sinu portfellis on?
LHV pensionifond L on müünud kogu NCN positsiooni 63 888 aktsiat.
Korjavad septembriks raha vist.
tervelt 100 000 juba koos
"Rinja"
LHV pensionifond L on müünud kogu NCN positsiooni 63 888 aktsiat.
Korjavad septembriks raha vist.

Pole vaja luua endale illusioone.
Likviidsust on neil küllaga. Müüvad kuna tõusu potensiaali eriti pole.
Kas aktsiakapitali vähendamine 3 senti jääb ära?
https://cns.omxgroup.com/cdsPublic/viewDisclosure.action?disclosureId=1028311&messageId=1285384
Kummaline jah, et sellest pole poolt sõnagi.
Dividendi kuupäeva pole ka välja hõigatud? ...äkki tuleb aktsiakapitali vähendamise uudis selleks ajaks kui div ex. date?
"V.E."
Dividendi kuupäeva pole ka välja hõigatud? ...äkki tuleb aktsiakapitali vähendamise uudis selleks ajaks kui div ex. date?

Siiski on, minu viga.
Aktsiatega seotud õiguste muutumise päev (ex-date) on 14.06.2021
Vb see kapitalitagastus kulub hoopis allhankijatele maksmiseks ära...
Kirjutasin neile ja küsisin, et kuhu lubatud aktsiakapitali vähendamine jäi. Kenasti kiirelt vastati, et kui nõukogu ettepanekut ei esitanud, siis polegi ju millestki rääkida. Aktsionärid vist saavad koosolekul oma ettepanekuid teha, kui soovi on.
Ju siis tuumikatsionär loobus oma plaanist:

Juhatuse teeb nõukoguga kooskõlastatult ettepaneku aktsionäridele 2021. aastal 2020. aasta eest maksta dividendideks 0,06 eurot aktsia kohta (kokku 1 892 tuhat eurot). Oma aktsiad ei anna aktsiaseltsile mingeid aktsionäriõigusi.
Lisaks on tuumikaktsionär informeerinud juhatust oma plaanist esitada aktsionäride korralisele üldkoosolekule ettepanek vähendada aktsiakapitali 972 tuhat eurot (0,03 eurot ühe aktsia kohta)."
1. kvartali puhaskahjum -1,9M, väga hull pole, aga ega rõõmsaks ka ei tee. Käive on korralik, tööd tehakse, aga marginaalid ikka väga nibin-nabin.
Tundub, et selles sektoris saab täna raha teenida vaid oma enda korteriarendustega a la Merko. Kui kortereid Tallinnas ei arenda siis on keeruline nina veepeal hoida.
Kas ainult mulle tundub või on karta et sügiseks käib ehitusturust üle suhteliselt ereda leegiga puhastustuli, mis võib Nordeconi suunalt nende keskmisest madalamate marginaalide valguses huvitavaid üllatusi tuua? Päris mitmed päris tõsise suuruse ning päris hea makseajalooga ehitusfirmad ei suuda enam isegi (nende mastaapides) väikeseid arveid ära maksta, bossid aiva kokutavad ja otsivad vabandusi ning ettekäändeid...
"White Nigga"
Kas ainult mulle tundub või on karta et sügiseks käib ehitusturust üle suhteliselt ereda leegiga puhastustuli, mis võib Nordeconi suunalt nende keskmisest madalamate marginaalide valguses huvitavaid üllatusi tuua? Päris mitmed päris tõsise suuruse ning päris hea makseajalooga ehitusfirmad ei suuda enam isegi (nende mastaapides) väikeseid arveid ära maksta, bossid aiva kokutavad ja otsivad vabandusi ning ettekäändeid...

Äkki täpsustad, kes ja mille eest on võlgu. Enda kogemuste ja.info pealt Nobe (küll pool Nordeconi) maksab korrektselt ja teistelt kes teevad Nordeconile tööd on ka kõikkätte saanud õigeaegselt lepingut täites.

Kahjumit 1Q on aga arvestades Nordeconi elamuehituse osas suht väikest osa võrreldes näiteks Merkoga, siis ise tuleviku vaates on ikkagi mõned head riigi tellimused pluss RB
No kuskohast sa välja lugesid et Nordecon ei maksa arveid korrektselt? :O
Ehituslepingu sõlmimine (Kemi tselluloositehase betoonitööd). Lepingu maksumus on 6,8 miljonit eurot, hinnale lisandub käibemaks. Tööd valmivad 2022. aasta juulis.
https://view.news.eu.nasdaq.com/view?id=bc9682956c2d65ed47b39d46aa819f6a0&lang=et
äripäeva uudisest läheb kuskil 30-40 minutit aega enne kui hind reageerib