Nool sai 10-võistluses olümpiakulla

Nool sai 10-võistluses olümpiakulla

Hip-hip-hurraa!! No loodame, et ta oma preemiasumma ikka aktsiatesse keerab...
Õnnitlused! Optimism on kõigile vajalik.
Jah, tore on. aga peab natuke vinguma kah, muidu pole õige eesti asi.
Öösel kettaheite ajal tundus küll , et Uba saab kohe kohe infarkti... mul oli tast nii kahju.
Nüüd on see KULD käes aga nadi tunne on nagu kuidagi. Või ei ole? ikka vist on küll.
Peale kettaheidet hakkas kiretu Marko Kaljuveer tennist kommenteerima ja ise kammisin samal ajal mööda netti ringi ja klõpsisin sat-i kanaleid. (Kaljuveer pani sama kiretult lõpuni, kuigi vahepeal tuli sportnetis uudis, et Noole protest on rahuldatud) Eurospordi mehed oli 100% kindlad, et igal kettaheite võistlusel oleks selline vise loetud üleastutuks. Ei tea palju seal objektiivsust oli aga vist oleks õigem Tammerti käest küsida, mida tema arvab.

Vahet pole, olümpiamängude ajaloos on Noolel nüüd kindel koht olemas.
VÕIMAS. VÄGA LUX...
nyyd voiks noolele kinkida maja ja miljon krooni.
raha annab riik, kuid maja...ei tea kes?
See Noolele makstav miljon tuleb juba soomlaste taskust:-) EOK kindlustas ennast Sampos EEK750,000.00 eest kõigi makstavate auhinnarahade vastu. Tore et naabrid meie medaliriske nii madalaks hindasid.
Kunstiülikool olla ka ERKI-ks nimetatud :)
http://www.sportnet.ee/om/uudis.php3?id=1078
Eurosport arvas, et siis tuleks ajalooliselt paljud otsused ümber vaadata, aga muidugi ka Eurospordi kommentaatorid on tavalised teleajakirjanikud-spordikommentaatorid ja vahest panevad oma kommentaaridega nii puusse. Soomlane oli jumala kindel, et astus peale.
Vaatasin oma 10 korda videost üle. No mina küll ei saanud aru, et oleks serva peale astunud. Lihtsalt küsimus on selles, et ma ei tea täpseid reegleid, kas öeldakse midagi ka selle kohta, kas serva vastu võib toetuda kah. Noolel on mingil hetkel keharaskus selgelt tugevalt ääre vastu. Samas on jala toetuspunkt kogu aeg selgelt ringi sees, mitte väljas. Sellest on päris raske aru saada, kas ta mingil hetkel puutub ringi serva ülevalt, mina seda hetke ei näe.
Muide, öösel läksin vahepeal magama (enne teivast) ja ütlesin, et kui Noole tulemust ei loeta ja eestlased ei protesti, siis on nad parajad lollid küll. See katse oli igal juhul positiivseks vaieldav.
Mind ajab lausa vihaseks see Talts, kes kogu aeg seletab, et vedas ja vedas... Minu arvates oleks just üleastumise korral pidanud ütlema, et jube ebaõnn. Mees oli ju tulemuste poolest teistest üle.
Talts ise võttis teatavasti OM-ist osa ajal, kui aktiivselt tegelesid spordiga riigid, kus praeguse seisuga elab 1-2 miljardit inimest, praegu on spordiga tegelejaid 5.5-6 miljardit. Taltsi alal oli ehk USA, Euroopa ja NSVL. See oli pigem NSVL lahtised meistrivõistlused. Ma võtaks Taltsi medalitest ruutjuure, siis jagaks 20-ga ning hakkaks siis võrdlema kergejõustiku kullaga tänapäeval.
US, Noole katse oli ikkagi paraku kindlalt üle astutud.
Juhtusin just Olümpiapäeviku ajal olema kergejõustikumaneezhis ja vaatama heite kordust koos mitme ala asjatundjaga (kuulitõukaja Ants Kiisa ja veel mõned), kelle ühine arvamus oli, et tegu oli kindlalt ringi ääre peale toetumisega elik üleastumisega.
Eesti jaoks on kindlalt hea, et see kuld ikka tuli, kuid mina ei saa sinna midagi parata, et midagi selle kulla juures ikka kripeldab.
Mina mäletan hästi ka Maradona käega löödud võiduväravat...

oli seal üleastumine või mitte,

VÕITJATE üle kohut ei mõisteta.
Palun tehke viide fotole, kus näha äärele toetumine. Mina usun oma silmi (kuningas) rohkem kui Eurospordi kommentaatorite arvamust.
Mis oleks kohtunike motiiv teha teadvalt vale otsust?
Mina usun jällegi olümpiavõistluste kohtunikke rohkem kui eurospordi kommentaatoreid ja Ants Kiisat.

Kohtunikke võib vist samuti asjatundjateks nimetada ning nad on kindlasti varem kettaheitega kokku puutunud ja lisaks sellele ka kohtunikeks määratud. Neil pole mingit motivatsiooni vale otsust teha, pigem vastupidi. Kettaheites tohib ringi ääre vastu minna ning seal ei ole mingi millimeeter äärepealset serva vaidlusküsimus, vastasel juhul oleks kettaheiteringi serv kaetud pealt plastiliiniga nagu kaugushüppes või kuidagi elektrooniliselt tähistatud.

Jaan Talts on tuntud oma lapsiku mõttemaailma poolest: "Erki Nool pole midagi minu olümpiavõidu kõrval". Samuti soovivad ilmselt EPL ajakirjanikud Schwede ja Lääne oma komandeeringut kuidagi õigustada: "Kohapeal oli kõik palju paremini näha, kohtunikud on lollid, meie teame asju, mida maailm ei tea ja tegelt tegi Erki Nool sohki"
pitsat, Copy ja Paste ülalpool toodud aadress. See on mõttetu vaidlus, mis seal tegelikult toimus, meie ei olnud ju ligidal. Igatahes Erki mõjutas oma autoriteediga kohtunikku. Küll see kohtunik spordist nii palju ikka jagas, et teada, kes on favoriit. Oleme vist kõik spordi suhtes alaväärtuskompleksiga, kui võidame, siis ise ka ei usu.
Aga Taltsi, Schwede, Lääne ja Vaheri arvamusavaldused mulle meeldisid. Nad kajastavad ka teisi vaatepunkte, mis ei ühti üldistega, ja seetõttu on huvitav lugeda. Ma olen nendega paljus nõus. (...kui ainult Talts ükskord tunnistaks oma dopingu kasutamist)
Tegelt tulekski Taltsi ja teiste vanakooli meeste kommentaare rohkem tahele panna...neis on idu :)
Ma ei arva, et see käesolevasse teemasse otseselt sobiks, aga võib-olla on paljudel huvitav teada, et Indrek Schwede nimi on üks huvitavamaid eestlaste nimesid. Seda on võimalik praktiliselt otse Saksa keelde tõlkida: in=sees, Dreck=pask, Schwede=rootsalane. Nii et otsetõlkes kirjapilti vaatamata on see pasa sees rootslane.

Ma ei taha sellega kedagi solvata ja mul pole midagi lugupeetud ajakirjaniku vastu, aga see on lihtsalt näide nimede mitmetähenduslikkusest. Meil on palju lugupeetud Indrekuid ja ma ei soovi neist kedagi solvata, aga oma lapsele nime pannes väldiks nime Indrek, mis võib kunagi ebameeldivusi tekitada.
MSM, tänan, see on just see, mida küsisin: ja parim pilt, mis ma antud asja kohta näinud olen.
Tõsi on see, et siin on erinevad arvamised võimalikud. Vahest haktakse tulevikus heiteringi äärel plastiliini tarvitama.