Nigeeria kirjad ja investeerimisskeemid

Troybank.com lehel on isegi nimi olemas: Katrin Loodla +37258382861
Keegi äkki helistab ja uurib selle "imetabase" ;-) inveteerimisskeemi kohta?
Pealtnägija?

uurime...
Päris julgelt panevad:

We are one of the largest Eastern Europe and most respected online financial services companies.
TroyBank recently won Golden Medal of Eastern Europe Investment services and was ranked the fifth most admired financial services company in the Europe by Investment magazine.
Keegi juba proovis: http://www.mr-host.net/~forum2/viewtopic.php?t=157
Telefon suletud ja suure tõenäosusega pole Katrin Loodlal asjaga mingit pistmist - kirjavead webis näitavad et ühelgi eestlasel ilmselt pole sellega mingit pistmist.
Tundub, et see "keegi" on eestist ja sellistesse scam skeemidesse investeerimisest suisa bisnesi teinud ning jälgib erinevaid " hüperkasumlikke investeerimisskeeme" järjepidevalt...

http://www.hyip-assistant.com/
Tõenäoliselt pole sellist isikut, nagu Katrin Loodla reaalselt olemaski
hyip-assistant on vähemalt suht aus, nende disclaimer:

Do not spend what you cannot afford to lose. Treat HYIPs like "gold games" (gambling), since around 90% of them are mere ponzi schemes - not real investment opportunities. The administration of this website cannot be held liable in case of a money loss with any investment programs. By visiting our website, you agree to these terms and conditions.

troy'l (trooja muide ingl.k, tea kas toovad hobuse kah kui kliendiks hakata?) midagi taolist ei leidnud. News rubriigist:
"To Sum Up:
TroyBank is operating for more than 10 years.
TroyBank has almost 200,000 clients, customers and members from 120 countries.
We have a millionth reserve fund. Which can be used in case of some unexpecded events.
Credit Card deposit option on hold.
E-gold e-currency deposits and withdrawals are available.
We have over 2000 Debit Card clients, and withdrawals to Debit Cards are available.

Markus Laatsarus
Investment Management " - hmmm,päris uhke asutus.......
http://www.troybankandtrust.com
huvitav, kas sama asutus?
Postimees on sellest juba loo kirjutanud.
Kellel tõesti oma ajaga midagi teha pole, see võib HYIP´ide jms kohta lugeda ka Rahafoorumi spetsialistide käest. Aga üldiselt ma ei saa aru, miks inimesed selliste asjadega tegelevad. Kui nad sama suure hulga aega ja kogu oma loomingulise energia reaalse aktsiaturu analüüsimiseks panustaks, saaks nad päris häid tulemusi ka väiksema riskiga.
Sattusin ise kunagi nende sihtmärgiks, no teadsin küll, et jama, aga huvitas see, et mismoodi siis püütakse raha välja petta.
Ausaltöeldes pole kõik detailid enam meeles, aga jutt oli selline, et suured summad raha on ja need on tarvis kätte saada, skeem oli siis selline, et mina esitaksin fiktiivsed arved fiktiivsete ehitustööde eest Nigeerias(sildade ehitused), siis pank väljastab kohe selle raha ja nigerid tulevad sellele lennukiga järgi, mulle lubati väga kopsakat protsenti. Need skeemid polnud veel tol ajal levinud ja sümpaatia tekitamiseks rääkisid nad, et on valitsuse vastased ja püüavad eksiilis Nigeeria eest võitlema hakata nende rahade eest. Kusjuures mina oleksin pidanud USAs ka maksud maksma sellelt rahalt.
Noh, kuskilt otsast ei näinud ma, et nad saaksid minu käest raha välja petta(ainuke asi, mille peale mõtlesin, oli see, et äkki löövad maha, kui rahale järgi tulevad, mul oli see ka läbi mõeldud, kuidas seda ohutult teha). Nad helistasid mulle koju, peab ütlema tagantjärgi, et psühholoogiliselt olid nad suurepärased professionaalsed petturid. See kellega ma asju ajasin oli väidetavalt arst(helistasin talle ise ja kutsuti teda doktor see ja see, teile on telefon-arst on usaldusväärne ühiskonna liige). Faksisid mulle arved, mille ma allkirjastasin ja tagasi saatsin. Kõik korras, ootan rahaülekannet, kui mulle Nigeeriast helistatakse ja öeldakse, et tuleb osta bond(ehitusel läänes täiesti tavaline asi ja eriti veel suurte objektide puhul), sest muidu ei saa raha välja maksta, bondi väärtus $280 000 ja see arst, kes minugga asju ajas on juba ise enda maja pantinud, et osa sellest bondist maksta(väike osa oli, enam ei mäleta). Noh siis oli kohe selge pilt, kust ja kuidas.
Inimesed, kes sellega tol ajal tegelesid, olid haritud, targad ja professionaalsed petturid. Ma küll usun, et nad leidsid inimesi, kes õnge läksid. Eesti Pank läks väidetavalt petturite õnge omal ajal, kujutage ette, Keskpank ja petetakse raha välja. Varsti pärast seda nägin CNNs sellest reportaaži, kus Nigeeria petturite eest hoiatati. Samas räägiti ka seda, et Nigeerias on see omaette majandusharu, sest enda rahasid sealt kätte saada pole võimalik, nad on sisuliselt valitsuse poolt kaitstud. sõda küll keegi ei alusta sellepärast, et sina tünga said.
Äkki keegi teab rääkida kuidas, vist see Otepää Pank, oma raha Nigeeriasse kandis? Mees sõitis ju rahale lausa Aafrikasse järele.
milles see Eesti Panga case oli?
Eesti Panga case on tänaseks päevaks vist, üllatus-üllatus, JOKK?

Üks hoogne Eesti Ekspressi 2001. aasta artikkel Nigeeria skeemidega seoses -
http://www.ekspress.ee/Arhiiv/2001/03/Aosa/kuum1.html
Täiesti uskumatu ..keegi tahab BofA kliente tühjendada.

Jumala lambist tuli selline meil (pole mingit seost Banc of America-ga):

Dear Valued Customer :
As part of our security measures, we regularly screen activities in the Bank Of America Online Banking system. We recently contacted you after noticing an issue on your account. We requested information from you for the following reason:

Our system requires further account verification.

To restore your account, please Sign in to Online Banking.
Thank you for using Bank Of America Online Service.
-------------------------------------------------------------------------------

Your account might be placed on restricted status. Restricted accounts continue to receive payments, but they are limited in their ability to send or withdraw funds. To lift up this restriction, you need to login into your account (with your username or SSN and your password), then you have to complete our verification process. You must confirm your credit card details and your billing information as well. All restricted accounts have their billing information unconfirmed, meaning that you may no longer send money from your account until you have reactived your billing information on file. Sign in to Online Banking
Thank You.

Please do not reply to this message. If you have any questions about the information in this e-Bill, please contact your biller. For all other questions, call us at 800-887-5749.

Vaatasin siis järgi milline on BofA õige login
https://sitekey.bankofamerica.com/sas/signonScreen.do?state=CA

ja liba login siis selline
http://www.onlinesecuritybank.net/index.html
to: abesiki. Kas libalogin oli e-maili tekstiga kaasas kui veebilink ? Muide, sellist account-verification kirju on juba mitu aastat välja lastud. Kui ma ei eksi, siis ka hansapanga kohta tehti midagi sarnast.
Mulle tuli kunagi pangas töötades (ma ei tea miks just sinna) nädalas paar sellist meili, et "sisestage palun oma koodid" jne. Kild oli selles, et kiri oli täpselt sama, ainult panga logo päises muutus. EI tundunud eriti süstemaatilise tegevusena .
mõmm, kas sa enam ei töötagi pangas?
Hiline info, aga juba aasta enam mitte.
Tegeledes natuke majutuse pakkumisega Eestis. Tuleb aegajalt majutuse soove, kes kohe esimeses kirjas soovivad juba raha tsekki mulle saata. Olen üldjuhul öeldnud et tsekkidega ei tegele ja siis on ära kadunud inimesed.
Viimane kiri tuli ja kuna mina soovisin majutuse eest 1500 EURi, siis nemad olid juba teinud tseki 8000 EURile. Ja soovivad saata mulle tseki, et ma siis ülejäänud raha 6500 EURi enda käes hoiaks ja kui inimesed tulevad majutuma, siis annaks neile üle ( et see on neile mingi assotsatsiooni poolt väljastatud autorendi ja kõige muu vajaliku jaoks ) . Tundub suht kahtlane, on kellegil kogemusi?