või paarikümne päeva pärast...
Rahu, härrased. Nimetatud tasemed läbitakse lähima 6 kuu jooksul. Praegu on tegemist tüüpilise karutururalliga.
mex, sul on hästi arenenud musta huumori soon :-)
mina tõusu samuti ei usu. arvatavasti tuleme neile tasemetele (teema pealkiri) tagasi ja läheme veelgi alla aasta (?!) jooksul. tõsi, fedi otsused on senini olnud rohkem aktsiate ostmist soosivad, kuid hetkel arvan veel, et pikemas perspektiivis on ost vale. ei soovita kõigil minu sõnadest juhinduda. see on ainult minu arvamus, aga enda arust üsna kindlal alusel. aktsiaid hetkel mina odavaks ei pea. spekuleerida muidugi annab hästi nagu turg on näidanud
Pole ta nii tyypiline karutururalli midagi. Igatahes karuturu rahamasin ei tööta.
mulle teeb ausalt öelda muret ainult üks number ja see on 1,25. basic pointsi. sellest allapole minnes tuleb null paganama lähedale ja edasi järgneb õudus nimega deflatsioon.
kardan ainult et Fedi käed on lühikeseks jäänud.
kardan ainult et Fedi käed on lühikeseks jäänud.
Tsiteeriksin siin ühte kuulsat USA fondihaldusrit:
Be careful not to loose twice - once on the
way down, and again on the way up. Discretion is the better part of valor.
Be careful not to loose twice - once on the
way down, and again on the way up. Discretion is the better part of valor.
fondihaldurit*
Ma ei usu ka, et senisest toibutamisest aitab, kuid deflatsiooni vastu saab võidelda ka mitmete lisarelvadega. Negatiivseks intressimäärad ei lähe, aga alati on keskpangal võimalik rahabaasi suurendada, ostes tagasi näiteks valitsuse võlakirju. Näiteks hakkab 10 aasta võlakirja järjest kõrgemate tasemeni ostma ja seeläbi annab lisalikviidsust.
Deflatsiooni ma ei karda, aga ma arvan, et S&P 500 tuleb jälle 800 punktile tagasi. Aga uusi rekordmadalaid tasemeid ka ei oota.
Deflatsiooni ma ei karda, aga ma arvan, et S&P 500 tuleb jälle 800 punktile tagasi. Aga uusi rekordmadalaid tasemeid ka ei oota.
mõned on siin üsna pullid, aga vahet pole. minu meelest meenutavad nas. graafikud 2001 ja 2002 end. 2001 sept põhjast 1387 tõusis jaanuarik 50 % 2099 punktini, tänavuse sept´-okt põhjast 1109 on tõusnud alla 35%, aga aega veel on ehk läheb 1600 ära. ma ei näe põhjust, et miks 2003 aasta peaks erinema eelmistest karuturu aastatest, või näeb keegi majanduse järsku elavnemist. kinnisvara mulli lõhkemise eest alles hoiatatakse, põhjani eaga veel on (jaapan näiteks).
rick12, tänan küsimast, elan hästi :-) Selline "twist in my sobriety" nagu praegu aset on leidnud ei tule mulle siiski sugugi üllatusena. upser on siin eelnevalt arvamuse tagamaad samuti lahti seletanud. Ise ma arvan, et tagasi karude radadele pööratakse umbes järgmise aasta esimese kvartali kasumihoiatuste perioodil. Ajalugu on meeles ja ärge unustage, et tänapäeval saavad Nobeli majanduspreemiaid psühholoogid... Lisaks sellele veel asjaolu, et vähemalt mina ei ole näinud vee lühtegi uudist, mis annaksid indikatsiooni mingist uuest äritsüklist, mis turu üles ajaks. Vastupidi. Mul on raske uskuda, et raamatupidamisskandaalidega nii kergelt ühele poole saadi, et finantssektori exposure oli nii ok, et sealt mingit laksu ei tule jne...
guru... 20 aasta pärast testitakse "minu tasemeid?" Võta üks pikaajaline DOW graafik kätte ja ole kui optimist sa tahad, on tõsine põhi alles 6500 juures. Ma ei ütle, et ta sinna läheb, ma ütlen, mida ma pildilt näen..
guru... 20 aasta pärast testitakse "minu tasemeid?" Võta üks pikaajaline DOW graafik kätte ja ole kui optimist sa tahad, on tõsine põhi alles 6500 juures. Ma ei ütle, et ta sinna läheb, ma ütlen, mida ma pildilt näen..
Teine siht on (jälle) päris lähedal (ca 4 %), esimene veel mitte, Huvitav kas näeb "tõsise põhja" (dow 6500) ka peatselt ära?
Kusjuures võib näha küll. Arvestades seda, kuidas DJIA-d arvutatakse, siis tasub vaid mõnel väga kalli aktsiaga indeksikomponendil mingisse suuremasse jamasse sattuda ning VOILA - we'll have ourselves a crash... Selles kontekstis ei ole DOW 6500 selle aasta perspektiivis ebareaalne. NB - viimane ei ole enesekindel väide, nagu oli kunagi selle topicu püstitus :-)
See saab juhtuma siis, kui sõja esimene eufooria on läbi ja mingit käegakatsutavat tulemust paremuse poole ei ole. Iraak on maatasa aga majandusele pole sellest tühjagi tolku. Ja siis hakkab langus...
Tekkis tahtmine teema jälle üles võtta. DOW, SP500 ja Nasdaq nagu hõljuksid siiski vaikselt kõrgemale 200 päevase keskmise järgi?
Tere Karum6mm,
Kuidas elad? Vaatasin, et siin tuuakse vanu teemasid valja ja siis meenus endalegi, et sai Sinuga kunagi 1000 krooni peale kihla veetud (vt. varasemaid komme).
Ja ennae imet, tahtaeg ongi moodas ja Nasdaq Comp. ei kainudki 900 peal ara, jai sellest usna kaugele.
Mulle tundub, et oled huvitatud mu pangakonto numbrist? Kahjuks ei saa ise koidulaid voi jakobsone vastu votma tulla, aga kui armastad sularaha, siis leian kindlasti ka kena raha vastuvotja:)
Anna siis endast marku!
Terv,
Spunk
Kuidas elad? Vaatasin, et siin tuuakse vanu teemasid valja ja siis meenus endalegi, et sai Sinuga kunagi 1000 krooni peale kihla veetud (vt. varasemaid komme).
Ja ennae imet, tahtaeg ongi moodas ja Nasdaq Comp. ei kainudki 900 peal ara, jai sellest usna kaugele.
Mulle tundub, et oled huvitatud mu pangakonto numbrist? Kahjuks ei saa ise koidulaid voi jakobsone vastu votma tulla, aga kui armastad sularaha, siis leian kindlasti ka kena raha vastuvotja:)
Anna siis endast marku!
Terv,
Spunk
palju õnne Spunk
Rick12,
aitah, õnn kulub alati marjaks ara:)
aitah, õnn kulub alati marjaks ara:)
Huhuu - sain laksu haledalt kirja praegu. Aga mis siis... Win some, lose some...as long as you win more, you should be happy... :-)
Spunk, tulista mind oma kontonumbriga ja ma panen raha tulema... Muidugi, kui sa kavatsesid raha järele saata mõne intelligentse ja atraktiivse vallalise naisterahva, siis eelistaksin viimast varianti...
Spunk, tulista mind oma kontonumbriga ja ma panen raha tulema... Muidugi, kui sa kavatsesid raha järele saata mõne intelligentse ja atraktiivse vallalise naisterahva, siis eelistaksin viimast varianti...
saada jah naine,
siis p6gneb karum6mm koos naisega poolasse ja mjau sa oma raha näed :)
siis p6gneb karum6mm koos naisega poolasse ja mjau sa oma raha näed :)