MÜÜGE NOKIA !

Soovitan kõigil oma Nokia aktsiad müüa,liiga kaua
on mulli puhutud ja pole enam mõtet riski võtta.
Arvata võib ,et Nokia hind krahhi korral nii hästi pidama ei jää kui Ericssoni puhul.

Nokia avaldab kvartali- ja aastatulemused homme 30.jaanuaril
au tõnisele,

nüüd on nokia umbkaudu 20% allpool

37.25>30.50

Nokia 52 nädala põhi on 27.625

Nii, et tasub ostu hiilida
Mina ostsin igatahes juba 33,9 pealt ja 31,2 pealt juurde. Tehniliselt on aktsia tugevasti ülemüüdud ja kuigi aktsia läks ka 30,5 USD-ni, näeksin küll ka lühijaliselt põrke ruumi.
beast, mis su Nokia positsioonist on saanud. Põrget ei taha ega taha tulla...
Kel müümata,sel viimane aeg!
Äkki tasuks juba osta??? Ning antud forumi teema vahetada "Ostke Nokia!" vastu?
To: Tammu
ei tasu veel osta.Vaata telefoniturg oli sada aastat paigal ja see aparaat ei muutunud ,millega me helistasime.Nüüd see aparaat,mis meil käes on ja mis enamasti NOKIA toode on jääb pikaks ajaks selliseks ja mingit erilist hüpet ei tule pikka aega.Juhtub ainult see,et seda telefoni hakkavad teised ka tootma ja NOKIA turuosa hakkab mingil hetkel vähenema.Lõpuks hakkavad ameerika turu võitmiseks tehtud kulutused ka end tunda andma ja kasumi vähenemine ongi käes.
Esimene ost hinnaga 14-15 EUR ja järgmised ostud iga -25% järelt.
tonis oled kuulnud imeloomast 3G? Seda võiks küll hüppena defineerida.

Muuseas USA gigandi Pepsico P/E on kõrgem juba kui NOKIA'l.

Seega kõik kes te tehnoloogiasektorit juba loojakarja kannate ärge unustage - The darkest time is just before sunrise ...
beast - sa vist ei käi öösel väljas - kõige pimedam on ikka keskööl.

3G - rääkimata võrkudest ja terminaalidest, kas keegi on näinud contenti, mida kannataks müüa.

Pepsico - kuidas E selles P/E's suhtub Quaker'i ülevõtmisesse.

Kuni Nokia pole andnud realistlikku (sellist mida oleks võimalik mitte ainult täita vaid ka ületada) terminaalide müügiprognoosi on Nokia pigem sektorit underperformimas. Kuni I kv. tulemusteni pole eur 20 ilmselt probleem, pärast seda on oodata volatiilsust, mis võib ka straddle'i rahasse viia ehk aitab kristjanil ka 15 pealt osta.
Pole kunagi ostnud NOK-i.
Eilse päeva lõpus ostsin esimese pisikese pisikese tüki.
Miks?

Veel mõni aeg tagasi näis hind 21 kaugel tegelikkusest. Kõige pessimistlikum soovitus müü -oli Dresdner Kleinwort Bensonilt(targethind 20 Eurot).
Võimalik, et langeb veelgi. Aga valuation hakkab suure kasvava firma jaoks siiski reaalseid mõõtmeid võtma.

Mõtted samad mis Kristjanil. Averagida allapoole iga -25% takka.
Fundamentaalselt aga endiselt vaimustuses pole.
yaak >

Teemal 3G & content vaata NTT DoCoMo suunas. Igasugust sisu & selle pealt sisse cashimise mudeleid on sõbrad Nippon'imaal jõudnud juba piisavalt katsetada, et 3G-laine saabudes on meil, kust järeldada, mis content tasub & mis mitte. Nii selle pakkuja kui ka vahendava operaatori jaoks.

Noh, heaküll, kultuurikontekstist tulenevalt on iMode puhul asju, mis meil kunagi sellist raha ei hakka pööritama nagu co.jp regioonis. Mobiilsed manga-saidid näiteks. Kuigi, Mr. Grace @ PiranhaClub.com võiks sealseid meelelahetusmudeleid ju katsetada? ;)

sC

PS: hää sõber, kes just Jaapanist saabus kurtis, et imekaunid nipsasjakesed iMode-telefonid maksavad liitumisega 1 jeen, aga välismaalastele ei müüda. niiet tal jäi suveniir toomata. :(
Muuseas contenti kysimus on iseenesest vaga hea. Olen isegi moelnud, et uudiste/naljade/valuutakursside/ilmateate aeg hakkab vaikselt ymber saama. Peab olema midagi uut, huvitavat mida downloadida ja siis selle eest vastavalt maksta. Mis see olema peaks? mp3, video, mingi tutvumisteenuse staff!? Contenti turg ei jaa aga ainult suurte mbl-operaatorite katte, kindlasti tekib (kui pole juba tekkinud, pole vahemalt kuulnud) firmasid, kes pakuvad seda contenti (a'la mingid mangud). Nii et koik leidur Leod, ajusid ragistama.

Tegelt voiks tulevikustsenaarium valja naha nii, et koneminuti hind 0.- ja raha voetakse ainult d-loaditud stuffi eest.
(natuke kipub nokia-teemast kaugele driftima, aga:)

Neile, kes ise ei viitsi võrgust otsida:
DoCoMo.net [in English]
näide iMode-sõbralikust content'ist

sC
Lisaks siia ülevaate ühest hiljutisest Gartner grupi uuringust, millest pole eriti räägitud. Raske arvata miks:-)

A majority of European
companies aren't willing to pay more for faster wireless Web
access because they doubt the benefits justify the costs, a study
by market researcher Gartner Group Inc. showed.
Only 24 percent of chief information officers are prepared to
pay a premium for high-speed Web access through mobile phones, the
study of 67 European companies found. About 82 percent say mobile
applications are important to their businesses.
European phone companies are spending $200 billion on faster
networks to offer so called third-generation mobile services in
Europe starting from 2002. Investors cut $1 trillion in market
value last year from European phone stocks as the companies
borrowed $330 billion to finance new permits and acquisitions.
``This is bad news for European mobile operators who have
paid a high premium for licenses,'' Nick Jones, research director
at Gartner, said in an interview. ``European CIOs are very bullish
about mobile Internet, but they are not willing to pay higher
prices for them.''
Phone companies are counting on corporations and individual
users to pay more for the new services and applications they will
be able to access over their phones, such as video-streaming. New
phone services are expected to allow for 10 to 20 times faster
access than current services.
``It's going to be very difficult for third-generation phone
companies to get more from CIOs than they do for second-
generation,'' Jones said. ``The people who pay the bills basically
want to see the prices fall, not rise.''
Ilmselt saab siiski määravaks idee, kus 3G saab olema teatud määral luksuskaup. Milleks teda praktiliselt õnnestub kasutada, on praegu ikka veel suhteliselt lahtine. Pealegi, seal, kus teda kõige rohkem vaja on, maal, jääb andmeside ikkagi 64-144 kbps kanti. Ja see, kui mu büroos on andmeside 2 Mbps, mind ei sunni maksma kõrgemat hinda, kuna ma ei saa sealt praktilist lisaväärtust kätte - 2,5G ja kaabel ajavad ideaalselt asja ära.
Kui palju neid, kes kasutavad mobiili video vaatamiseks ikka on? Jagub, aga kas nad ka kulutused tasa teevad? Vaevalt?
Velikij, ok. Millist kasu sa siis 3G yldse naed? Mis content paneks sind maksma, sest fakt on see, et koneminuti hinnad langevad kogu aeg ja kuidagi peab mbl-operaator sult ikkagi myndi katte saama?
Nujah, olen nigu mises, et pean sellist vastust kirjutades iseendale ja mingil moel ka oma leivaisale vastu vaidlema. Aga olgu peale!

Ega kui kristalselt aus olla, siis mina 3G-st kasu ei näegi! Ehkki võiks ju näha! Niipalju, kui ma olen vaadanud nii operaatorite kui mobiilitootjate visioone antud küsimuses, Nokia kaasa arvatud, siis räägitakse mõistest multimeedia terminaal või kommunikatsiooniterminaal. Antud mõiste sisaldaks siis videotelefoni, infotainmenti, multimeediat ja mõistagi internetti. Sorry, aga mina sellel asjal nagu praktilist tarbimisväärtust ei näe vähimalgi määral. Mobiilse interneti ka metsakolkasse (asi, millest suvel unistan, sest seal, kus ma tööd tahaksin heameelega teha, on kaugus lähimast elektriliinist kilomeetrites) toob ära ka 2,5G ja imaging on siiski (jätame videokonverentsid välja, nad head asjad, aga turg sinna on marginaalne võrreldes tehtud kulutustega) ennekõike meelelahutuse asi. Tegu on kaubaga, mis (arvestades threadi pealkirja pean ju Nokiast rääkima!!!) Nokia kliendisegmentatsiooni mudeli kohaselt jäävad poseerijate ja sotsiaalse kontakti otsijate pärusmaaks. Nende maksejõuga on aga just nii nagu ta on ja tööandja nende seelaadset lõbu kinni ei maksa.
Nokia tootekontseptsioon tulevikuks väidab, et pildid ja sellega seotud teenused muutuvad üha olulisemaks. Mobiilne suhtlus hakkab minema "kõrvadest silmadesse". Kes selle lõbu kinni maksab, mai tea. Mina igatahes mitte!
to yaak: kõige pimedam on suhteliselt ikka enne päikesetõusu, kujundlikult vähemalt. Mõttekäik järgmine - kui kisa tehnoloogiasektori nõrkusest muutub kõige valjemaks on kõige parem aeg osta.

Praegusel hetkel on kisa juba päris tugev. Ja Pepsico oli vaid üks näide, gigante üle 30 P/E-dega on palju Coca-Cola, General Electric jne. Seega mina vaataks praegu pigem hirmunult safe havenina tunduvat vana majandust. Nende valuation'id juba rohkem paigast ära kui mõnede tech'ide omad.

Ja 3G .... 4 aasta pärast imestate kuidas ilma hakkama saite. Mu sõna selle peale. Sest mõelge 7 aastat tagasi - kas nähes tänaval kõnidvat telliskiviga ärimeest suutsite näha selles masstoodet???