alo54:
Olen nõus, et praegune täiustus tegi väikeinvestori elu natukene lihtsamaks, või siis vähamalt näiliselt.
Mulle on mõistetamatu, miks ei ole / ei taheta järjekorda kogustele. Praegusel juhul võib väikeaktsionär küll sisestada oma aktsiapaki süsteemi hinnaga X ja isegi esimesena kuid sellest hoolimata võib tema tehing jääda tegemata isegi juhul kui turul tehakse mitmeid tehinguid hinnaga X. Ehk teatud isikud saavad osta väikeinvestorist eelisolukorras või siis likvideerida oma positsioone väikeinvestorist eelisolukorras olles. Samuti annab see suurema võimaluse manipuleerida kogustega ja mitte näidata kogu ostetava või müüdava paki soovi säilitades oma eelisolukorra tehingu tegemisel mingi teatud hinnaga.
Ehk, kas on õige minu järgnev oletus?
Väikeinvestor võib sisestada (esimesena) ostuorderi 1000 ETL hinnaga X, mis on ka parim hind. Nüüd kui keegi on nõus sellise hinnaga müüma võib maakler müüdava(d) koguse(d) hoopis oma positsiooni osta. Seda sel lihtsal põhjusel, et mitte börsisüsteemi noteeringutes näidata liigset ostuhuvi kuid samas soovides aktsiad võimalikult odavalt kätte saada. Sama müügi korral.
Fit: miks peaksime eeskuju võtma halvematest süsteemidest? Island paistab päris norm olevat.
TVB teade ütleb: "Muudatus võimaldab nüüdsest kauplemissüsteemis kuvada kõiki investorite tehingukorraldusi, mille eesmärk on ..." (käesoleva foorumi esimene sisestus).
Kas sõna "võimaldab" ei võiks asendada sõnaga "peab" ning seda tagada hinna ja koguse järjekorraga. Loomulikult keegi ei kohusta sisestama tehinguid, mida alles mõeldakse teha. Kuid, kui tahad osa ostetavat/müüdavat kogust varjul hoida siis kaotad järjekorras või hinnas. See tagaks palju õiglasema kohtlemise kõigile turuosalistele ning eriti just KRIITILISTEL hetkedel.
Kas sõna "võimaldab" ei võiks asendada sõnaga "peab" ning seda tagada hinna ja koguse järjekorraga. Loomulikult keegi ei kohusta sisestama tehinguid, mida alles mõeldakse teha. Kuid, kui tahad osa ostetavat/müüdavat kogust varjul hoida siis kaotad järjekorras või hinnas. See tagaks palju õiglasema kohtlemise kõigile turuosalistele ning eriti just KRIITILISTEL hetkedel.
Maaklerturul ei oma tehingute sisestamise järjekord tõesti tähtsust, kuid tellimusraamatu põhimõttel tõõtaval turul (enamus lisanimekirja aktsiatest) on järjekord oluline.
Juhtum, kus maakler ostab ühelt kliendilt hinnaga X ja ei soovi seda müüa teisele kliendile sama hinnaga, soovides mitte näidata liigset ostu/müügihuvi viitab turuga manipuleerimisele, mis on börsireeglite kohaselt rangelt keelatud.
Juhtum, kus maakler ostab ühelt kliendilt hinnaga X ja ei soovi seda müüa teisele kliendile sama hinnaga, soovides mitte näidata liigset ostu/müügihuvi viitab turuga manipuleerimisele, mis on börsireeglite kohaselt rangelt keelatud.
"Maaklerturul ei oma tehingute sisestamise järjekord tõesti tähtsust" pole 100% tõsi. Nimelt ei saa Sinu maakler teha tehingut oma book'i enne, kui on täitnud kliendi orderi. Puuduseks on aga see, et teised maaklerid-turutegijad saavad seda küll teha, sest neil puudub kohustus "võõraste" klientide huve arvestada. Arvestades maaklerite turuosasid s.h. klientide arvu on väikeinvestoril suurem tõenäosus nimetatud ebameeldivust vältida andes tehingukorralduse Hansa maakleritele, sest suure tõenäosusega on ka vastaspooleks Hansa klient ning vähemalt ei Hansa ega ükski hiljem orderi sisestanud Hansa klient ei saa "vahele".
loen tehinguteatiste märgistamise korda ja ei leia küll kuskilt seletust A tähe kohta???
keegi oskab kommenteerida?
ise olen ka märkinud oma korralduses ära et ostan või müün kõik korraga aga minu pakkumise juurde küll mingit A tähte ei tule???
keegi oskab kommenteerida?
ise olen ka märkinud oma korralduses ära et ostan või müün kõik korraga aga minu pakkumise juurde küll mingit A tähte ei tule???
A tähistabki seda kas tehing täidetakse korraga või lubatakse osalist täitmist. Börsil liiguvad enamasti suuremad blokid, kui üles pannakse väiksem kogus (näit 100 aktsiat), siis pole erilist vahet kas seal on A täht või mitte, sest kogus läheb ikka tervikuna ära.