Turiste aastas >16 miljonit (allikas: Wikipedia)
Sakslasi ~ 2,3 miljonit
Turistide arv tähtsamatest riikidest eelmisel turismiperioodil, mis lõppes oktoobris, langes 4 kuni 8%. Sakslaste osa langes 6,4%-
Allikas: Der Spiegel
Ühesõnaga pigistavad need märatsejad mõlemalt poolt kinga kitsamaks - ühelt poolt vähem tulusid turismi tõttu ja teiselt poolt suuremad kulud kogu selle korraldatud jama ülesehitamisega.
The data of the Border Survey show that in the period Jan-Dec 2009 , arrivals of non-residents from abroad
decreased by 6.4%, as compared to the same period of the year 2008 .
More specifically, the arrivals from Europe, from where comes the majority of the Greek tourist market
(91.2%), showed the period Jan-Dec 2009 a decrease by 6.0% as compared to the same period of 2008,
while the Member States of the European Union recorded an even higher decrease of 7.9%. As regards the
distribution of arrivals by country of origin of non-residents, in the period Jan-Dec 2009 the majority comes
from Germany (15.9%), the United Kingdom (14.2%), Other European countries (6.9%), France (6,5%) and
Italia (6.3%) . A relative decrease of arrivals observed the period Jan-Dec 2009 as compared to the
corresponding period of 2008, in Germany (-4.2%) and the UK (-7.3%) and significant from Italy (-15.0%) .
On the other hand, arrivals from France and Other European countries show a significant increase by
(5,8%) and (29.4%) respectively.
Allikas: Kreeka Statistikaamet, 23 Aprill 2010 (PDF-fail)
decreased by 6.4%, as compared to the same period of the year 2008 .
More specifically, the arrivals from Europe, from where comes the majority of the Greek tourist market
(91.2%), showed the period Jan-Dec 2009 a decrease by 6.0% as compared to the same period of 2008,
while the Member States of the European Union recorded an even higher decrease of 7.9%. As regards the
distribution of arrivals by country of origin of non-residents, in the period Jan-Dec 2009 the majority comes
from Germany (15.9%), the United Kingdom (14.2%), Other European countries (6.9%), France (6,5%) and
Italia (6.3%) . A relative decrease of arrivals observed the period Jan-Dec 2009 as compared to the
corresponding period of 2008, in Germany (-4.2%) and the UK (-7.3%) and significant from Italy (-15.0%) .
On the other hand, arrivals from France and Other European countries show a significant increase by
(5,8%) and (29.4%) respectively.
Allikas: Kreeka Statistikaamet, 23 Aprill 2010 (PDF-fail)
Kreek hääletus: 171 poolt, 121 vastu, 3 tühja.
see et 121 on vastu näitab seda, et tegelt kui mina oleks imf siis ma tõenäoliselt ei annaks neile laenu :)
Ma nigu ei saa aru, mis neil peas toimub, neil 121-l tegelasel, riigil raha ei ole. Mismoodi nad nigu mõtlevad sellest välja tulla ?
Kas nad üldse mõtlevad või töötavad ainult seljaajuga ning kisavad et kapitalistidest röövlid jne.
Kas nad üldse mõtlevad või töötavad ainult seljaajuga ning kisavad et kapitalistidest röövlid jne.
//
Kreeka pangatöötajad ühinesid üldstreigiga.
5. mail hukkus Ateenas Molotovi kokteilist alguse saanud pangahoone põlengus kolm inimest, kellest kaks olid naised ja üks mees.
Pangatöötajate ametiühing kutsus peale seda kõiki oma liikmeid 24 tunnisele streigile näitamaks, et poliitikute vastutustundetuse tagajärjeks oli pangatöötajate surm. Paljud Kreeka pangad tööd siiski ei katkestanud.
//
Üks hukkunutest oli veel rase. Ametiühingud teistes riikides võtavad küll peale selliseid avaldusi vaiksemaks. Mul on tunne, et ametiühingud muutuvad üldse põlualusteks.
Samas, Greeka lihtrahva jaoks pole miski muutunud. Ikkagi meie pole midagi teinud, tavalised inimesed, midagi kuskil tasku ei pannud, nüüd peame omast taskust kinni maksma - Strikers riot in Greece
Kreeka pangatöötajad ühinesid üldstreigiga.
5. mail hukkus Ateenas Molotovi kokteilist alguse saanud pangahoone põlengus kolm inimest, kellest kaks olid naised ja üks mees.
Pangatöötajate ametiühing kutsus peale seda kõiki oma liikmeid 24 tunnisele streigile näitamaks, et poliitikute vastutustundetuse tagajärjeks oli pangatöötajate surm. Paljud Kreeka pangad tööd siiski ei katkestanud.
//
Üks hukkunutest oli veel rase. Ametiühingud teistes riikides võtavad küll peale selliseid avaldusi vaiksemaks. Mul on tunne, et ametiühingud muutuvad üldse põlualusteks.
Samas, Greeka lihtrahva jaoks pole miski muutunud. Ikkagi meie pole midagi teinud, tavalised inimesed, midagi kuskil tasku ei pannud, nüüd peame omast taskust kinni maksma - Strikers riot in Greece
Ehk osad ongi idioodid aga teised loodavad sellele, et asi tehakse ära ilma nende häälteta ja siis nemad omakorda püüavad valimistel lumpeni hääli. Et vaadake mida valitsus teiega tegi! Mina ei tahtnud, sets mina olen hea! Valige mind!
Ma ei ole kindel kas see info on tõene, aga kusagilt käis läbi jutt, et IMFi võlg on junior, mitte senior. Oskab keegi seda kinnitada, ümber lükata?
What's the difference?
PS, mis puudutab seda hääletust, siis kindlasti on siin oluline (no ilmselt olulisim) see keskerakondlik populismielement, mida Cynic mainis, kuid äkki on mingi poliitiline tiib seda meelt, et Kreekale oleks ikkagi kõige parem kõik kuradile saata, riigivõlg defaultida ning oma mugavustsoonis (mida küll keegi enam lähiajal ei rahasta) edasi chillida.
PS, mis puudutab seda hääletust, siis kindlasti on siin oluline (no ilmselt olulisim) see keskerakondlik populismielement, mida Cynic mainis, kuid äkki on mingi poliitiline tiib seda meelt, et Kreekale oleks ikkagi kõige parem kõik kuradile saata, riigivõlg defaultida ning oma mugavustsoonis (mida küll keegi enam lähiajal ei rahasta) edasi chillida.
Üks investor ütles Ta Nea veebiväljaannes järgmist:
"Kui Kreeka soovib vältida pankrotiavalduse tegemist tulevikus aastal 2014, tehku seda siis täna".
"Kui Kreeka soovib vältida pankrotiavalduse tegemist tulevikus aastal 2014, tehku seda siis täna".
Minu teada Kreeka völtsis järjepidevalt oma tulemusi, et Eurot saada. Mudugi, kui elatakse Keskerakondliku malli järgi, on tulemus selline. Esialgu vötku abipakett vastu, korrigeerigu oma püksirihma, küll siis asi laheneb.
Ses möttes müts maha lätlaste ees. Samamoodi on terve Eesti püksirihma koomale tömmand. Mida tonti kreeklased siis ei suuda. Kui ei suuda, siis see nende enda mure.
Ses möttes müts maha lätlaste ees. Samamoodi on terve Eesti püksirihma koomale tömmand. Mida tonti kreeklased siis ei suuda. Kui ei suuda, siis see nende enda mure.
Müts maha küll, kuid Läti puhul oli pigem lepi või sure. Kreekason ohud süsteemile palju suuremad ning ECB on sellega suurepäraselt kursis. Lätis oleks mõningane näokaotus oleks küll Euroopale olnud, kuna Läti saatuse hooleks jätmine oleks võinud teoreetiliselt Läti ühiskonnas üsna tugeva Vene survega lõppeda.
edit nuppu ei leia muidu endiselt :(
Hea illustratsioon Kreeka teemal:
http://thisisindexed.com/2010/05/nothing-lasts-forever/
http://thisisindexed.com/2010/05/nothing-lasts-forever/
Mul on kuri kahtlus, et Kreeka saab sama saatuse ohvriks, mis Hiroshimagi 1945. aastal - kui turu liikumine samas suunas jätkub.
Siit jooksid mõni aeg tagasi läbi Kreeka sotsiaaltoetuste ja pensionide suurused. Mässata ju võib, aga tegelikult kõikjalt -10% ja elavad ikka täitsa ok. Ma saan aru, et algul on emotsionaalselt raske, aga lõpuks harjub ära :-)
Siit jooksid mõni aeg tagasi läbi Kreeka sotsiaaltoetuste ja pensionide suurused. Mässata ju võib, aga tegelikult kõikjalt -10% ja elavad ikka täitsa ok. Ma saan aru, et algul on emotsionaalselt raske, aga lõpuks harjub ära :-)
Kreeklastel ei vedanud.
Nimi Olli Rehn meenutab kreeka keeles fraasi "kõik nutame".
Nimi Olli Rehn meenutab kreeka keeles fraasi "kõik nutame".
Semiootika on teadus, mille keskseks uurimisobjektiks on märgid ja märgisüsteemid. Sellele viitab ka semiootika etümoloogia: kreeka sõna semeion tähendab märki.