Mis hakkab juhtuma HP-ga ?

Mis selle HP aktsial viimasel ajal häda on?
Kas oodatakse suvist “hapukurgihooaega”?
Või on info kuuajaliselt edastuselt kvartaalne edastus nii palju mõjutav aktiivsust?
Või arvavad analüütikud hanza.netist nii suurt ämbrit?
Või on lähedal see hetk, mil MVichman oma osa kätte saab?
Või on need väliselt toredad ja positiivsed uudised Läti ja kasumite kohta tegelikult allpoole igasuguseid ootusi?
Või veel midagi?

(-)
1. TELIA ja LTELEKOMAS-e märkimiseks on raha vaja kuskilt välja võtta.
2. Negatiivne sentiment suurematel turgudel pole seni piisavalt Eesti hindu mõjutanud (=siin saab veel kasumeid võtta).
3. Q1 GDP kasvu uudisele mängijad müüvad ennetavalt.
4. Ebalikviidsus ei soodusta investeerimist.

(+)
1. Osa rahast võib neist märkimistest tagasi tulla ja kui tasemed on HAP müügihinast allpool, ostetakse mingil määral HAP-i tagasi.
2. Q1 GDP tuleb OK, võib anda põhjuse jälle sellesse regiooni vaadata.
3. Kui LT emissioon õnnestub, tuleb taas rohkem tähelepanu.
4. Vichmani uudis võib olla HAP jaoks positiivne, kuna pigem näeb lahendus kompromissi saavutamise moodi välja.
5. Eraisikute hoiused kasvavad ja võimaldavad mingi osa aktsiatesse investeerida.
6. Aktsia fundamentaalnäitajad OK.
Arvan, et lähiajal kukub kusikile 125 kanti. Kuid pikemas perspektiivis (aasta lõpuks) tõuseb 150 kanti.
Nõustun Alvariga 98,9% ulatuses. Ega midagi eriti ei olegi. Lihtsalt on selline vaikne periood, kus midagi nagu ei toimu ja ükski uudis ka eriti ei mõjuta.
Hansa on lähema 1-2 aasta perspektiivis pikaajalisele investorile igati hea bet. Lühiajalisi hinnalangusi tuleb vaadata ostuvõimalustena. Fundamentaalselt on panga positsioon võimas: domineeriv turuosa Eestis, paranev positsioon Lätis, tugev IT, hea meeskond.
Usun, et lähemate perioodide finantstulemused saavad olema soliidsed.
Riskid: 2-5 aasta perspektiivis muutuv finantsteenuste turg(väliskonkurents, uut tyypi internetil põhinevad finantsinstitutsioonid) + suure organisatsiooni võime inimesi motiveerida
See HAP hinnalangus, mille põhi minu hinnnangul veel käes ei ole (kuna Eesti turul tehnilist analüüsi teha on jabur, siis täpsemat hinnataset prognoosida ei üritagi ... või nii 110..115 julgeks siiski arvata), saab tõenäoliselt olema selle aasta viimane nii odav väljamüük. Kui ka see kohalikku investorit üles ei ärata on midagi hullu lahti. Ilma positiivsete kogemusteta koduturul on ka mujale investeerimisel pidurid peal.
Naljakas, kui sarnaselt need allesjäänud investorid mõtlevad. Vähemalt koduturu suhtes.
Võttes kokku eelneva: üldine trend on ülesse, meelestatus positiivne ja hetkel on tegemist 3-4 kuulise korrektsiooniga , mida kõik püüavad ärakasutada.
Samas võib mingi mats tulla sisse väljastpoolt: mingi kriis või muu jama. Kuigi TSEl puudub nagu kõlapinnas (repod, marginid) kõigutaks see hindu veidi alla.
Mina antud olukorda ära ei kasuta. Seda oleks tulnud teha varem, praegu on juba hilja. Kuid järgmine aasta ei tohiks sama viga teha.

Asjal on ka positiivseid külgi, mis mind aktsiaid hoidma paneb, näiteks ei soovi ma
Maksuametile "kingitust" teha (olen parajas kasumis ja selle realiseerimisel tekib mul Maksuameti ees võlgnevus).
Kristjan, kas sul on lühike positsioon hansas juba võetud?
Muidugi mitte. Lühikest positsiooni olen ma mõnda aega tagasi soovitanud konkreetsetes USA stokkides (RMBS, QCOM näiteks), kus põhjused hinna langemiseks olid fundamentaalsemad, kui Eesti praegune vindumine. Mingil määral ma positsioone vähendasin, aga pigem ostan ma need aktsiad ise varem tagasi, kui hiljem.
ETl-is on septembrist uus juhatuse esimees.

Mis juhtuks HP-ga Indrek Neiveldi tagasiastumisel?