Ei tea kas on sama hell teema kui küsida naise vanust aga mis mul kaotada! Sooviks siis huvi pärast teada millest teie aktsiaportfellid koosnevad ja kuidas rahul olete?
Ise oman hetkel:
Tallinki TAL1T 93%
YM BIOSCIENCES INC (YMI) 5%
Archier Daniels Midland (ADM) 2%
Tallinki ja Ymi-ga pole sugugi rahul kuid ADM sai ostetud suht soodsal ajal nii et täitsa positiivne. Nüüd mõtlen mida juurde osta
R.
See on sama teema, kui küsida Ärimehe käest- avalda oma saladus kuidas miljönäriks said.
Ja Ärimees ütleb, tegin tööd.
Ja Ärimees ütleb, tegin tööd.
Minul ei ole hetkel ühtegi aktsiat. Virtuaalportfell ei loe!
Velikij - kiitus Sulle. Olla rahas on praegu üsna ratsionaalne ja need, kes on suutnud endas viimastel kuudel rahu säilitada ja hoidunud investeerimisest, on minu arvates lootustandvad pikaajalised investorid. Teine omadus, millest jagu saamine investoritele reeglina ainult kasuks tuleb, on loobumine mõttest, et investeerimine peab olema huvitav.
Investeerimine, kui lihasuretamine on IN.
:-)
Long LTEL, (jällegi) short SMH.
Investeerimine, kui lihasuretamine on IN.
Long LTEL, (jällegi) short SMH.
Ise samuti rahas, oman vaid ühe aktsia ostuoptsiooni ...
Ehh, kristjan, mäletad, et umbes kuu-paar tagasi likvideerisin näiteks oma Venemaa positsiooni just tänu Sulle!
hetkel pole, puhkame.
rainerb
Vaata aktsiaraamatuid. Rahulolu kohta seal küll märge puudub, aga selle saad ise välja arvutada, kui piisava sagedusega aktsiaraamatutest koopiaid teed.
Ma näiteks hoian teatud olulistel isikutel sel moel silma peal. Seda aga hoopis teistel eesmärkidel kui nende strateegiate kopeerimine.
Vaata aktsiaraamatuid. Rahulolu kohta seal küll märge puudub, aga selle saad ise välja arvutada, kui piisava sagedusega aktsiaraamatutest koopiaid teed.
Ma näiteks hoian teatud olulistel isikutel sel moel silma peal. Seda aga hoopis teistel eesmärkidel kui nende strateegiate kopeerimine.
Aa, seda kah, et aktsiaraamatud on ainult tutvumiseks ja sealsete andmete mistahes muu töötlemine ilma nimekirja kantud isiku loata on pahategu.
Mina ainult tutvun sellega, et kuidas mu vanaisal börsil läheb. Vanaisa luba on olemas. Niiet kõik on õiguspärane.
Mina ainult tutvun sellega, et kuidas mu vanaisal börsil läheb. Vanaisa luba on olemas. Niiet kõik on õiguspärane.
rainerb, küsida ei ole sugugi patt. Ainult see mis aktsiad kellelgi on, ei pruugi alati anda adekvaatset informatsiooni, eriti kui küsida enamiku eelpool vastanute käest. Mina soovitaksin eelkõige töötada välja oma strateegia ja siis hakkata portfelli kokku panema. Kindlasti aitab mõtteid koguda hea kirjandus ja see ei pruugi olla ainult väärtpaberifriikide kirjandus, mille sõnavarast enamik eelpoolvastanuist copy pastet teevad, et siin ilmekalt esineda.
kristjan, kui investeerimine kui lihasuretamine, siis loogoliselt pole ju nii pikalt vaja - piisab lihasuretamisest.
Ise olen cashis, loodan mone kuu jooksul mingisse fondi uuesti minna, aga pilt kehv. Vist on oluline see kuhu USA keerab. Aktsiatega ei joua jamada, neid peaks kogu aeg passima. Kui viitsiks, siis oleks luhike USA kinnisvaras (FNM ja TOL)
Ise olen cashis, loodan mone kuu jooksul mingisse fondi uuesti minna, aga pilt kehv. Vist on oluline see kuhu USA keerab. Aktsiatega ei joua jamada, neid peaks kogu aeg passima. Kui viitsiks, siis oleks luhike USA kinnisvaras (FNM ja TOL)
Peamiselt Tallinna Kaubamaja, väheke Sakut ning üks nokia ostuoptsioon, ühinen tihvlohossiga et enne kui alustad eesmärgid/strateegia paika. Ise alustasin just sellise raamatu lugemist nagu George Soros "On Globalization".
Edu kõigile.
Edu kõigile.
uus29, see "kui viitsiks" on muuseas üsna arusaadav. Mõnele võib minu lähenemine investeerimisel tunduda lausa investeerimisvaenulik. Ometi see pole seda. Mõnda aega on lihtsalt parim viis minu arvates olnud portfelli riskide vähendamiseks kaaluda ennast rohkem lühikese poole peale - seda aga ei saa pidada "rahulikuks" investeerimiseks. Pika positsiooni hoidjal on alati aega maa ja ilm, lühikeste positsioonidega peab ajastamisega rohkem vaeva nägema ja praktiliselt alati valvel istuma. Kuigi kui pikemaajaliselt vaadata, siis ei tohiks ju suurt erinevust (kulud on paraku suuremad) pikaajalise lühikese positsiooni hoidmisel olla, kuid psühholoogiliselt on see tunne erinev ja väga paljudele ei sobi. Ei sobi just seetõttu, et pika positsiooni hoidmise korral on teoreetiline kaotus võrdne investeeritud summaga, lühikese positsiooni puhul on maksimaalne kaotus piiramata. Reaalses elus muidugi mingi piir sellel kaotusel muidugi on, ei saa ju näiteks olla, et AAPL aktsia praeguselt tasemelt kordades (if any, see näide on mõistagi selle Äripäeva arusaamatu "investeerimissoovituste"??! rubriigi narritamiseks) tõuseb :-) Aga pigem siis limiteerida oma võimalik kaotus ja kasutada müügioptsioone. TOL jms ma enam praegu ei shordiks, tarbimise jahtumisele avatud AAPL-i aga pisutki kõrgema hinna korral küll.
AAPL - short of the year 2006!
AAPL - short of the year 2006!
Nii shortisin kogu oma raha eest AAPLi
Baltika 65,6%
Viisnurk 10,7%
T Vesi 19,5%
Kalev 1,2%
Likviidsus 3,0%
Viisnurk 10,7%
T Vesi 19,5%
Kalev 1,2%
Likviidsus 3,0%
Tallinna Vesi 100% ja kavatsen kükitada kauem.
OKOB, loodetavasti oli see "kogu raha" vähemasti väike summa...
OKOB, loodan et sul tasakaalustamiseks ikka pikad positsioonid ka on. Praegu tundub nii, et USA-s on asi väga segane. Kolm protsenti üles alla päevas nõuab ikka kõva närvi, aga selliseid päevi saab vist üha rohkem olema.
Milleks närvi minna, elus tähtsamaid asju ka kui raha.
eeh1t, tveat, tal1t, seb fondid
eeh1t, tveat, tal1t, seb fondid
Tegu oli naljaga ja nagu ma nüüd neid kommentaare lugedes aru saan, ebaõnnestunud naljaga.
Olen lihtsalt lugenud seda foorumit ja näen pidevalt küsimusi a la "mida soovitate osta, pole endal aega/viitsimist aruannet lugeda", mis tundub mulle natuke napakas.
Seega sorry.
Olen lihtsalt lugenud seda foorumit ja näen pidevalt küsimusi a la "mida soovitate osta, pole endal aega/viitsimist aruannet lugeda", mis tundub mulle natuke napakas.
Seega sorry.