Miks ma peaks ostma Baltikat?

Graafik ka:

Sidekick,kas said kuskilt suitsunurgas infot Baltika heade tulemuste kohta?
ma ei mänginud tulemuste peale, kuna üldjuhul need Eesti börsil ei mõju. Ostsin, kuna ettevõte tundus suht odav ja kasvab kiirelt. Pärast 50% tõusu mõtlesin, et parem varblane peos, kui tuvi katusel :)
ja suitsu ma ei tee...
Hetkeseisuga sel aastal tõus 2.7 korda :)

(vastus foorumi pealkirjas esitatud küsimusele)
Mida arvate baltikast hetkel? Vahepeal on toimunud väike korrektsioon ja uued tulemused olid taas head... Sellel aastal on hind olnud isegi 5,20 euri...
Esmaspäeval vist peaks sellel aktsial silma peal hoidma!?!?
Praegu oleks kõik spekulandid, taksojuhid ja muidumehed vist Tallinna Vee ostujärjekorras ning muude aktsiate ostupoolel huvi väike. Ilmselt on see nii kuni spekulandid Tallinna Vee aktsiatest esimese laine kasumit välja võtavad. Ka Saku tuli kobedate tulemustega välja ning teatav tõus oli ning on, kuid ostjaid tegelikult napib. Sama seis ilmselt ka Baltikas.

btw, Baltika seis paneb veidi hambaid kiristama jah. Tankisin kohe peale 2004. aasta tulemusi Baltikat 2,18 pealt ja andsin paar nädalat hiljem 2,78 pealt ära. Arvasin ka, et ilgelt hea diil :P
hüpotees:

BRF müüb osalust aasta jooksul. Tõenäoliseks ostjaks peaksin mina juhtkonda. Incentive to keep the price lower?

Ise müüsin pool positsiooni u5 EUR tasemel maha.
fkm, võid ju praegu uuesti osta :) mis sellest et PE on ligi 20 ja tõusvaid tulemusi võrreldakse eelmise aasta sama kuuga mitte vahetult eelmiste kuudega. Avaldatud info järgi tundub käive olevat hetkel stabiliseerunud... tulevik võib aga sellegipoolest väga roosiline olla :)
PS. see ei ole ostusoovitus, ega ka müügisoovitus, ega ka hoia soovitus :)
keegi kommenteeriks, miks see aktsia nii kiirelt kukub ?
Baltika aktsia hind hakkab juba kukkuma sinna, kust plaanisin juurde osta :)
müüjad himustavad osa saada uuest kasvust - Starman
Need, kes Starmani ostavad lähtuvad pigem sellest, et kõik IPO-d on siiani eestis kui mu mälu ei peta tõusnud alguses ja ma ei välista et see juhtub ka starmani puhul. Mainisin juba ennem, et minu jaoks on see firma aktsia kallis ja ei taha seda, sest olen kindel, et kui telekom oma digitv käivitab, siis see positiivselt küll starmanile ei mõju. kindel on see et telekom selle asja ära teeb. kui keegi oskaks põhjendada mulle, milles nad näevad starmani puhul kiiret kasumi kasvu, siis oleksin väga tänulik
harju elektri "ootamatut" hinnalangust kajastavad artiklis ka milderi sõnavõtt, kes mõne kuu möödudes ennustab aktsiale märgatavalt kõrgemat hinda. guidance for Q2?
Mõned riskid võrreldes Q1-ga kui kasum oli 10 meek, ja kasum/aktsia oli 1,84 eek:

- Dollari kurs Q1 oli keskmiselt umbes 1,31 usd/eur. Täna on dollar 8-9% tugevam. Baltika "müüdud kaupade kulud" Q1 olid 77 meek. Ma ei tea kui suur osa sellest oli dollarites, Q1-raportis oli aga lugeda et dollaripõhised sisseostud Hiinast suurenesid.

- Puuvillahinnad (dollarites) olid keskmiselt pisut kõrgemad Q2 kui Q1.

- Müügihinnad ei tundu olevat vastavalt tõusnud (Eestis). Riietuse tarbijahinnaindeksi muutus oli aprillis +0,3% ja mais 0,0% (month-on-month).

- Euroopa on kokku lepinud Hiinaga piirata tekstiilide import (mõju kuludele peaks olema suurem kui baltimaa tekstiiltööstuse konkurentsivõime parandamist).

Baltika kasuminumber jääb väga volatiilseks ma arvan, kvartalikasumi pluss/miinus 5 meek ei tähenda suurt midagi firma pikaajalisele edule, aga aktsiakurs ilmselt reageerib seda rohkem.
aga 5 kuu tulemused on ju ammu avalikustatud, seega Q2 tulemustes ei tohiks nii suuri suuri üllatusi (+-5meek) ju tulla ?
Veidral kombel viimased 3 nädalat Baltika aktsia liigub nagu Harju elektri tuules.. ,
kukub Harju, kukub Baltika, rallib Harju, rallib Baltika..
clint
jah, numbrid näitavad suurem müük Q2 kui Q1, ja dollaritõus äkki mõjub rohkem Q3. Küsimus aga selles kui suur Hiina tekstiiliekspordi tõus aitas riietusfirmaid 2004 ja 2005 alguses nii hästi teenida. Arvan et nad oma kulusid langetasid, müügihinnad aga mitte. Edaspidi peaksid marginalid pigem vähenema.
Müüdi täna 25 000-koguse. On piisavalt vähe nii suured omanikud, ja piisavalt ümmargune summa et oletada et mõni finantsinvestor müüs. Maakleritel võival olla veel selliseid müügiordereid, ma spekuleeriksin.

Ebakindluse põhjuseid: kuum suvi + tugev dollar + brf-müük + euroopa liidu piiramist hiina impordi + üldine küsimus kas viimased raportid näitasid tegelikku parandamist või üksnes soodsaid hinnatingimusi maailma tekstiilturgudel.
Stefan, võib ka teistpidi vaadata, osteti väikestelt kokkukogutud 25 000 aktsiat ühele suurele. Tehingu hind on suhteliselt keskel ostu ja müüginoteeringuid arvestades...