njah, kohe peale mu kirjutist, langetasid ostjad oma pakkumisi
Aga see eest on jälle UKB, SRS ja LFO sõiduvees.
Huvitav mis katk on LNS-i taband juba teist päeva vabas languses?
x-k
LNS Q3 2005 on saama nagu oli 2004 aastal
LNS Q3 2005 on saama nagu oli 2004 aastal
Brazauskas hängis täna Tallinnas, üritas Mazeikiu Naftat Eesti Energiale sokutada
( toompeal sahises... )
( toompeal sahises... )
saadi vist 10.00 murtud? a peab vist õhtuni ootama
keegi pidurdab 9,90 peal. kelle huvid? potensiaalse ostja?
11:05:46 MNF1L LTL 9.83 - 9.86
kas jälle 'turuhinnaga tehing' õppetund ?
google alertsides on vaikus ...
kas jälle 'turuhinnaga tehing' õppetund ?
google alertsides on vaikus ...
täna peaks lubadusi uskudes tulema teavet selle kohta, kes siis uus omanik on
kas KazMun, TNK või hoopis üllataja musta hobusena ...näiteks Eesti Energia koos Eesti Põlevkiviga
...toore oleks küll veidi teine...
kas Leedus on midagi juba õhus, et tund aega pole enam MNF-ga kaubeldud ?
Yukose esindaja kommenteeris Reuter-le täna, et Yukose välisosalused müüakse 2006 aasta lõpuks. Samuti märgib ta, et nad tahavad oma aktsiate eest saada maksimaalset hinda ("We want to maximize the value of the asset."
Tundub, et Yukose osaluste müügiga läheb aega ja samuti ka ostja endaga (kesiganes see ka pole). Seega võib selline mittemidagiütlev olukord veel pikalt edasi kesta ja aktsia hind püsib igavalt paigal.
mul sama tunne, et igasugused lootused MNF-ga võib nüüd mingiks ajaks maha matta, ei usu et ta palju kukkuda saab, et rohkem put optsioone kaa soetama ei hakka ja tõusuks on veel vähem põhjust, tänu asja venimisele.
Henno
otsus trahvi kohta hakkavad arutlema 15/12
otsus trahvi kohta hakkavad arutlema 15/12
http://www.gazeta.ru/2005/12/03/oa_180264.shtml
Seis natuke parem, kui varem. Aga isegi kui TNK-BP liidab oma pakkumisse ka moderniseerimiseks lubatud summad, on KazMunGaz'il parem pakkumine. Nüüd ilmselt oleneb Leedu valitsuse lobitööst - paistab et neil on ikkagi oma lemmik välja valitud
Налицо столкновение интересов двух основных владельцев нефтеперерабатывающего предприятия. Если ЮКОС, учитывая его плачевное финансовое положение, рассматривает самые денежные предложения, то Литва настаивает на гарантии бесперебойного обеспечения нефтью Mazeikiu Nafta и дальнейшие инвестиции в предприятие.
Aidake mind nüüd natuke. Olen ma ikka õigel teel? Nagu ma aru saan, on kasahhidel parem pakkumine Yukose jaoks, aga mitte Leedu jaoks. Kasahhide nafta tarnimine on natuke problemaatiline. Nad küll otsivad võimalusi ja isegi koostööd Lukoiliga (mingi hea tasu eest), aga see on kõik veel nii nagu ta on. TNK pakub pea poole vähem, vist 600-700 + investeeringud ca. 300 tuhat. Või siis tõstavad pakkumist, aga kaotavad investeeringud? Leedul on mingi veto õigus, või eelisostuõigus? Et kui Yukos tahab müüa kasahhidele, kes ei suuda tagada toorme voolu, siis võib Leedu osa endale osta sama hinna eest?
Mul on selline kuri kahtlus, et asi läheb ikkagi TNK poole.
Mul on selline kuri kahtlus, et asi läheb ikkagi TNK poole.
investeeringud ca. 300 milli siiski
uups, muidugi. suurusjärgu võrra ainult mööda.
kindel see, et MNF1L selline invsteering kus politiline risk sees
Yukose, kui aktsiate müüa seisokohalt ei oma investeeringud Leetu kindlasti mingit erilist rolli, tema tahab raha, palju raha. Leedu riigi jaoks on kindlasti kõige tähtsam invetseeringute pool, mitte aktsiate eest makstav summa, samuti stabiilse partneri leidmine. Seega huvid on mõlemal täiesti erinevad. Millegipärast arvan, et protsess võtab hetkel tuurid maha ja tegeldakse mõnda aega oma positsioonide kindlustamisega.