http://en.rian.ru/world/20051129/42254081.html
Contender for 53.7% of Mazeikiu Nafta to be named this week
14:52 | 29/ 11/ 2005
VILNIUS, November 29 (RIA Novosti, Vladimir Vodo) - The contender for the 53.7% packet of Lithuanian oil refinery Mazeikiu Nafta shares will be named at the end of this week, the Lithuanian prime minister told the country's national radio station Tuesday.
Kas on põjust arvata et Leedu valitsus teeb enda jaoks kehva tehingu ja Mazeikiu aktsia langemine jätkub? Vist mitte?
a seal arty0mi poolt viidatud jutus on, et
"Algirdas Brazauskas said it would be either Kazakhstan's state oil and gas company KazMunaiGaz or Russian-British joint venture TNK-BP. "
TNK oli ju vahepeal kõrvale tõstetud? Olevat liiga madalat hinda pakkunud?
Nüüd lasi siis TNK kasahhide jaoks torud kinni panna, et Leedu valitsust sundida ikka nende kasuks otsustama?
Mh, on ikka küll tegelased.
"Algirdas Brazauskas said it would be either Kazakhstan's state oil and gas company KazMunaiGaz or Russian-British joint venture TNK-BP. "
TNK oli ju vahepeal kõrvale tõstetud? Olevat liiga madalat hinda pakkunud?
Nüüd lasi siis TNK kasahhide jaoks torud kinni panna, et Leedu valitsust sundida ikka nende kasuks otsustama?
Mh, on ikka küll tegelased.
Wild Wild East
Tõna BNSis andis LR uudise, et Leedu valitsus jätkab läbirääkimis TNK-BP-ga. Nädala teises pooles peaks olema esindajatega kohtumine.
Vt ka Lietuvos Rytas: http://www.lrytas.lt/index.asp?data=20051129&id=eko29_a3051129&sk_id=9&view=2
leedu keeles
Vt ka Lietuvos Rytas: http://www.lrytas.lt/index.asp?data=20051129&id=eko29_a3051129&sk_id=9&view=2
leedu keeles
tundub, et hüpe ülespoole ei ole veel sugugi välistatud. Vara sai kauplemisidee suletud.
Kui leedukad veel TNK-ga plaani peavad, annab see lootust, et kõik pole veel lühemas perspektiivis kadunud. Selge see, et kursile oleks suur "stabiilne" Vene omanik positiivseim. Jääme nüüd ootama Lukoili ja TNK järgmisi seisukohavõtte, millel on suur tähtsus - kas üritatakse veel või jäädakse kõrvale. Tõstetakse siis pakkumise hinda vms. Ma saan aru, et hetkel on Jukos see, kes ostjat valib, kes aga Jukose niite tõmbab... no teadagi kes. Seega ehk üritatakse siiski kuidagi oma poistele asi kätte mängida. Selles osas juba Jukose isepäisus veidi isegi üllatab kui just numbrid üksteisest kohe oluliselt ei erine.
Kuna näha on, et leedukad ei taha kasahhidega rahulduda kui vähegi võimalust on, siis võib olla otsustavad leedukad Jukose osa ise üles osta ning siis juba edasi läbirääkimistesse astuda. Samas jääb selline määramatus ilmselt seadusepügalate taha ning annaks TNK-le läbirääkimiste jaoks ka teatava jõupositsiooni.
Tundub, et sellest investeeringust saab pikem kui alguses planeeritud :)
Kuna näha on, et leedukad ei taha kasahhidega rahulduda kui vähegi võimalust on, siis võib olla otsustavad leedukad Jukose osa ise üles osta ning siis juba edasi läbirääkimistesse astuda. Samas jääb selline määramatus ilmselt seadusepügalate taha ning annaks TNK-le läbirääkimiste jaoks ka teatava jõupositsiooni.
Tundub, et sellest investeeringust saab pikem kui alguses planeeritud :)
;World B.Free
tere tulemast klubisse, mul läheb juba kolmas aasta
sain vist millestki valesti aru, et arvasin Leedu riigil olevat eelisostuõigus Yukose pakile ?
kes oskab kommenteerida ?
tere tulemast klubisse, mul läheb juba kolmas aasta
sain vist millestki valesti aru, et arvasin Leedu riigil olevat eelisostuõigus Yukose pakile ?
kes oskab kommenteerida ?
Leedu riigil pole naftat ja 300-400 mio dollarit pole just märkamatu hinnavahe :)
Kuupäev: Teisipäev, 29.11.2005
Aeg Nimi Valuuta Hind Kogus Tehingutüüp
14:01:15 MNF1L LTL 9.85 87087 AUTO
keegi haukas 9.85 pealt mõnuga
Aeg Nimi Valuuta Hind Kogus Tehingutüüp
14:01:15 MNF1L LTL 9.85 87087 AUTO
keegi haukas 9.85 pealt mõnuga
jälle -3,5% ost ainult 9.01 hetkel
... müü kõrgelt ja osta madalalt... Kas on põhjust arvata, et MNF1L millalgi enam tõusma ei hakka?
mmm, ei tea, kas siin on veel keegi?
ma vaatasin optsiooni hindasid (juba päeval) ja jäi silma, et
Strike Sümbol Bid Ask Kogus Strike Sümbol Bid Ask Kogus
16-Dec-05 9.25 MNF12C9.25 0.61 0.76 20|20 16-Dec-05 9.25 MNF12P9.25 0.14 0.23 20|20
.....
16-Dec-05 10.5 MNF12C10.5 0.98 10|20 16-Dec-05 10.5 MNF12P10.5 0.81 0.95 20|20
.....
Kõike muud ma usun, aga nimelt 10,5 strike hind, ja lepingute arv? olen ma millestki valesti aru saanud või...?
ma vaatasin optsiooni hindasid (juba päeval) ja jäi silma, et
Strike Sümbol Bid Ask Kogus Strike Sümbol Bid Ask Kogus
16-Dec-05 9.25 MNF12C9.25 0.61 0.76 20|20 16-Dec-05 9.25 MNF12P9.25 0.14 0.23 20|20
.....
16-Dec-05 10.5 MNF12C10.5 0.98 10|20 16-Dec-05 10.5 MNF12P10.5 0.81 0.95 20|20
.....
Kõike muud ma usun, aga nimelt 10,5 strike hind, ja lepingute arv? olen ma millestki valesti aru saanud või...?
Täna tuli välja ka 9kuu 2005 raport. Hetkel kahtlemata on MNF üks madalamalt hinnatud Balti aktsiaid. EBITDA kordaja ~5x ja PE 6.6. MNF-l on cashi aktsia kohta LTL 2.66.
Mis ei tähenda et aktsia ei võiks veel langeda, tehnilise pilt näitab selgelt ülemüüdust ja kui põrge tuleb siis üsna järsk. Iseasi mis tasemelt. Laiemat pilti vaadates tundub et Leedu valitsus käitub targasti kui hetkel ootab ja kasutab oma eelisostuõigust kui parim pakkuja Yukose 53% on valitud. Üsna tõenäoline et TNK-BP ostab.
Mis ei tähenda et aktsia ei võiks veel langeda, tehnilise pilt näitab selgelt ülemüüdust ja kui põrge tuleb siis üsna järsk. Iseasi mis tasemelt. Laiemat pilti vaadates tundub et Leedu valitsus käitub targasti kui hetkel ootab ja kasutab oma eelisostuõigust kui parim pakkuja Yukose 53% on valitud. Üsna tõenäoline et TNK-BP ostab.
Selge see, et vähikäik 13 liti pealt 11 juurde toimus poliitilistel põhjustel (õigemini nende puudumise tõttu) ning nüüd kiire käik alla 10 liti samuti samadel põhjustel. Otseselt firma äritegevust puudutavaid uudiseid polegi olnud, mistõttu võib selgelt ülemüüdavus ka paista. Ehe näide majanduse ja poliitika põimumisest kujul nagu seda juhtuda ei tohiks.
Niipalju kui mina aru saan on MNF hetkel teatud määramatuse tõttu paljude Balti riikidesse investeerivate fondide jaoks nende kriteeriumitele mitte vastav instrument. Kuna see määramatus Yukosele kuuluva 53% osaluse saatuse osas on lahendust leidmas, siis saabub ka olukord, kus fondijuhid ei saa enam mööda vaadata Baltikumi suurima turuväärtusega aktsiast. Minu jaoks on MNF siiski pikemaajalisem idee ja sellest vaatevinklist lähtudes ei ole olulisi muudatusi toimunud nagu ka World B. Free mainis.
Ei ole väga palju uudiseid chekanud viimastel päevadel, novembri lõpuks pidi tulema ka Leedu konkurentsiameti otsus võimaliku trahvi osas - on selle kohta midagi kuulda?
Ei ole väga palju uudiseid chekanud viimastel päevadel, novembri lõpuks pidi tulema ka Leedu konkurentsiameti otsus võimaliku trahvi osas - on selle kohta midagi kuulda?
ei mäleta suvest saati trahvi osas uudiseid ei ÄP ega BNS-i vahendusel.
Tõsi on see, et Jukose osa ümbermängimise järel kaob teatav määramatus, kuid kui uueks omanikuks peaks saama KazMunaiGaz, siis asendub suurem määramatus siiski märkimisväärse määramatusega. Kuidas garanteerivad kasahhid stabiilsed naftatarned? Kui Venemaa peab mängust välja jätma, on see ikka paras jama, kuigi muidugi hea tahtmise korral on transiit täiesti teostatav. Ja vähemalt tahtmist paistab kasahhidel olema. Saab siis näha paljusid portfellihaldureid selline olukord rahuldab.
Kui osaluste jagamise järel jäävad Vene firmad pika ninaga ja seetõttu katkestavad trotsist või millest iganes toornafta tarned + kasahhid siiski mingi jätkusuutliku tarnekavaga välja ei tule, võib lühemas perspektiivis üleüldse ootamatult negatiivne stsenaarium käiku minna. Samas rafineerimisvõimsuste defitsiit võiks siiski olla mingisugusekski garantiiks selles segases olukorras, andmaks lootust, et tooret kusagilt ikkagi peale leitakse. Ida naftale oleks aga MNF igal juhul magus suutäis.
Tõsi on see, et Jukose osa ümbermängimise järel kaob teatav määramatus, kuid kui uueks omanikuks peaks saama KazMunaiGaz, siis asendub suurem määramatus siiski märkimisväärse määramatusega. Kuidas garanteerivad kasahhid stabiilsed naftatarned? Kui Venemaa peab mängust välja jätma, on see ikka paras jama, kuigi muidugi hea tahtmise korral on transiit täiesti teostatav. Ja vähemalt tahtmist paistab kasahhidel olema. Saab siis näha paljusid portfellihaldureid selline olukord rahuldab.
Kui osaluste jagamise järel jäävad Vene firmad pika ninaga ja seetõttu katkestavad trotsist või millest iganes toornafta tarned + kasahhid siiski mingi jätkusuutliku tarnekavaga välja ei tule, võib lühemas perspektiivis üleüldse ootamatult negatiivne stsenaarium käiku minna. Samas rafineerimisvõimsuste defitsiit võiks siiski olla mingisugusekski garantiiks selles segases olukorras, andmaks lootust, et tooret kusagilt ikkagi peale leitakse. Ida naftale oleks aga MNF igal juhul magus suutäis.
kas lõpeb täna roheliseks ?
Võib minna vabalt 10.50ni
täna vaevalt. 10.00 jääb ette