Maailma finantskriis

Jaapan:
- Novembri eksport -27%. Väliskaubandus defisiidis.
- Intressid alandatud 0,1%-ni
- Hakatakse ostma riigivõlakirju 1400 mrd JPY kuus (varem 1200)
- Hakatakse ostma ettevõtete võlakirju
- Ostetakse pankadelt ostma aktsiaid väärtuses 20 000 mrd JPY

=> Äkki tuleb lõpuks kaua oodatud inflatsioon.
ja veel:
Dec. 21 (Bloomberg) -- Japan will include 2 million resident foreigners among those slated to receive cash handouts in a 2 trillion yen ($22.4 billion) economic stimulus package, Kyodo News reported.
nüüd kui palju vaba aega tekib, siis võib seda veeta Economisti lauamängu mängides: Credit Crunch
Uskumatu, kuidas isegi majandusharidusega inimesed kutsuvad seda finantskriisiks(mina sealhulgas) või krediidikriisiks.
M3e igaks juhuks pole enam tark avaldada statististilistes andmetes, seega räägime rahapakkumisest M2 kaudu. Kas see on vähenenud? Ei ole ju, kasv on kahanenud küll.
Mulle meeldiks rääkida inflatsioonist kui monetaarsest ekspansioonist, aga seda ei saa teha, sest alati võetakse aluseks CPI, ehk tarbijahinnaindeks. Monetaarne ekspansioon saab väga vabalt mööda minna sellest CPIst, tuleb lihtsalt mulle puhuda sellistes sektorites, mis ei kajastu otseselt CPIs. Kõik majandusteoreetikud on väga õnnelikud, kui inflatsioon on mõistlikuse piirides ja SKP näitab mõnusaid kasvunumbreid. Kasvunumbrid tulevad nominaalsetest näitajatest, kinnisvara ja aktsiad ja need viimased ei kajastu kuidagi tarbijahinnaindeksis.
Aktsiate kajastumine tarbijahinnaińdeksis oleks ilmselgelt vale, aga kinnisvara?
Ma arvan, et peale sellist kriisi võetakse asi tõsisemalt ette statistika osas, aga samas jälle ma ei usu sellesse eriti. Föderaalresrv , või minu pärast kogu maailma keskpangad oleksid oma ülesannetega tõenäoliselt hakkama saanud, kui nende arvutuste valemite algandmed oleksid õiged olnud. Keskpankade rahapakkumine lõi tegelikult inflatsiooni, millest majandusinimestest teoreetikutel aimugi polnud, sest CPIs need numbrid ei kajastunud. Loomulikult tuleb nüüd pauk Bernankele ootamatult. Bernanke pidi olema ju Suure Depressiooni ekspert. Aga nii Bernanke kui Friedman eksivad Suure Depressiooni osas ja Bernanke nimi jääb ajalukku seoes kaose tekitamise ja tule kustutamisega bensiiniga, kui tuli sai alguse bensiinist.
Aga miks see inflatsioon siis tähtis on? Monetaarse ekspansiooniga kaasneb inflatsioon, kui CPI seda ei kajasta, siis SKP reaalne kasv on FAKE(sest selle arvutamisel võetakse aluseks CPI). Inimesed saavad virtuaalselt rikkamaks. See on globaalne probleem praegu, õnneks oli inflatsioon Eestis kõrgem viimastel aastatel arenenud riikidest. Aga miks õnneks, Eestis ju ka ei arvestata tarbijahinnaindeksisse kinnisvarahindasid näiteks? Minumeelest näitab see seda, et tasaklaalutus Eesti majanduses pole siiski nii suur ja Eesti majandus reageeris sellisele raha ülepakkumisele pisut adekvaatsemalt. Vaevalt et meil muidu oleks näiteks juust paljudes poodides kallim, kui soomlaste poodides, kes on meist tegelikult palju rikkamad. Nüüd tuleme maa peale tagasi ja nendime, et nii kinnisvara kui juust ja paljud teised hüvised peavad meil odavnema võrreldes soomlastega.
Kas tuleb pankrotilaine? Muidugi tuleb, kuidas sa muidu ära seletad töölisele või ärimehele, et oled end täissöönud ja laisk, ta solvub ju.
Kristjan, pikk jutt, aga ei ühtegi pointi. Ehk ei tule välja, mille üle sa vaidled, mis sulle ei meeldi...
Kinnisvara on CPIs sees, aga seda eluasemekuludena. Ehk eestlasele kõlab küll uskumatult, aga korterit saab ka üürida. See, et kv hinnatõusuga üürihinnad nii palju kaasa ei tulnud, on tavainimesele ju hea ja oli märk mullist.

Teaduslikult on väga kõrgel tasemel juba ära vaieldud küsimus, et kas varade hindu peab otseselt CPIs kajastama või mitte. Mulle tundub, et vaevalt sa suudad tuua uusi argumente.

Ehk senikaua kuni pidu jätkus oli tavainimese jaoks ju väga tore, et monetaarekspansioon ei toonud kaasa võrdväärset CPI tõusu

diskleimer, mitte et ma nüüd CPI-d väga fännaks ja tõsiselt võtaks...
Ei olnud ühtegi pointi, no selge Aatom, sa oled "retarded", seda teadsuslikku varade hinnna vaidlust ma tahks lausa kuulda, mitte, et ma neid enne kuulnud poleks, aga ikkagi. CPI ei ole monetaarne ekspansioon, ega vastupidi, mulle jääb arusaamatuks, millest sa aru ei saanud. Ja veel, seleta millise statistlise muutuja kaudu on kajastatud eluasemekuludud CPIs? Tänan.
see majanduskriis on Jumala tekitatud , selleks , et patust maailma päästa veel hullemate asjade eest. LÕPP ON VÄGA VÄGA LÄHEDAL , ja te ei arvagi , millal see tuleb ( minuga on sama lugu , ainult ma tunnen Jumalat ,tänu kellele on mu nimi eluraamatus ( see raamat , kus on õigeks mõistetud)
SAAGE NÄGIJATEKS EHK LASKE JEESUSEL KRISTUSEL ENNAST VALGUSTADA! Kui teil Jeesust ei ole , siis ei ole teil midagi. hüüdge appi Jeesust , Tema päästab , mitte tulevane maailmavalitseja , kes mõneks ajaks ``teeb rahu ( koondab valitsuse tegelikult enda kätte, inimesed peavad siis ostuks , müügiks endale laskma endale kiibi panna , mis tagab selle , et te ennast päriselt enam ei kontrolli( seda teevad sell saataniliku süsteemi arvutid, programmeerijad, programmid. ( võibolla te ei usu mind , et selline asi on võimalik , kui see on ( stimuleerides teatud ajupiirkondi, ( see jätab küll inimesele teadvuse, kuid mitte võimalust ise enda elu kontrollida)).`` ja siis tuleb äkitselt langus ja paranemist ei ole (üksiti maailma majandus kukub täielikult kokku, kulla väärtus langeb kohutavalt ( on siis kuskil kahesaja krooni kanti, kõik langeb nii , et igaüks püüab ennast päästa,( kõik on varemetes, maailma majandusest, ja pärast ka linnadest on alles suitsevad tukid , klaas, udu, (tuumasõda, tuhanded tuumaraketid tabavad USA -d ) .oi see on hirmus teie jaks siis , kui te seda kasvõi unes näeksite raputaks see teid hingepõhjani.
Koitp2rn, sul kiilub Shift-klahv millegipärast aeg-ajalt kinni ja kirjavahemärgid kukuvad sinna kuhu jumal juhatab (või siis jällegi ei juhata). Samas saan aru, et mees, kelle nimi on eluraamatus (muide, siit tärkas mul äriidee: sellesinast raamatut kirjastama hakata), võib s*ttuda interpunktuatsioonile. Küsimus laiale ringile: kuhu raamatusse tuleks oma nimi saada, et ühekorraga s*ttuda nii liikluseeskirjale kui ka asjaõigusseadustikule?
Koitp2rn,mida suitsetad? Tundub hea kraam olevat.
siim,
see on deliirium, koit pole veel aastavahetuse tsüklist välja saanud
Palvatagem koit2rn. Mina arvan, et saatana tekitatud on finantskriis.
Koit, keda mittekristlased peaksid appi paluma? Või on neile määratud suitsevate tukkide vahel hukkuda tuumaraketid üle pea vihisemas?
koitp2rn, kui ma sinu kontole raha kanna, kas ma siis pääsen sellest s*tast ära?
Ärge norige 18-aastase poisi kallal, kui inimene on kriminaalse mineviku jumala abiga seljatanud. Igaühele oma. Kui tahab jutlustada, siis las jutlustab.
saatan on siit kaugel, sest inimene osn siin ja praegu Maal, kuigi austan sinu arvamust sellises teoloogilises küsimuses. ainus õnnetus on siiski nn eliidi otsused mida ei saa ignoreerida hoolimata kõikidest ametlikest väljaannetest mis püüavad toetuda vaid osale faktidest. inimesed arvavad vist tõesti kui nad teavad natuke midagi siis nad teavad kohe väga palju. eliit ei ole minu info kohaselt kuri ega hea ta on ahne lihtsalt - viib hukkuni kõik selle sees ja sellega kaasas olevad. finantskriis alagas juba tegelikult ametliku ajaloo järgi aastal 48. e.K.r. , Julius Caesar, ainus kummaline olelus on veel see, et inglise keeles nimetatakse neid viisakalt money changers aga eesti keeles pole olemaski sellist väljendit veel - rahamuutjad ehk inimesed kes omasid varakult "jõudu" manipuleerimiseks. KErge neil ei ole olnud samas aga tänu neile on kõik sõjad ja peaaegu kõik muu ka. Ja palun jätke iga sugused vandeteooriad välja, sest poleks ime kui teooriad ise tulevad massidesse selle teostajatelt jättes tegelikkud faktid ähmaseks või kattevarjuna tõe peale nn süütule. --------------------- majanduskriisist nii palju, et krahh tuleb veel ja süsteem murdub täielikult - ajalugu vaadake - , kapitalism on jama süsteem, süsteem mis toetab mega eliidi olemasolu ei oleoma loomuse poolest heatahteline. kui võrrelda vanaaja monarhiat ja demokraatiat siis on neil üks sarnasus - eliit on juhtival kohal sõltumata sellest mis toimub - erinevuseks nende kahe süsteemi vahel on samuti üks - eliit teeb selleks kõik, et ta alles jääks varjatult, jättes tunde vabadusest ja igainimese võimule ligipääsemise, see on demokraatia. SEE MÕTTE EI OLE SIIN HIRMUTAMISEKS, SEE ON SIIN VAID MÕTLEMISEKS. Muretse reaalset endale investeeritavast maailmast - hoidu aksiatest väikese ja põhjalikku infot omamata kähku - see ei tähenda olemasoleva müümist koheselt.
Ma niisama, huvi pärast: kas analfabetism on tõe kuulutamiseks vältimatult vajalik?

Sest TA on (nähtavasti) öelnud:
- sina ei pea mitte suurtähti iga lause alguses kasutama, vaid AINULT OMA TÄHTSA MÕTTE RÕHUTAMISEKS
- sina ei pea mitte komasid raiskama, vaid panema neid maksimaalselt kolm kogu teksti kohta, ükskõik kui pikk see ka poleks
- sina võid kokku ja lahku kirjutada nagu sulle meeldib, kuid jäta meelde: rajav kääne sõnast "hukk" kirjutatakse kahe k-ga ja sõnas "aksia" ei ole t-tähte, ükskõik mis ÕS selle kohta ka ei ütleks
jne
Kodanik koitp2rn, sinu jehoova-jumal ongi ise finantskriis. Koos naha ja karvadega. Aga nüüd ole nii kena ja pane oma arvuti, internetimodem ja juhtmed oma kaminas põlema, sest eelkõige pead sina ise eetiline olema ja "saatanlikke süsteeme" mitte näppima.
Ahjaa, kodanik koitp2rn, mulle ei meeldi kui jeesusega ähvardamas käiakse.
Ülo Kiple üritus ei sure - koitp2rn ja svenand peavad lihtsalt veidi arenema veel vanameistri tasemele jõudmiseks

Haiguste ravi. Kontrollitud. 1. Üksindus – magamistuba vaikuse, pimeduse, raadioga 2. Selts – elukoht kellegi juures 3. Priisöökla. Nendes tingimustes teatud biol. ajal avastab inimene "tee" tervisele. Au ja rikkus sellele kes avaldab selle tõe ajalehtedes.

"( on siis kuskil kahesaja krooni kanti,"

hmm, a siis ma soovitan sul kulda shortida, tenid megalt pappi.
The Fed yesterday began a frontal attack to drive down home-loan costs, buying mortgage-backed securities issued by Fannie Mae, Freddie Mac and Ginnie Mae. The effort was part of a $600 billion plan, which also includes purchases of Fannie and Freddie bonds.
http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=20601087&sid=a64X_CFyfh_M&refer=home