fit kuule, kuidas sa muidu seda nasdaqi viimase aasta 60% langust tõlgendad, et see ei ole väikeinvestoritel naha üle kõrvade tõmbamine olnud või?
ilmselt peaks olema, ainult et miljon korda suuremal skaalal. või mis?
Matrox, kahtlemata oli. Samas on võimalik taibukal väikeinvestoril USAs kenasti raha teha. Www.thestreet.com aitab ka päris ilusasti. Eestis ma sellist võimalust ei näe.
Mis minu vajatud graafikusse puutub, siis väljavõte meilist: "...See annab ka kõikide pankade analyysi, ent sageli ilma selgitavate tabeliteta. Kui sul on see full access variant..."
Mis minu vajatud graafikusse puutub, siis väljavõte meilist: "...See annab ka kõikide pankade analyysi, ent sageli ilma selgitavate tabeliteta. Kui sul on see full access variant..."
tabel või graafik? see pole tähenärimine, minu arust on seal tõesti suur vahe?
eestis ma sellist võimalust ei näe...
fit, kuna sa oled piisavalt taibukas, saad ehk isegi aru, et kogu asi taandub mahule, mahule ja veelkord mahule. kohalik butiik ei evi piisavalt mahtu - kui omaks, siis oleks võimalik ka siin rohkem kellasid ja vilesid ehitada ja asi huvitavamaks teha.
fit, kuna sa oled piisavalt taibukas, saad ehk isegi aru, et kogu asi taandub mahule, mahule ja veelkord mahule. kohalik butiik ei evi piisavalt mahtu - kui omaks, siis oleks võimalik ka siin rohkem kellasid ja vilesid ehitada ja asi huvitavamaks teha.
Jaa jaa jaa, mitmendat korda sa seda juba selgitad? Ma ei otsi põhjusi, ma kirjeldan elukorda.
Eestis lihtsalt ei saagi kunagi mingit mahtu olema enam. Surnud turg. 1,5 miljoni elanikuga riigi jaoks on globaliseerumise tingimustes omaette börs mõttetu asi.
Eestis lihtsalt ei saagi kunagi mingit mahtu olema enam. Surnud turg. 1,5 miljoni elanikuga riigi jaoks on globaliseerumise tingimustes omaette börs mõttetu asi.
millal teie pensionifondi osakuid saab osta? kas tuleb nii 2. kui 3. samba fond? palju haldustatud olema hakkavad?
haldustasud
siin oli juttu väikeinvestoritel naha üle kõrvade tõmbamisest. see on väga ähmane teema. samuti võiks nimetada väikeinvestoritel naha üle kõrvade tõmbamiseks ka LHV tegevust. näiteks kasvõi kui lugeda algusest peale foorumit Transmeta. seal ju promosid LHV spetsialistid eufooriliselt müstilist firmat meeletute turukapitalisatsioonide juures selleks, et väikeinvestor ainult rohkem tehinguid teeks ja asja ostaks. nüüd on väikeinvestoril näpud põhjas ja nahk kõrvadest üle.
mõned tegelased ikka julgesid asjas kahelda ka. oli vist nii?
Praeguse seisuga on Transmeta juhtkonna vastu algatanud paljud USA advokaadibürood class action'i, kohtuasja, millega võivad liituda kõik TRANSMETA investorid, kes on ajavahemikus 7.nov. - 20.juuni aktsiatega kaubeldes või ostes ja siiani omades kahju saanud. Muuhulgas süüdistatakse Transmeta juhtkonda halvenenud majandusseisu(oluliselt suurenenud laoseisudest teatati alles juuni keskel) varjamises isikliku kasusaamise eesmärgil, sest maikuust peale olid lubatud insaidertehingud, mida ka juhtkonda kuuluvad isikud kasutasid aktsiate müümiseks.
Mis puudutab LHVD spetsialistide süüdistamist väikeinvestorite arvel kasusaamises, siis kehtib järgmine loogika: mida rikkamad on LHVD kliendid seda rikkam LHVD ja vastupidi kui klientidel on näpud põhjas on ka LHVD-l näpud põhjas.
Mis puudutab LHVD spetsialistide süüdistamist väikeinvestorite arvel kasusaamises, siis kehtib järgmine loogika: mida rikkamad on LHVD kliendid seda rikkam LHVD ja vastupidi kui klientidel on näpud põhjas on ka LHVD-l näpud põhjas.
transmeta ikkagi pakkus head teenimisv6imalust:
21-22 juuni paiku. voi 25'l. nyyd jalle kukub.
minu arust hea voimalus teenimiseks, volatiilne, tuleb ainult pingsalt jalgida ja oiget momenti otsida. hakkan backgroundi uurima!
21-22 juuni paiku. voi 25'l. nyyd jalle kukub.
minu arust hea voimalus teenimiseks, volatiilne, tuleb ainult pingsalt jalgida ja oiget momenti otsida. hakkan backgroundi uurima!
riq: äratasid minus eile huvi, asun ka research-i kallale
Kuule Grrafik, see on üpriski nõrk lohutus inimestele, kes papist ilma jäid. Kohut võib ju käia aga kui sellest kasu saavad vaid advokaadid ja kohtunikud, siis mis sest kasu on. Peale selle toimub see kohtuprotsess kuskil väga - väga kaugel ja hoopis teistel alustel rajatud kohtusüsteemi alusel, kui meie oleme harjunud.
Talse,
palun selgita teoreetiliselt, kuidas tuleb LHV-sse 2.samba pensionifond ja kuidas saab 2.samba pensionifondi osakuid osta? Ma vist olen 2. ja 3. samba segi ajanud...või on seda teinud siis keegi teine?
Või veel parem, las Robi selgitab kõigile!
palun selgita teoreetiliselt, kuidas tuleb LHV-sse 2.samba pensionifond ja kuidas saab 2.samba pensionifondi osakuid osta? Ma vist olen 2. ja 3. samba segi ajanud...või on seda teinud siis keegi teine?
Või veel parem, las Robi selgitab kõigile!
Graafik,
ma ei süüdista sugugi LHV spetsialiste väikeinvestori arvel kasusaamises vaid ma tõin ühe puhtteoreetilise näite ilmestamaks seda kuivõrd ähmane mõiste on väikeinvestoril naha üle kõrvade tõmbamine. see on lihtsalt väga tüüpiline ja ilmselt inimlik, et kui investor kaotab raha, tekivad tal paranoilised luulud a-la keegi müüb aktsiaid et aktsiad odavneksid ja hiljem saaks odavamalt tagasi osta ja et aktsiahindade langus ei saa olla normaalne nähtus, seda tehakse meelega ja see on kellegile kasulik.
ma ei süüdista sugugi LHV spetsialiste väikeinvestori arvel kasusaamises vaid ma tõin ühe puhtteoreetilise näite ilmestamaks seda kuivõrd ähmane mõiste on väikeinvestoril naha üle kõrvade tõmbamine. see on lihtsalt väga tüüpiline ja ilmselt inimlik, et kui investor kaotab raha, tekivad tal paranoilised luulud a-la keegi müüb aktsiaid et aktsiad odavneksid ja hiljem saaks odavamalt tagasi osta ja et aktsiahindade langus ei saa olla normaalne nähtus, seda tehakse meelega ja see on kellegile kasulik.
pensionifondist
Tuleb 3. samba fond. 2 samba omi ei saa veel teha, kuna riigikogu ei suutnud seadust vastu võtta.
Erinevus:
3. sammas 100% vabatahtlik. Riik pakub maksusoodustust
Osakute ostmine on väärtpaberitehing.
2. sammas tööturule sisenejatele kohustuslik, teistele liitumine vabatahtlik. Juba liitunud inimestel maksmine kohustuslik. Eesti kontekstis saab olemas väga hea investeering - inimesed loobuvad 2% palgast ja neile antakse 4% juurde.
Osakute ostmine on tööandja makse töötaja nimel maksuametile, kust see ringiga jõuab EVKsse ning vastavasse pensionifondi
Tuleb 3. samba fond. 2 samba omi ei saa veel teha, kuna riigikogu ei suutnud seadust vastu võtta.
Erinevus:
3. sammas 100% vabatahtlik. Riik pakub maksusoodustust
Osakute ostmine on väärtpaberitehing.
2. sammas tööturule sisenejatele kohustuslik, teistele liitumine vabatahtlik. Juba liitunud inimestel maksmine kohustuslik. Eesti kontekstis saab olemas väga hea investeering - inimesed loobuvad 2% palgast ja neile antakse 4% juurde.
Osakute ostmine on tööandja makse töötaja nimel maksuametile, kust see ringiga jõuab EVKsse ning vastavasse pensionifondi
keegi kirjutas enne naha üle kõrvade tõmbamisest Transmeta näitel. Jamps.
Esiteks ei promotud eufooriliselt vaid räägiti huvitavast firmast ning huvitavast tehnilisest lahendusest.
Teiseks ei saanud ma aru, millised oleks olnud LHV motiivid promoda aktsiat mis väidetavalt niikuinii kukkuma hakkab? See on sama loll jutt kui see, et "valitsus teeb kõike maaelu surmamiseks või põllumeeste diskirmineerimiseks"
Esiteks ei promotud eufooriliselt vaid räägiti huvitavast firmast ning huvitavast tehnilisest lahendusest.
Teiseks ei saanud ma aru, millised oleks olnud LHV motiivid promoda aktsiat mis väidetavalt niikuinii kukkuma hakkab? See on sama loll jutt kui see, et "valitsus teeb kõike maaelu surmamiseks või põllumeeste diskirmineerimiseks"
Talse, kui minule vihjad, ma ei paranoiatse. Lihtsalt ütlen et suure tõenäosusega on Eesti pankade maakleritel rohkem infot ja kogemust, kui mingil Eesti väikeinvestoril ja siis nad lihtsalt mängivad ta auti. Ning loogiline, et mingil hetkel saab lüpstavatel tüüpidel kõrini ja siis jäävad ka maaklerid näppu imema.
sorri kui keegi end puudutatuna tundis. ma tõesti ei vihjanud otseselt kellelegi siinkirjutajatest. pigem pidasin silmas 98 aasta börsikrahhi eestis kui tiit vähi, kes oli end kõrini aktsiatesse investeerinud ja palju raha kaotas, võttis ajakirjanduse vahendusel sõna teemal, et aktsiahindade languse näol on tegemist otseselt tema vastu suunatud pankade vandenõuga.
Mis muide vastab natuke tõele, kui analüüsida.
Millegipärast, seda olukorda kunagi analüüsides jõudsin ma tulemusele, et:
Et mitte saada megakahjumeid optsioonidest (call) suruti turg alla ja edasi juba asjaolude kokkulangemise tõttu......
Millegipärast, seda olukorda kunagi analüüsides jõudsin ma tulemusele, et:
Et mitte saada megakahjumeid optsioonidest (call) suruti turg alla ja edasi juba asjaolude kokkulangemise tõttu......