Miks ma pole LHV Pro klient?
1) Teised uued teenused (optsioonide väljakirjutamine) on liiga kaua venima jäänud, mistõttu mul lihtsalt pole 50K LHV kontol. Näiteks ma oman BIGi võlakirju ja kavatsen osta Leedu Energia aktsiaid, selleks, et see raha LHV kontole jõuaks ja 50K kokku saaks peaks olema laiem teenuste valik. Näiteks kui ma saaksin optsioone müüa, siis kindlasti kannaksin suuremad summad LHV kontole ja püüaksin viljeleda covered calli strateegiat.
2) Seega leian, et vähemalt minu jaoks on hetkel 50K liiga palju praeguse teenuste valiku juures. Näiteks 30K-ga oleks ma rahul.
3) LHV Pro võiks mõnda aega, kasvõi ühe päeva olla TASUTA kõigile kasutajaile, et sellega tutvuda ja siis sobivuse korral liituda. Kindlasti toob see kaasa uusi LHV Pro kliente. See samm aitaks ka LHV Pro olemusest aru saada, mida ma siiani pole mõistnud. Niipalju kui mina aru olen saanud, pakutakse mulle hulk ideesid, mille hulgast valin ma vastavalt oma investeerimisstrateegiale sobiva.
Pealegi pole päris õige väita, et LHV sellise tootlusega võlakirju ei võimalda osta, vaata näiteks JPMF Global High Yield Bond Fund TOP 10 investeeringutes sisalduvaid võlakirju ja nende intresse.
Fond ise on aasta algusest tõusnud 12,14% ja aasta tootlus on 17,36%.
Minimaalne investeeritav summa on 5000 krooni paraku, ja teenustasude (1% ostes-müües, miinimum 100 krooni) tõttu oleks mõistlikum paigutada fondi 10 000 krooni või rohkem. Nii et investeerimisvõimalus jälle mingil rahaküsimuse taga kinni.
Kui te seal nii häid ideid pakute, siis peaks ju saama ka 30K-ga raha kasvatada ;)
LHV Pro tasuta päeva mõte jooksis ka eile läbi ja usun, et lähikuudel sellise päeva ka teeme. Olge siis valvel.
Mis puudutab 50K piiri, siis LHV Pro-d luues nägime, et klientidel on oma portfelli juhtimisel sageli ideede puudus. LHV Pro-ga üritame klientidele vastu tulla ja pakkuda investeerimiseks ideid. Leidsime, et alla 50K puhul ei saa kindlasti moodustada portfelli ja ehk vaid osta üksikuid aktsiaid.
Seega see 50K piir pole kellegi ahistamiseks, vaid pigem kliendi enda huvides.
Aga ega vist rahalisi kihlvedusid ei pea deklareerima, sest neid ju kuludesse ka panna ei saa.
Njaa, Kristjan tegi 50 kükki, ma pean siis sellest 26% Maksuametile tegema? :)
---
tundub õiglane
- mis takistab ideede genereerijaid neid ise ellu viimast?
- kui esimesele küsimusele on vastuseks "raha", siis miks neid ideid osta ei saa? Maksan 100 krooni ja saan ideele ligi. Oleks ju väga lihtne. Või siiski mitte?
Esimesele küsimusele vastust polegi, sest ideede genereerijad viivad neid ise ellu, nii enda kui ka LHV investeeritava rahaga. Pea kõik ideed on välisturgude kohta ja seal on mahud nii suured, et kindlasti ei teki ka front-runningu probleemi.
Aga Kanarik, miks peaksid neid ideid ostma? Minu meelest on see mõistlik vaid investeerimiseks. Seetõttu ka 50 000 kr. piirang.
elementaarne, Sherlock Lepik -- kanarik saab US$7 eest väärt idee, logib teises aknas datekisse ja teenib. :)
nagu see oli 04.07 lähedal
siis kujuneb mingi traditsioon