Pahurik, inimesed on erinevad. Võimalusi ja vajadusi ka. Ma kordan veel, et see on väline mulje, mis väljapoole paistab ja tegu võib olla täiesti ausa inimesega. Ei ühtegi kahtlustust konkreetselt kellelegi.
Samas, kui sul on piisavalt raha (aeg ja raha on teatavasti ekvivalendid), et mitu viskit nädalas juua ja ööbikukeeli süüa, siis mida häbeneda? Mida suur vend siis sinuga teeb?
LHV panga jutulõimes - pank ei anna laenu, sest pelgab, et sa oled joodik? :) Mõtlemise koht...
Velikij
Ja lisaks (see ei ole kahtlustus, kuusemaa, ei midagi isiklikku!) jätavad üle 50 euro sulas maksvad kodanikud maksupetturi mulje, kuigi mõni neist võib isegi aus inimene olla :)
dziisas, siis on enamus Sakslastest maksupetturid. Võta lahti sadistika, üks enim sulas maksvaid rahvaid Euroopas. Miks ma PEAN pangale andma info kus ma ostsin, mida ma ostsin? Nemad hoiavad minu raha ja oma raha ma võin ikka kasutada nii nagu tahan. Vajadusel kaardiga makstes või sulas. Tsiteerides klassikuid "tahan joon kisselli, tahan kuulan transistorit"
kuusemaaVelikij
Ja lisaks (see ei ole kahtlustus, kuusemaa, ei midagi isiklikku!) jätavad üle 50 euro sulas maksvad kodanikud maksupetturi mulje, kuigi mõni neist võib isegi aus inimene olla :)
dziisas, siis on enamus Sakslastest maksupetturid. Võta lahti sadistika, üks enim sulas maksvaid rahvaid Euroopas. Miks ma PEAN pangale andma info kus ma ostsin, mida ma ostsin? Nemad hoiavad minu raha ja oma raha ma võin ikka kasutada nii nagu tahan. Vajadusel kaardiga makstes või sulas. Tsiteerides klassikuid "tahan joon kisselli, tahan kuulan transistorit"
Siin on nüüd väike apsakas juhtunud, sadistikat ei pea lahti võtma, sest sulas maksjad on masohhistid ikka ...
Velikij
LHV panga jutulõimes - pank ei anna laenu, sest pelgab, et sa oled joodik? :) Mõtlemise koht...
ma ei tea kuidas on joomisega, aga uuri kuidas suhtub pank kui sattusid mingil üritusel kasiinosse ja maksid seal kaardiga tiba suurema summa?
PS maksan ise ka tavaliselt kaardiga, aga on kohti ja üritusi kus peab sularahas maksma, seega hoian rahakotis ka sularaha, eriti välismaal, kus tihti juhtub, et kaart ei pruugi töötada ja siis oled ebamugavas olukorras.
Mis kaart, mehed, ja sularaha. Maksmine peab mõnu olema. Väärikad isiksused võtavad tshekiraamatu välja, keeravad sulepea lahti ning hakkavad kribama ...
aah, vaidle siis pankuritega... Kolin maale ja arveldan lehmakookidega. LHV, võite mu kaardile kulleri järgi saata ja oma 100-sed hoidke endale.
Saksa näide ei päde, seal oled viiekümnekaga juba kahtlane, kõik uurivad ega väiksemat pole. 50-kas sealkandis enimvõltsitud raha ka.
Lenzer
Saksa näide ei päde, seal oled viiekümnekaga juba kahtlane, kõik uurivad ega väiksemat pole. 50-kas sealkandis enimvõltsitud raha ka.
On jah nii. Paari aasta eest ostsin Saksast ühe viguri, mille eest tuli maksta mõnikümmend tuhat eurot. Kokku oli lepitud, et maksan sulas. Tehingu vastaspool tahtis kõik rahatähed pangas ära kontrollida, kusjuures isegi selles väikelinna pangakontoris oli suurimaks aktsepteeritud rahatäheks viiekümnene.
Aga ikkagi, kas keegi teab ka panga poolset s.o. pisut ametlikumat selgitust 100euroste kadumise kohta?
Olles pea aasta ilma sularaha väljavõtmist võimaldava kaardita elanud, tahtsin midagi uhkemat ja nii oligi just LHV pangast kaardi võtmisel kaalukeeleks just see lugu: http://kasulik.delfi.ee/news/uudised/esimene-pank-eestis-hakkas-sularahaautomaatidest-100-euroseid-valjastama?id=75674661
Olles pea aasta ilma sularaha väljavõtmist võimaldava kaardita elanud, tahtsin midagi uhkemat ja nii oligi just LHV pangast kaardi võtmisel kaalukeeleks just see lugu: http://kasulik.delfi.ee/news/uudised/esimene-pank-eestis-hakkas-sularahaautomaatidest-100-euroseid-valjastama?id=75674661
kuusemaa
Kuhu kadusid LHV pangaautomaatidest 100€-sed?
LHV ATMd tõesti ei väljasta enam 100 euroseid kuna ATM'i raha väljastamise loogika ei pakkunud lõppkokkuvõttes soovitud tulemust. Kokkuvõttes sai klient 1000 euro välja võtmisel ikkagi ka väiksemaid kupüüre, mis ei olnud algne idee.
Kuna LHV ATM'd on recycler-tüüpi ja 100 euroseid ei tule ATM-i piisaval hulgal tagasi, siis tihti oli olukord, kus need said otsa, 50 euroseid aga on oluliselt rohkem käibel.
100 euroste kupüüride väljastamise asendasime loogikaga, kus 1000 euro võtmisel väljastab ATM vaid 50 euroseid kupüüre, et oleks tagatud võimalikult väike kupüüride arv.
Lähiajal täiendame loogikat veelgi, et ka väiksemate summade puhul väljastaks ATM parima võimaliku kupüüride komplekti.
Andke igaühele valida, millist kupüüride komplekti ta soovib. Aga, tea, kas sellestki piisab?
Poolas ja kindlasti ka mujal saab ise valida automaadis iga kupüüri kogust. Väga mugav ja selline lahendus võiks ka LHV-l olla.
Millegipärast pangad arvavad, et kui ma võtan automaadist suurema summa (300+) välja, siis ma tahan saada seda suurtes kupüürides. Ei taha! Tahan 5- ja 10-stes. Ma tahan just välja võtta väikestes kupüürides suurt summat ja ülejäänut rahakuhja hoian sahtlis, kust lisan kupüüre rahakoti vahele, kui vaja. Aga noh, ma annan endale aru et ma olen sularahaveidrik. Mulle meeldib sularahautomaati külastada võimalikult harva.
Võta siis nt 175 kaupa järjest paar kolm korda. Saad nii pudi kui suuri.
Kupüüride valimise võimaldamine on kindlalt kõige kliendisõbralikum viis. Eri hetkedel vajavad inimesed eri kupüüre, mingi pangapoolse mittesobivate kupüüride komplekti kättesaamine võib olla päris frustreeriv. Ilmselt on võimalik masinat ka nii seadistada, et kui mõni kupüür hakkab otsa saama, siis selle väljastamist pisut piiratakse.
mrk
Võta siis nt 175 kaupa järjest paar kolm korda. Saad nii pudi kui suuri.
Nii ma teengi, et võtan korraga vähe ja nii mitu korda järjest. Lihtsalt tüütu on. :-)
Swed pakub küll varianti, et kas default või väiksed kupüürid.
Omk, pensionifondi väärtuse all näen millegi pärast ümmargust nulli.
poolteist
Omk, pensionifondi väärtuse all näen millegi pärast ümmargust nulli.
Tegemist on ühe meie poolt tehtud paranduse kõrvalmõjuga. Kõigil, kelle hetkel pensionit ei näidata laetakse andmed uuesti nädalavahetusel. Käsitsi saab andmed uuendada, kui menüüst avada Pension -> Pensionikonto ülevaade. Seejärel kuvatakse pensioni seisu koondvaates. Palume vea pärast vabandust.
Millegi pärast on II samba alt ära kaotatud link kus oli sissemaksete ajalugu ja võimalik II samba väärtust ajalooliselt graafikuna vaadelda. Panka helistades ma ei saanudki selget vastust küsimusele, miks seda tehti ja kas tegemist on ajutise või alalise muudatusega. Kui võimalik, pange see funktsioon palun tagasi.