Nii halb… liiga mitmes kohas kirjas. Protsessid paigast ilmselt.
Ise sooviks kahte asja juurde äppi/panka…
Äpis võimalust ordereid muuta, praegu saab ainult pangas
Orderi kehtivuse pikkust kuni ex-dividendi päevani või saaks ise kuupäeva sisestada (swedis see olemas)
See probleem on kindlasti kuskil backlogis kirjas, aga seoses konkurentsimaastiku muutusega võiks värske pilguga vaadata portfelli analüütika vallas saadaolevat funktsionaalsust. 1D ja lifetime hinnamuutus on tiba vähe ausaltöeldes. Tänud.
Kui hüvadest arendusideedest puudu tuleb, võiks jälgimisnimekirja juurde lisada sihthinna lahtri, kuhu sisestatud väärtuse kätte jõudmise puhuks saaks häälestada mingi teavituse või avalehel esile toomise vms. Aitäh!
Kas ma olen ainuke, kelle äpp teeb sekundiks terve iPhone’i ekraani mustaks kui päevas esimest korda äpp avada? Juhtub mitmekordsel äpi avamisel, kui viimasest äpi avamisest on piisav hulk tunde möödas. Ükski teine äpp selliselt telefonis ei käitu.
LHV võiks tagada, et tavalist makset tehes ei ole vaikimisi kontoks pandud investeerimiskonto. Seal võiks olla lausa hoiatus, et plaanite teha makset investeerimiskontolt. Kas olete kindel?
aasta veebruaris, kui käesoleva foorumiteema lõin, oli mul sarnane ettepanek:
Internetipanga seadete alt võiks saada seadistada, et kontot A saab kasutada ainult igapäevapanganduseks ning kontot B ainult raha kasvatamiseks. Korduvalt on tulnud ette, et igapäevakontoga on aktsiaid soetatud või investeerimiskontoga ülekandeid tehtud.
Lisage konto väljavõetete alla filter, mis filtreeriks välja ka ettevõtete dividendidelt saadava tulumaksu. Näiteks kui ma teen konto väljavõtte ja panen seal peale filtri “Dividend”, siis näen küll kõiki sissetulevaid dividende, aga osadelt dividendidelt makstakse ka tulumaksu ja reaalselt netotuluna saan ma seetõttu kätte väiksema summa. Tahaks väljavõtet tehes lisada peale ka filtri, et näha palju ma NETO intressidena oma kontole passiivset tulu sain. Praegu näen bruto intressi ja see pilt on “moonutatud”.
PS! Tehke investeerimiskonto toodet paremaks/atraktiivsemaks. Selliste teenustasude eest, mis ma igakuiselt LHV’le seoses investeerimiskontoga tasun (lisage siia juurde ka kõik teised LHV’s toimetavad investorid), tahaks kasutada ka paremat investeerimistoodet (teenustasudelt peaks tulema teile ju piisavalt tulu, et seda toodet paremaks arendada). Vastasel juhul ühtlustage tasud näiteks Lightyeariga ja ärge “röövige/tapke” oma kõrgete tasudega eestlastest investorkommuuni. YouTubes isegi silma jäänud, kus kurdetakse LHV kõrgete teenustasude üle ja mainitakse selle kõrval Lightyeari või ka Interactive Brokersi + kui käin trennis ja jõusaalis aegajalt juttu investeerimisest, siis seal ka tähele pannud, et inimesed kasutavad rohkem Lightyeari. Tehke korralik dashboard ja lisage juurde filtreid, kus saan näiteks oma investeerimiskontol vaadata graafikuna, mis perioodi jooksul ja kuidas mul portfell toiminud on (1D / 5D / 1M/ 6M / YTD / 1Y / 5Y / All / oma valitud periood). Lisage filter, kus saan oma portfelli tootlust võrrelda teiste suuremate indeksitega (nt S&P 500, Nasdaq 100 jms). Lisage juude võimalus, kus kasutaja saab oma investeerimiskonto alla teha lisakonto, kuhu ta saab näiteks Drag&Drop võimalusega tõsta mingitki aktsiad, mida ta näiteks soovib eraldada oma pikaajalisest põhiportfellist ja kasutada seda nn kauplemisena (sama konto, aga lihtsalt visuaalselt eraldatud). Lisage juurde infokast, mis näitaks peale aktsiate realiseeritud müüki sellelt teenitud kasumist/kahjumit (terve konto peale + sinna ka perioodide filtrid). Kui olete need asjad ära teinud, siis võin siia ideid veel juurde lisada. Praegune investeerimistoode on LHV’s lihtsaltöeldes “jama” ja kui ma ise sellist toodet ehitaks, siis teeks investoritele selle keskkonna märksa paremaks/atraktiivsemaks.
PPS! Krüptoplatvormid pakuvad juba täna ka tokeniseeritud aktsiate ostu/müüki (24/5, lähitulevikus ka 24/7). Krüpto platvormidel on korralikud treidimise keskkonnad (korralikud reaalajas graafikud aktsiate ostmisel jne) ja kui te oma toodet paremaks ei suuda teha, siis te lõpuks pole enam lihtsalt konkurentsivõimelised.
Selleks tuleb avada mitu pangakontot (arvelduskontot) ühes pangas, üks on mõeldud igapäevasteks arveldusteks, teine (või ka kolmas) arvelduskonto on seotud väärtpaberikontoga (või väärtpaberikontodega). Kui teine (või kolmas) väärtpaberikonto T+2 (varem T+3) tõttu ajutiselt miinusesse satub, on sul esimeselt kontolt ikka võimalik raha kätte saada, deebetkaardiga maksta jne.
See on aastakümneid vana tuntud nõks. Reeglina peaksid pangad seda teguviisi lubama ja sedasi käituma, et ühel kontol toimuv ei sega ega muuda teist kontot.
Ahaa, loen et kontod lähevad omavahel segi? Kuidas see võimalik on? Mulle viskab küll vaikimisi kontoks selle õige arvelduskonto ette, pole nagu vajadust olnud neile isegi nimesid panna. Väärtpaberitehinguid tehes aga näitab kui palju on vaba raha teisel või kolmandal kontol. Neid teisi arvelduskontosid kasutan rahakanneteks ainult oma enda arvelduskontode vahel, neilt kontodelt ma rahalisi makseid väljaspoole panka ei tee ja nendele kontodele väljastpoolt panka raha peale ei kanna.
IMO viga selles, et programmeerijad ise ei kasuta seda platvormi investeerimiseks, nemad arvavad, et see on lihtsalt üks suhtlemise koht ja sellepärast tervitatakse ka uusi liitujaid jt.
Kui nad uuendavad programmi koodibaasi, siis muutub ka aasta number. Järelikult on portaali nende veebilehtede programmikood 2025 aasta seisuga.
Ega sul riiulis oleval raamatul samuti väljaandimise kuupäev ei muutu, kui uus aasta saabub. Pead uue raamatu ostma, kui tahad värsket kuupäeva näha.
LHV Finantsportaali esileht näitab ikkagis 2001-2026. Kas tõesti keeruline sellist asja dünaamiliseks teha? Ettevõttes, kus töötan, pidin ka algul kodulehega mässama veidi ja see oli esimene asi, mis ma automatiseerisin 10+ aastat tagasi ja ma pole absoluutselt mitte mingi progreja
Kui see dünaamiliseks teha, siis on see mõneti netis surfaja petmine. Et veebilehe koodibaas on mingist 10 aasta tagusest ajast, aga alati näitab kõige värskemat kuupäeva.
See on umbes sama, et sa võtad mingid PowerPointi slaidid aastast 2004 ja kuna seal on dünaamiline kuupäev sees, siis slaidide esitlusel ta kuvab sulle aastanumbrit 2026.