LHV pank ja USA turg - mis toimub?

Kõigepealt tuleb paar päeva tagasi kiri:

Ja eile otsa:

Ei mingit hoiatust, ei mingit selgitust ja ei mingit "üleminekuaega". Lihtsalt sedasi tõmmataksegi osadele klientidele vesi peale. Kui eelturu kauplemise lühemaks muutumise neelab veel alla (tõsi AH kaubelda ei saanud), siis alla 2USD stockide killimine on küll tõsine sopaga üle loopimine Eesti pangalt, kes enda väitel on investorisõbralik ning arenev.

Viimane uudis näiteks tähendab, et sa ei saa osta eelmisel aastal üht popimat roheaktsiat GEVO (maksis veel 2020 detsembris alla 2 dollari), viimasel ajal kõvasti mitmekordistunud VTNR-i (mais 2021 1,3USD peal) ja paljusid teisi vingeid väikeseid kasvuaktsiaid, mis on USA turul popid ja väga likviidsed.

Seepärast ka küsimus, mis toimiub? Kas Swed ja SEB on viimasel ajal samuti taolisi muudatusi teinud või on tegemist LHV puhul lati alt läbi minekuga?

Kas võib veel oodata positiivseid arenguid, või peabki enda sammud mujale seadma?

Nüüd on tehtud uudis ja kõik "soodustused" klientidele välja toodud:
- eelturu kauplemise aeg lüheneb
- alla 2 USD aktsiaid ei saa osta
- lühikeseks müüa ei saa
- otsioonidega kaubelda ei saa
- Skandinaavia tulumaksusoodustus ei kehti

Huvitav, miks selline välismaakleri vahetus tehti? Kas ei saadud aru, et see on halb.
Või viskas eelmine välismaakler välja.
Edaspidi kehtivad LHV-s kauplemisel Börsihai reeglid: Kaubelda saab Standard & Poors 500 indeksisse kuuluva USA 500 suurema ettevõtte aktsiaga. Lisaks on mängu kaasatud Tesla (TSLA), Alibaba (BABA), Snowflake (SNOW) ja Moderna (MRNA) aktsiad.

Korralduse töösse võtmine ja tühistamine 15 minutit, ei mingeid shorte, optsioone ega muud hookus-pookust.

Thank you for playing!
Küll Coop ja swed seda märkavad ja siis algab pangavahetus kuu :)
"juured"
Küll Coop ja swed seda märkavad ja siis algab pangavahetus kuu :)

Mina ja mitu teist investorit on nii isiklike, kui ettevõtete kontodega igaljuhul konkurentide uudiste ootel.

Ma siiski loodan, et LHV vastav osakond saab olukorra tõsidusest ja jaburusest aru ning võtab midagi ette.
"karvakera"
- lühikeseks müüa ei saa

Kas Trader kontol on edaspidi kõik see vanaviisi - eelturg kl 11, pennyd, shortselling, optsioonid? Skandinaavia TM soodustus äkki ka? Tuleks siis ikkagi lõpuks see Trader konto teha... Või seda LHV taotlebki...
LHV asus käesoleva aasta algusest Swediga parima väikeinvestori kauplemispanga positsiooni pärast sõtta.
Ja kaotas.
"mikker"
"karvakera"
- lühikeseks müüa ei saa

Kas Trader kontol on edaspidi kõik see vanaviisi - eelturg kl 11, pennyd, shortselling, optsioonid? Skandinaavia TM soodustus äkki ka? Tuleks siis ikkagi lõpuks see Trader konto teha... Või seda LHV taotlebki...

Trader kontol saab eelturul kaubelda alates kella 11-st, aktsiaid lühikeseks müüa ja kaubelda optsioonidega. Penniaktsiate osas saab seal kaubelda NYSE ja NASDAQ börsidel noteeritud aktsiatega olenemata hinnast. Lisaks on ligipääs järelturule.
"mikker"
Mul ei ole kunagi Trader kontot olnud, kuid seal peaks olema vanaviisi. Proovisin korra Traderit, kuid ei hakanud kasutama, pigem tegin IB konto. Ekraan näeb umbes samasugune välja, ainult tasud on paljudes kordades odavamad.
Panin IB solvumisest kinni kui ta idaeuroopa Ungarisse kolis. Hakkasin Eesti pankade fännina sellest aastast LHV-d kasutama. Võibolla viin välisaktsiad IB-sse või Swedi tagasi.
"Sander Pikkel"
"mikker"
"karvakera"
- lühikeseks müüa ei saa

Trader kontol saab eelturul kaubelda alates kella 11-st, aktsiaid lühikeseks müüa ja kaubelda optsioonidega. Penniaktsiate osas saab seal kaubelda NYSE ja NASDAQ börsidel noteeritud aktsiatega olenemata hinnast. Lisaks on ligipääs järelturule.

Traderis on tasu 0,02USD per aktsia, mis sisuliselt tähendab, et pennystockidega on traderis küll mõttetu jaurata.
Huvitav kuidas see 2 USD piirang tööle hakkab.

Näide 1: leian aktsia mida tahan osta turuhinnaga 1.96.
Variant 1: panen turuhinnaga orderi sisse, kui aktsia jõuab kahe dollarini saan kätte
Variant 2: pean ootama kuni hind 2-ni jõuab ja siis imeväel aktsia tekib valikusse ja saan orderi lisada
Variant 3: aktsiate lisamine ja eemaldamine toimub mingi x perioodi tagant (selleks ajaks on võib olla antud aktsia hind juba 10-ni jõudnud)

Näide 2: Ostsin portfelli 3$ hinnaga aktsiaid, turul toimub mingi dumping ja aktsia hind langeb 1,50$ peale, mul on endiselt usku et see aktsia tõuseb üles tagasi ja tahaksin oma positsiooni suurendada soodsalt hinnatasemelt, kas see siis pole võimalik enne kuni aktsia hind jälle 2$ tagasi tõuseb?
situatsioon: mul on häda, keegi istub just selle poti peal, kuhu mina tahan istuda
var1: karglen ringi ja hädaldan, et mul ei lasta s......
var2: lähen teise poti peale, teen oma asja ära ja liigun edasi
2 USD piirangut jälgime perioodiliselt ja kui aktsia kukub alla 2 USD, siis teatud aja tagant võtame sellelt ostuvõimaluse ära. Kui aktsia tõuseb üle 2 USD, siis automaatselt teda uuesti kaubeldavaks ei tehta. Soovi korral saab seda paluda kui võtta meie maakleritega ühendust.
Kas seda sisse-/välja lülitamise piiri sõnaotsesesmõttes pennystockide, max $1, juurde ei saaks teha....
Kui see on LHV enda otsustamine, et alla 2 USD maksvate aktsiatega ei kaubelda, siis miks selline otsus vastu võeti?
"ttrust"
Kui see on LHV enda otsustamine, et alla 2 USD maksvate aktsiatega ei kaubelda, siis miks selline otsus vastu võeti?

Sama küsimus LHV-le.
Otsus tehti tulenevalt penniaktsiatega kaasnevatest suurematest riskidest ja nende vahendamise kuludest.
Ah siis sellepärast General Electric reverse spliti tegigi...
Kuidas see risk muidu panga poolt paistab? Et tuleb mingi vend, ostab 50x võimendusega HMNY't, tagatiseks NKLA, TRIT, AMC. Kuna pole võimalik automatiseerida tagatisvara kvaliteedi analüüsi, siis lihtsalt tõmbate juhtme eos seinast?

Oletame, et ma tahan ainult 2x võimendust, teil on teada 10 aastat mu kauplemisajalugu, ja mul on teie kontodel X sada tonni likviidsust. Kas isegi siis ei saa?
Penniaktsiatega seotud riske saaks ju maandada ka muul moel kui neid lihtsalt ära keelates. Samuti saaks ju kulusid penniaktsiahuvilistele suunata tehingutasude paindlikuks muutmise teel.
Huvitav miks Baltikumi ja Põhja-Euroopa börsidel ei eksisteeri määratlust nagu penniaktsia ning ettevõtteid ei eristata aktsia turuhinna järgi? Rahulikult saavad koos eksisteerida ja samal turul kaubelda nii TAL1T kui ka LHV1T.