LHV foorumid paremaks

"ttrust"
"pahurik"
"ttrust"
Mis asja peaks siia foorumisse üldse teismelisel olema? Isegi hilisteismelisel pole siia asja.

kus siin teismelised on? Või arvad siiani, et number nime taga tähendab vanust? Ilmselt kunagi tähendas, aga keegi ei muuda iga aasta seda numbrit.

Nicknames olev number ei puutu üldse asjasse. Miks tehakse siia foorumisse teismelisele- või väikelapsele konto? Spämmer ju kirjutas, et ta tegi lisakonto. Keegi admin pidi ju konto ära registreerima? Tunnistan, ma ise ei oleks ka algul osanud selles ohtu näha....

Ei teinud ma mingit lisakontot. Lapsele tegin tavalise LHV konto, sest avasin talle enne 2021a jõustunud seadusemuudatust 3. pensionisamba ja ühtlasi ka investeerimiskonto. Alates mitmest postitusest päevas saab isikut nimetada spämmeriks? Kas sa sellisel juhul mind ei edesta?
Ja palun tehke foorum jälle telost loetavaks!
Täna tehti siia konto kasutajale "Repo". Tüüp läbustab ohtralt.
Paluks tõsiselt võtta juba varasemat soovitust, et peale konto registreerimist saab isik esimest korda postitada alles vähemalt kuu aega hiljem kui konto tehtud, seniks on tal võimalik ainult foorumit lugeda. Selle aja jooksul kaovad isikul esimesed tuhinad ära ja mõistus tuleb tagumikust pähe tagasi.
...ja "blokeeri kasutaja" - nupp igasse posti kasutajanime kõrvale.Trollimine ja läbustamine, sh passiivne ehk trollide ja läbustajate tsiteerimine, on juba epideemiline.
Selle kasutaja blokeerimine praeguse meetodiga pole ju nii raske? Palju sa ikka päeva jooksul blokeerid?
Mina oskan blokeerimisfunktsiooni kasutada. Häirivalt paljude jaoks paistab see liiga keeruline olevat, mis väljendub selles, et trollide ja muude läbustajatega üritatakse väidelda või neid milleski veenda, suutmata sealjuures hoiduda subjektide rämpsteksti tiražeerimisest tsiteerimise näol. Ma pole ainuke, kes kurdab, et see muudab blokeerimist kasutada oskajate ning tahtjate püüdlused s*tt surnuks vaikida viljatuiks ning alandab foorumi kvaliteeti.
Foorum vajaks ka meditsiiniasutuse teavitamise funktsiooni.
Kui kasutaja on blokeeritud, siis see ei tähenda, et see ... mis on sisse tuisanud ära kaoks.
See mõjutab ka järgmiste kasutajate kvaliteeti.
"ttrust"
Selle kasutaja blokeerimine praeguse meetodiga pole ju nii raske? Palju sa ikka päeva jooksul blokeerid?

Nt Ausi puhul mul blokeerimine miskipärast ei tööta...
Postituste eemaldamiseks kasutajanimede kaupa tegi Tar hea skripti, enam ma seda kahjuks üles ei leia, ise jagama ka ei hakka.

Lisaks võiks iga täiskasvanud inimene ise hakkama saada sellega, keda ja kas ta loeb ning tsiteerib. Ning saada hakkama sellega, kui keegi postitab midagi või tsiteerib kedagi.
"Mr. Go"
"ttrust"

Nt Ausi puhul mul blokeerimine miskipärast ei tööta...

Ausi blokeerimine töötab ainult siis, kui sa Ausi postituste peale nutma puhked ja mõne pisara oma läpaka või telefoni peale poetad; siis saab seade aru, et sul on tõsi taga ja täidab sinu soovi.
Mingi hetk pidi ju uus foorumipõhi ka tulema? Või oli see fever dream mul?
Kui ühelt värskelt tulijalt tuleb massiliselt postitusi, kus süstemaatiliselt ei austata eesti kirjakeele reegleid, siis tekkib olukord, kus silm harjubki ära sellise kirjaviisiga ning seepeale varem või hiljem käib ka siinse foorumi (ja mitte ainult) üldine tase alla – näiteks seetõttu, et
- "ahma enam ei viici olla gramatiliselt korektne kuna teised ka ngn ei viici"
- hiljem tekkib raskusi õigekirjareeglite meenutamisega ka oluliste tekstide kirjutamisel
- lause on mitmeti tõlgendatav ja seetõttu produtseerib müra juurde koos sellele paratamatult järgnevate postitustega, kus keegi on kirjutatust valesti aru saanud või palubki selle eraldi täpsustamist.

Konkreetse(te)le uustulnuka(te)le aga ütleksin:
- raske on võtta ideed tõsiselt, kui see on kirja pandud lohakalt (kas ka mõttekäik oli sama lohakas? kas ma peaksin oma niigi piiratud kvaliteetaja tingimustes üleüldse sellesse postitusse süvenema?)

Loomulikult, ka teemasid on erinevaid - mõned nendest ongi kergemad, aga mõnedes siiski (veel) püütakse mingitki tõsisemat arutelu üleval hoida. Kuna tegemist on investeerimiskeskkonna foorumiga, siis võiks eeldada, et osalejate üldine tase on siiski natuke kõrgem kui keskmiselt mujal (jah, lootus jääb).

Paha ei teeks ka elementaarsete diskussioonireeglitega tutvumine, nendest paljud on teada juba antiikajast. Ka eesti keeles on selle kohta piisavalt kirjandust, alustuseks kasvõi wikipedia's. See viimane märkus käib ka vanemate olijate kohta. Oleme jõudmas sinna, kus need reeglid võiks lausa ära nummerdada, et foorumis saaks tähemärke liigselt raiskamata nendele ka lühidalt viidata, kui keegi jämedalt neid eirab (nii nagu juhtus ühes hullumaja anekdoodis, kus palatis olid juba kõik naljalood ära räägitud ning selle asemel, et rääkida kogu lugu uuesti, öeldi vaid number ja kõik naersid selle numbri peale). Selline meeldetuletamine on kahjuks vajalik, sest elades igapäevaselt sellises keskkonnas (mitte ainult internetis vaid ka nö. laivis) süvenebki arusaam, et demagoogiline ärapanemine ongi diskussioonide võitmise kriteeriumiks, seega lubatud ja lausa hädatarvilik ning sisuline arutelu ei omagi enam tähtsust.

--------
Disclaimer: taksidermist on foorumlane aastast 2008, viimasel ajal aga sattub siia harva, eeskätt eelpoolnimetatud põhjustel.
Kasutajate blokeerimine ei ole sugugi universaalne retsept. Pealegi tähendab see minekut mitte idee, vaid selle esitaja isiku vastu ja see ei ole tegelikult LHV foorumi tase. Või vähemasti ei tohiks olla.

Teise asjana võivad väljakannatamatud erimeelsused olla mõnes üksikus küsimuses või teemas, aga teistes teemades jälle võiks selle kasutaja postitusi hea meelega lugeda, sest üldiselt käivad siin koos üsna targad inimesed.

Näiteks opexi seisukohti Venemaa teemal ei talu ma silmaotsaski (me oleme lihtsalt nii maailmavaateliselt kui ka rakenduslikult ses küsimuses diametraalselt vastandlikel positsioonidel), aga muudel teemadel loen tema postitusi väga hea meelega. Seega oleks lihtsalt ühe teema tõttu kasutaja blokeerimine täiesti tobe.

Disclaimer: Velikij on foorumlane aastast 2000.
Päris huvitav, mida sa Velikij mu tiblastani teemalistest postitustest oled väljalugenud. Vihkan seda riiki. Ainult negat. suhtumist väljendanud siin (sest 50 aastat rikutud Eestit, ajupestud rahvas uskumas verisest täisvärdjast tsaari). Paar päeva tagasi sai samas näha kuidas vahest paistab sul raskusi tekstidest arusaamisega olevat, nii et kst.
"opex"
Päris huvitav, mida sa Velikij mu tiblastani teemalistest postitustest oled väljalugenud. Vihkan seda riiki. Ainult negat. suhtumist väljendanud siin (sest 50 aastat rikutud Eestit, ajupestud rahvas uskumas verisest täisvärdjast tsaari). Paar päeva tagasi sai samas näha kuidas vahest paistab sul raskusi tekstidest arusaamisega olevat, nii et kst.

Ja tekstist arusaamisega raskusi oli mis teemas? :-)
Vastata pole vaja, me teame seda kõik isegi.
Kusjuures intellektuaalsest huvist asja vastu arutaks opexiga hea meelega (ehk saaks ühele nõulegi, sest eesmärk on sama, aga meetodid erinevad), samas on elu näidanud, et jube keeruline on mitte isiklikke solvanguid loopima hakata.

Kunagi, kui Delfi tuli välja netikommentaaridega ning iga lõim sai 2000+ kommi, siis keegi akadeemiast analüüsis neid.

Tulem oli, et hiljemalt 75-daks kommentaariks oli igasugune seos algse artikliga kadunud ning enamasti arutlesid kommenteerijad üksteise seksuaalse võimekuse üle.
"Velikij"
Ja tekstist arusaamisega raskusi oli mis teemas?

Tiblastani teemas, kus ma kirjutasin, et vast ehk ikka keegi peatab segase putleri enne kui ta rohkem sõdu alustab, aga sa lugesid sellest välja kst teab mida:
"Velikij"
"opex"
Samas, ega segast tea, aga ehk leidub lõpuks keegi kes aru saab mis hullusega tegu ja võtab putleri maha.

Külalolli väljakutset ei taha vastu võtta? Kui keegi võtab aasta jooksul Putleri maha, kannan mina järgmise aasta külalolli tiitlit. Kui ei võta - kannad Sina? Mingi reaalsustaju võiks ikka säilida, kui tegu pole just otseselt vene mõjuagendiga.

Selles lauses pole ma väitnud midagi kindlalt juhtuvat ega ei ennustanud midagi juhtuvat.
Päris ei saa aru, kuidas lootmine, et põhiline tiblavärdjas maha võetakse enne kui ta järgmise hullu sammu astub teeb kellestki mõjuagendi, aga lase edasi. Su avaldused on veidrad ja põhinevad faktil, et sa pole loetud teksti mõttest aru saanud, sealt tulenevad süüdistused minu suunas on ausalt öeldes idiootlikud.

PS. kui see oligi kogu "opexi seisukoht Venemaa teemal" mida sa ei salli, siis las jääb.
"taksidermist"
Kui ühelt värskelt tulijalt tuleb massiliselt postitusi, kus süstemaatiliselt ei austata eesti kirjakeele reegleid, siis tekkib olukord, kus silm harjubki ära sellise kirjaviisiga

Taksidermisti tähelepanek on õige. Paraku, selline see nooremapoolsete inimeste õigekiri tänapäeval on. Ainus kirjavahemärk, mida tunnistatakse, on "punkt" ja tihtipeale asendatakse seegi hoopis reavahetusega.
Mina vaatasin Aktiivse Uustulnuka esimest kahte posti ja kuna vormistus oli selline, nagu ta oli, siis tekkis peas mõte: "Discordi serverites on vist mingi suurem katkestus". Ja pärast seda loobusin. Ei blokkinud, aga silm libiseb lihsalt üle.
Miks peaks keegi vaevuma mõne inimese mõtet järgima, kui inimene ise ei vaevu seda korrektselt vormistama.
"opex"
... Su avaldused on veidrad ja põhinevad faktil, et sa pole loetud teksti mõttest aru saanud, sealt tulenevad süüdistused minu suunas on ausalt öeldes idiootlikud.

PS. kui see oligi kogu "opexi seisukoht Venemaa teemal" mida sa ei salli, siis las jääb.

Muidugi las jääb.
Ja tunnistan oma viga, et tõmbasin esimesena sae käima ja läksin isiklikuks olukorras, kus tulnuks väidelda asja, mitte selle esitaja üle. Sel juhul ei saagi midagi mõistlikku tulla, kui muututakse emotsionaalseks.
Süüdistada kedagi ei soovi.
Sorry!

PS ma olen keerulises olukorras, kuna ei taha kedagi solvata, aga minu jaoks igasugune lootmine, et Venemaal midagi iseenesest halvemaks (või paremaks, kuidas võtta) läheb, on Eesti julgeoleku õõnestamine. Aga siin pole selle üle mõtet arutada, selleks on Venemaa teema.

Mina olen küll LHV foorumiga rahul. Siin ei ole, nagu Facebookis, tehisintellekti, mis sinuni jõudvat uudistevoogu juhib. Siin saab nõrganärvilisem endale ise vajadusel filtri ehitada ja trollivad isikud tasalülitada. 🙂