Lapsele väärtpaberite ost

Kas on kellelgi kogemusi juba selle uue seadusega ja kohtuloa saamisega lapse nimele investeerimiseks? Ise tahtsin teha, küsisin LHV-s teenindusest võimalustest. Selle peale anti mulle lugeda ühe artikli, mille autor on Andrus Alber. Artikli järgi selle kohtuloa saamine on mingi täielik peavalu. Kui on teised kogemused, jagage neid palun

http://www.lhv.ee/forums/index.cfm?id=50395&start=201#238
sirvisin seda foorumit läbi, kuid ei leidnud reaalseid kogemusi, kas keegi on esitatud taotluse jne. Kas on mõtet üldse seda teha või ootame kuni poliitikutele mõistus tagasi tuleb?
Kasutaja Pealik ju on
Jah. esitasin taotluse 2.07.2010. Asja menetlusse võtmise määrus laekus 6.07.2010 (ülalviidatud teemas olen selle sisu refereerinud 06/07/10 11:32 postituses). Eks annan ka edaspidi arengutest ülevaadet, aga ilmselt enne 28.09.2010, kui toimub isikute ärakuulamine, midagi uut tulemas pole.
PeaLik, kuidas tuleb seda taotlust esitada, kuhu ja mis vormis jne?

Ning kas saadud luba on tähtajatu (või kuni lapse 18 aastani) või ta on ühekordne?
Taotlus tuleb esitada asukohajärgsele maakohtule. Lihtkirjalikus vormis avaldus hagita perekonnaasjas. Koos taotlusega tuleb saata riigilõivu (200.-) tasumist tõendav kviitung. Saab esitada elektrooniliselt, ID-kaardiga allkirjastatult.

Kui taotled luba Perekonnaseaduse § 188. Lg 1. p 6 alusel, on see ühekordne; kui sama paragrahvi. lg 2 alusel, siis üldine e. tähtajatu, aga et seadusest tulenevalt väljastatakse üldist luba vaid erandjuhtudel, tuleb siin ilmselt põhjendamisega ka rohkem vaeva näha.
tänud
Autorid on asjasse ikka kogu oma hinge ja teadmistepagasi valanud. Tundub olevat päris lustakas tükk. :)
Jätkan siis siin teemas lubatud ülevaate andmist oma saagast lapse nimel väärtpaberitehingute tegemiseks kohtu nõusoleku taoltemisel. (Alguse leiab momentumi ülalviidatud lõimest.) Kiire mäluvärskenduse korras siis tuletan meelde, et asja menetlusse võtmisel leidis kohus olevat vajaliku küsida ka KOV-i seisukohta, kas avalduses esitatud tehinguks vanemale nõusoleku andmine on kooskõlas lapse huvidega...

Täna siis külastasid meid (õigemini küll minu abikaasat, kes lapsega üksi kodus oli) KOV-i ametnikud. Kaks mutikest ja üks papi. Papi vist oli vaid sohvriks kaasa võetud sest jäi autosse istuma. Mutikesed olla abikaasalt küsinud, et kas tal pole midagi selle "aktsiavärgi" vastu, mille kohta neile kohtult järelepärimine tuli. Abikaasa arvanud, et ega vist ole jah. Selle peale öeldi "ähah" ja jutt veeres lasteaiakohtade ja muude teemade peale. Toredad inimesed olla olnud.
toreda asja oled ette võtnud, palun hoia edasisega kursis :-) Mina kandsin põnni aktsiad lihtsalt enne tähtaja kukkumist tema kontolt naise arvele.
koos põnni kinnitatud nõusolekuga, kõigi loogiliste eelduste kohaselt?
Libistasin pilgu kiirelt üle artikli. Sobib sellesse teemasse: Juhhei, kogujad! Ka lapse hoiusekonto on perekonnaseaduse kaitse all.
uuest pereseadusest veel

http://www.ekspress.ee/news/arvamus/arvamus/heidit-kaio-sinu-laps-polegi-sinu-oma.d?id=32636497
TaivoS: ikka, tavaline kord. Vanavanematelt nendepoolne lubakiri, KOV esindaja kooskõlastus ja kennelliidu tõend samuti lisatud.
Amazing.
Ahjaa, need samad kaks mamslit õhtul kodus oma meestele: "Täna oli palju jooksmist, ühe selle aktsia asja ajasime korda. Viimasel ajal on tööd nii palju juurde tulnud aga palka ei tõsta keegi."
tundub, et toredad tädid, need aktsiatädid
Äkki mõni erakond võiks uue valimisloosungiga välja tulla:"Igale perele oma tore aktsiatädi"
No aga on ju ka loogiline, et samal ajal kui kõik e-teenused efektiivsust lisavad ja töökohti kaotavad, peab kusagilt neid juurde looma?? Mu meelest võiks isiklikud tehingud ka ainult kohtu loaga olla.