Kas ehk eegi oskab täpsemalt seletada millest tänane massiline langus börsil? Mulli lõhkemine või optsioonide lõppemine?
Näiteks USA turu reedene langus omab kindlasti teatud mõju.
Mulli lõhkemisest on veel küll vara rääkida. Esiteks julgeks ma üldse kahelda kas paarikümneprotsendine lühiajaline ülehinnatus mõnes aktsias on ikka mull.
Teiseks ei oleks normaalne kui tõusutrend jätkuks tempoga 10% nädalas. Siis oleks küll mull käeulatuses varsti. Praegu on tegu liigse optimismi tasandamisega, mis esimeses etapis võiks lõppeda hansa ja telekomi tulekuga vastavalt 130 ja 125 kroonini.
Teiseks ei oleks normaalne kui tõusutrend jätkuks tempoga 10% nädalas. Siis oleks küll mull käeulatuses varsti. Praegu on tegu liigse optimismi tasandamisega, mis esimeses etapis võiks lõppeda hansa ja telekomi tulekuga vastavalt 130 ja 125 kroonini.
100% nõus.
Emtsioonide poole pealt ei olnud täna hommikul vist probleeme, et leida põhjust müümiseks. Eriti, kui veel keegi teine alustas. Kasumid vajasid realiseerimist, muudel turgudel on ka täna nutune seis, igaks juhuks ju võiks natuke müüa?
Paistab, et on tõsisem korrektsioon, mis on ka üsna loomulik. Ma arvan, et tõusutrend siiski püsib. Suurem korrektsioon tuleb minu arvates mais-juunis, siis kui käive kokku kuivab.
Alvar (tõsisem korrektsioon) = -3%. Jeerum-jeerum.
Kristjanile: ma arvestasin eelmisi päevi ka ja võibolla ka järgmisi.
ma näen vajumist isegi HP hinna vajumist 120-ni, kuid mitte rohkem.
Ma näen häda ja viletsust ees... Indrek Neivelt sõidab musta surmavankriga mööda Liivalaia tänavat ja lõikab vikatiga internetipanga klientidelt teenustasusid ... ja Hansapank hukkub häkkerite rünnakus, mille on korraldanud Microlink ... Hansapanga aktsionärid aetakse üldise pilkamise ja naeru saatel läbi Tallinna Rootsimaale, kus nad peavad tänavanurkadel kitarrimänguga raha teenima. Aga on ka pääsemine ja lunastus!!! Kui HANSA teeb kõigile internetipanga klientidele kohustuslikuks kvaliteetsed personaalsed online horoskoobid (loomulikult selleks volitatud oivaliselt firmalt), mis maksab kõigest 5 EEK/päev, saabub Hansapanga aktsionäride õuele suur õnn ja nende aktsia väärtus tõuseb juba selle aasta jooksul 220 kroonini.
Naah, see ka mõni langus täna! Vennikesed lihtsalt realiseerivad oma kasumit. Homme võib veel langeda törtsu, kuid siis jälle hea moment sisenemiseks.
Kuidas Sa, Kristjan siis nii ruttu oma arvamust muutsid (viitan bns börsikommentaarile täna) ...
Oled eesti mees või ei ole? :-)
Anyway, mulle tundub, et see tänane asi oli rohkem selline bouncebacki moodi asi. Käive oli kuidagi nigelavõitu ja kui me USAst mingit suunda peaksime saama, siis see täna kyll just tublide hulka ei kuulu. Või?
Oled eesti mees või ei ole? :-)
Anyway, mulle tundub, et see tänane asi oli rohkem selline bouncebacki moodi asi. Käive oli kuidagi nigelavõitu ja kui me USAst mingit suunda peaksime saama, siis see täna kyll just tublide hulka ei kuulu. Või?
Ma olen 100% nõus selles mõttes, et pole vastu. Tore oleks, kui turg alla tuleb! Olen juba siin öelnud, et siis saaks tõenäoliselt suurem huvi Lääne investorite poolelt turule osaks. Praeguse kiire tõusuga ei jõudnud neist eriti keegi sisse ronida.
nojah, paistab.
Ei tea, kas põhi on juba käes??
On küll põhi käes, ainult seal on augud. Natuke kahtleks kas Londoni tegelased nüüd Hansapanka senisest rohkem vaatama hakkaks. Ida-Euroopas on mitmed väga head pangad väga palju rohkem odavamaks läinud kui HP.
Arvan, et kõik sõltub jälle, kas ameerika tegelased otsustavad, et on õige aeg turule sisenemiseks või ei. Seega , kui sealsed turud vajuvad täielikku pessimismi, siis kukub neil pind uuesti ära ja et kasutatud on vist suht palju võõrkapitali võimendab see langust veelgi. Viimane omakorda kandub ka euroopasse üle. Eesti "börsil" probleeme ei ole - ei ole reposid ega ülevõimendatust, samuti muidugi puudub ka põhjus ostmiseks (nii kodumaistel investoritel, rääkimata lääne omadest) kui muud turud langevad. seega langevad väikeste käivetega ka meie turukesed.
Tegelikult võiksid siin kirjutavad maaklerid öelda, miks nad täna hommikul noteeringu alla tõmbasid ja läbi selle languse tekitasid????????????????????????????
No mis siis sellega valesti oli?
mõnel aktsial on ikka bid eriti alla tõmmatud...näiteks Revali 0,00% muutus tausta arvestades tunduks täiesti fantastilisena, kui ei teaks et bidi nagu polegi