Mis hinna pealt Kõvask, Kaur ja Haavamäe oma osaluse said mõned kuud tagasi?
Endised Premia juhid läksid La Muu omanikeks
kindsigo
Mulle meeldib börsi likviidsus, saab soovi korral kiirelt väljuda. Funderbeami likviidsusest pole aimugi.
See ikka peab olema suur rahapuudus, kui 100 eurot on vaja soovi korral kiirelt välja võtta. Üldiselt peaks investeerima ikkagi raha, millega pole kiire..
momentumkindsigo
Mulle meeldib börsi likviidsus, saab soovi korral kiirelt väljuda. Funderbeami likviidsusest pole aimugi.
Pole mõtet likviidsuse pärast muretseda, suuri pakke nad nagunii ei soovi aktsepteerida:Meil oleks hea meel, kui eelkõige saaksid La Muu aktsionärideks tuhanded inimesed, kes on meie kliendid. Mitte, et me suurinvestoreid pelgaksime, aga meile lihtsalt meeldiks, et La Muul oleks väga palju (väike)aktsionäre, mitte paar-kolm suurt. Nii oleme otsustanud seekord sellise demokraatliku põhimõtte kasuks, et eelisõigus investeerida on väikeaktsionäridel, kes investeerivad 100-500 eurot. Samuti, kui investoreid on rohkem, kui raha vaja läheb, siis sellisel juhul kehtib vana hea “kes ees, see mees või naine” põhimõte.
Tahavad, et iga aktsionär tunneks isiklikku seost ja ostaks edaspidi teistest jäätistest kallima hinnaga, aga parema maitsega, koonust.
Kes soovib investeerida, see peaks ka pigem kiiresti tegutsema, sest võivad kaasamise lukku lüüa kui investeering täitub.
Ei tea kuidas nad siis suuri pakke minema peletavad?!?!
Nii nagu börsil. Näiteks 500€ tehakse kõigile 100% kättesaadavaks ja seda ületavalt osalt saavad mingi proportsiooni järgi. Näiteks Bikeepil oligi nii, et 500€ sai 100% ja seda ületav osa anti 75% ulatuses.
TauriAkindsigo
See ikka peab olema suur rahapuudus, kui 100 eurot on vaja soovi korral kiirelt välja võtta. Üldiselt peaks investeerima ikkagi raha, millega pole kiire..
Küsimus pole mitte rahapuuduses vaid põhimõttes. Ma võin selle raha eest lihtsalt LaMuu jäätist osta ja neile käivet teha. Aga kui ma investeerin, siis meeldib mulle likviidsus. See on ka põhjus, miks ma ca 7 a tagasi Tallinna börsilt lahkusin.
Ma näen La Muu eelist just vegan/laktoosivabas kategoorias, kuna nende vegan brownie jäätis on enamvähem ainuke Eestis saadaolev, mis päriselt maitseb nagu jäätis, mitte nagu külmutatud ja ohtra suhkruga segatud sojapiim. Kui nad nüüd need vegan variandid üksiportsudeks teevad, siis päästab see nii mitmedki laktoositalumatud kodanikud suvisest kurvast külmiku piidlemisest (sest no ühtegi maitsvat laktoosivaba jäätise moodi jäätist pole ja külmutatud mahl on veel ebaloogilisemalt kallis kui La Muu luksjäts).
TauriA
Nii nagu börsil. Näiteks 500€ tehakse kõigile 100% kättesaadavaks ja seda ületavalt osalt saavad mingi proportsiooni järgi. Näiteks Bikeepil oligi nii, et 500€ sai 100% ja seda ületav osa anti 75% ulatuses.
No selge see, et jaotavad tingimuslikult, aga siis nad ei saa oma teist eeltingimust täita, ehk sulgeda kampaaniat varem, siis kui täis märgitakse.
kindsigo
Aga kui ma investeerin, siis meeldib mulle likviidsus. See on ka põhjus, miks ma ca 7 a tagasi Tallinna börsilt lahkusin.
Nüüd on sul 2 varianti:
a) olla likviidsuspervert ja fetisheerida likviidsust, mida sa nagunii igapäevaselt eluliselt ei pruugi kuna istud pikka aega positsioonis sees, või:
b) olla rahapervert ja maksimeerida kapitali kasv (pikas perspektiivis), sest väike-ettevõtte kapitali kasv pikemas perspektiivis ületab täiskasvanud ettevõtte kapitali kasvu. Sellisel juhul paar aastat sees istudes ja ettevõtte kasvades, kasvab ka token´i hind ja paraneb järelturu likviidsus.
Ja nagu öeldud, nad ei soovi nagunii suuri pakke sisse, soovivad palju lojaalseid väikeinvestoreid kes püsivalt jäätist tarbima hakkavad.
momentum - võta "nii nagu börsil" terakese soolaga, sest Funderbeam ei tohi liiga börsina välja paista. Seetõttu võib kohata anomaaliaid, kus juhtinvestor lööb enne kampaania lõppu rahastamise lukku, teeb lõpliku jaotuse oma suva järgi või miks ka näiteks järelturul peab ostma täpselt õige koguse osakuid ja miks seal bid/ask ei tööta nii nagu börsil.
Hea juhtinvestor ootab muidugi lubatud kampaaniaperioodi lõpuni ja jagab osalused mõistuspäraselt laiali.
kindsigo - likviidsus kindlasti kasvab ajas, sest huvitavaid ettevõtteid tuleb pidevalt peale, sellega ühes jõuab Funderbeami ka uusi investoreid. Kuna tehingutasud on vähemalt hetkel nullis, siis on järelturul kauplemine suhteliselt piiranguvaba kapitali tootluse poolest vaadates.
Hea juhtinvestor ootab muidugi lubatud kampaaniaperioodi lõpuni ja jagab osalused mõistuspäraselt laiali.
kindsigo - likviidsus kindlasti kasvab ajas, sest huvitavaid ettevõtteid tuleb pidevalt peale, sellega ühes jõuab Funderbeami ka uusi investoreid. Kuna tehingutasud on vähemalt hetkel nullis, siis on järelturul kauplemine suhteliselt piiranguvaba kapitali tootluse poolest vaadates.
momentum
Tahavad, et iga aktsionär tunneks isiklikku seost ja ostaks edaspidi teistest jäätistest kallima hinnaga, aga parema maitsega, koonust.
Kes soovib investeerida, see peaks ka pigem kiiresti tegutsema, sest võivad kaasamise lukku lüüa kui investeering täitub.
IMHO kuna see on suurel määral fanbase'i ülesehitamine, kaasavad ikka nii palju fänne kui on võimalik. S.t. kampaania kestab tähtaja lõppuni.
Btw., keegi võiks pealkirja selle puuduva L- tähe lisada, äkki läheb kunagi otsingus vaja.
Kampaanias kirjutatakse, et indikatsioone kogutakse kuni maksimaalne soovitud kapital (400 tuhat eurot) kokku saadakse (või natukene peale, sest kõik indikeerijad ei lähe alati lõpuni protsessiga indikeeritud mahus):
"LaMuu has reached their minimum target of €200,000, but they will continue collecting investment indications until the maximum target is reached."
Tauri, pakun sulle 1000 EUR kihlveo, et nad koguvad indikatsioone ka pärast 400 tuhat eurot kokku saamist. :)
Ma mõistan, et indikatsioonide kiire kogumine tekitab eufooriat, kuid ma ei tunne, et mul oleks midagi vaja avalikult tõestada. Keeldun kihlveost.
Pole paha! 1,04 milli eest juba indikatsioone kogunenud.
Mis näitab, et turul on palju väikeinvestorite raha, mis ootab ärakorjamist/uut omanikku.
La Muu pre-money 2mEUR pakkumine on selgelt ülehinnatud. Ettevõtte ei suuda tänaste mahtude ja kohaliku tuntuse ja hea maine juures Eestis kasumlikkust näidata, samas välisturgudel ning automatiseeritud tootmise korral ei ole neil muud konkurentsieelist kui retseptid.
Pitchis ei olnud kasumlikkusest, bilansist ega Skyr OÜ sisenemishinnast sõnagi. Kui keegi viitsib, võib mõned numbrid postitada.
La Muu pre-money 2mEUR pakkumine on selgelt ülehinnatud. Ettevõtte ei suuda tänaste mahtude ja kohaliku tuntuse ja hea maine juures Eestis kasumlikkust näidata, samas välisturgudel ning automatiseeritud tootmise korral ei ole neil muud konkurentsieelist kui retseptid.
Pitchis ei olnud kasumlikkusest, bilansist ega Skyr OÜ sisenemishinnast sõnagi. Kui keegi viitsib, võib mõned numbrid postitada.
Selgitage Funderbeamiga mitte tuttavale inimesele kui suur firma osaluse protsent võrdub 400 000 euroga?
Ei suuda kuskilt välja lugeda Funderbeamis pakutava osaluse suurust.
gert
Selgitage Funderbeamiga mitte tuttavale inimesele kui suur firma osaluse protsent võrdub 400 000 euroga?
Premoney valuation 2 000 000 eurot ehk post-money 2 400 000 eurot. 400 000 / 2 400 000 = 16,67%.
EBITDA marginaali eesmärgiks on võetud 10%, st 2,4M€ prognoosi juures 240 tuhat eurot.
Lisaks - bilanss on nähtav kampaania dokumentide all (majandusaasta aruanded 2016-2018), seda vast polegi mõtet pitchis ümber jutustada.
Nunnu olukord!
781 isikut indikeerivad huvi.
Ise-enesest poleks ju midagi, aga see Matemaatika!!!!
Max emissioon: 400 000 eur.
Täielik jaotus garanteeritud: 100 - 500 eur per isik.
400 000 / 500 = 800 isikut.
Nagu arugi saate, siis kohe-kohe ei saa täisjaotust isegi miinimumjaotuse ulatuses (eeldades, et kõik tahavad 500) huvi indikeerinud!
Absoluutse miinimumi pealt (100) mahuks investoriks aga 4000 isikut.
Uues teates nüüd kirjutavad, et nõukoguga aru pidades võivad tõsta kaasatavat summat.
Praegusel hetkel oleks see mõistlik (ettevõtte saab kiiremini, turboga, laieneda), aga investori seisukohalt vaadates ka hädavajalik, sest vastasel korral ei saa keegi peale "fännikauba" midagi.
Ettevõtte strateegia aga muide selline ongi!
781 isikut indikeerivad huvi.
Ise-enesest poleks ju midagi, aga see Matemaatika!!!!
Max emissioon: 400 000 eur.
Täielik jaotus garanteeritud: 100 - 500 eur per isik.
400 000 / 500 = 800 isikut.
Nagu arugi saate, siis kohe-kohe ei saa täisjaotust isegi miinimumjaotuse ulatuses (eeldades, et kõik tahavad 500) huvi indikeerinud!
Absoluutse miinimumi pealt (100) mahuks investoriks aga 4000 isikut.
Uues teates nüüd kirjutavad, et nõukoguga aru pidades võivad tõsta kaasatavat summat.
Praegusel hetkel oleks see mõistlik (ettevõtte saab kiiremini, turboga, laieneda), aga investori seisukohalt vaadates ka hädavajalik, sest vastasel korral ei saa keegi peale "fännikauba" midagi.
Ettevõtte strateegia aga muide selline ongi!
Kuna nad hiljuti müüsid 1/3 ettevõttest Premia tiimile ning praeguse rahastusvooru 400K annab ära 16,67% osaluse, siis kaasatava summa suurendamine jätab algsetele omanikele vähemusosaluse. Iseenesest see vast pole suur probleem, aga kui oleks minu ettevõte, siis ma kaaluks seda sammu hoolega.