:) Sellest täitsa piisab :)
Tere, selline asi, et kui...toon näite
Hommikul vaatasin äripäevast, et Silvano Gruop on teeninud kasumit, kui ma nüüd paneks ostuorderi enne turu avamist sisse, eilse seisu hinnaga, siis kas ma saaks aktsiad ära ostetud, kuigi aktsia hind võib kohe turu avamisel mitu % kasvada. Loodan, et saite aru.
Hommikul vaatasin äripäevast, et Silvano Gruop on teeninud kasumit, kui ma nüüd paneks ostuorderi enne turu avamist sisse, eilse seisu hinnaga, siis kas ma saaks aktsiad ära ostetud, kuigi aktsia hind võib kohe turu avamisel mitu % kasvada. Loodan, et saite aru.
Eile on eile, täna on täna.
S.t. eilsed tegemised täna ei maksa.
S.t. eilsed tegemised täna ei maksa.
Kas investeerimiskontol olevaid aktsiaid saab kasutada tagatiseks Trader-kontol võimenduse kasutamisel?
Investeerimiskonto ja Trader konto on eraldi ning ühel olevaid aktsiaid ei saa teise tagatiseks kasutada.
TMA1R
Vaadates ühte või teistpidi, numbreid ja tähtede seadmist lauseteks, mis moodustavad tegevuskava järgnevateks aastateks, ei paista ettevõtte saneerimist veel kuskilt. Aktsiagraafik tundub "huvitav" ning kui ma sooviksin positsiooni omandada siis kuidas? Küsimus minu jaoks seisneb selles, et kui soovin osta limiiithinnaga siis vähekaubledud aktsiate puhul toimib see kelle tahtmist mööda? ( positsiooni omandamine - kes mulle müüb?) Ning kui olen oma positsiooni realiseerimisest huvitatud aktsia hinna tõusu tõttu, siis sellise vähekaubeldud atsia korral saan ma sellest lahti kas ja kuidas?
Vaadates ühte või teistpidi, numbreid ja tähtede seadmist lauseteks, mis moodustavad tegevuskava järgnevateks aastateks, ei paista ettevõtte saneerimist veel kuskilt. Aktsiagraafik tundub "huvitav" ning kui ma sooviksin positsiooni omandada siis kuidas? Küsimus minu jaoks seisneb selles, et kui soovin osta limiiithinnaga siis vähekaubledud aktsiate puhul toimib see kelle tahtmist mööda? ( positsiooni omandamine - kes mulle müüb?) Ning kui olen oma positsiooni realiseerimisest huvitatud aktsia hinna tõusu tõttu, siis sellise vähekaubeldud atsia korral saan ma sellest lahti kas ja kuidas?
Aktsia hinnanoteeringud hetkel järgmised bid/ask 0,55/0,99 LVL, viimane tehing hinna pealt 0,45 LVL, likviidsus sisuliselt puudub.
Võiks öelda, et mõnel Eesti börsil mittenoteeritud ettevõttel on suurem likviidsus, seega tuleb kas ise vastaspool leida või siis nn õngitseda turult ehk limiithinnaga tühistamiseni order seada.
Võiks öelda, et mõnel Eesti börsil mittenoteeritud ettevõttel on suurem likviidsus, seega tuleb kas ise vastaspool leida või siis nn õngitseda turult ehk limiithinnaga tühistamiseni order seada.
Tänan selge ja arusaadava vastuse eest :)
Veel: kui vaadata aktsiagrafikut, siis kes sellistest 80% hüpetest kasu lõikab ja kuidas ? ... rahapesu ja muu must maa?
Veel: kui vaadata aktsiagrafikut, siis kes sellistest 80% hüpetest kasu lõikab ja kuidas ? ... rahapesu ja muu must maa?
Hüpetel ei ole mingit käivet taga, seega vaevalt seal mingit sihipärast tegevust taga on.
Mis peaks tähendama ka sellise (eba)atraktiivse ettevõtte osakuid omades positsiooni realiseerimise võimatust likviidsuse puudumise tõttu?
Just, näiteks praegu saaksin müüa vaid 1800 aktsiat (kuni hinnani 0,36 LVL) ning siis on kogu ostuhuvi rahuldatud, see tähendaks umbes 1000 LVL-st käivet.
Ma leian selle natukene kummalisena, täna siis läks nii nagu ennustasin, tõus 40%, miks siis selle vastu huvi ei tunta? Mõistan et ettevõte ehk ei ole nii atraktiivne, aga selline teenimisvõimalus, oskad Alo ehk pisut selgitada?
Tõus on tekkinud tänu ühele tehingle koguväärtusega 126 latti, see peaks ka selgitama, miks antud aktsia vastu huvi ei tunta.
Vaikselt hakkab koitma :)
Muust vallast: miks on määrav kelle käes ja kui palju on aktsiaid ettevõtte väljastatud aktsiapakist. See tants ja trall SFGAT´i aktsiate omajate ja osakaalu ümber on hullumeelne, eriti viimasest T.T. väljaütlemistest ning aktsiate tagasiostuprogrammi teavitamisest? Miks see nii oluline on, kas osakaalu suurendavad poolakad või 007 kuldsilm?
Muust vallast: miks on määrav kelle käes ja kui palju on aktsiaid ettevõtte väljastatud aktsiapakist. See tants ja trall SFGAT´i aktsiate omajate ja osakaalu ümber on hullumeelne, eriti viimasest T.T. väljaütlemistest ning aktsiate tagasiostuprogrammi teavitamisest? Miks see nii oluline on, kas osakaalu suurendavad poolakad või 007 kuldsilm?
Kellel enamus, sellel hääleõigus. Kellel osalus üle teatud künnise, sellel koht nõukogus. See mis toimub Lätis Ventspilsi ja Lasco vahel on õige tants ja trall.
Balti börsi www lehel (nasdaq.ee) on võimalik leida erinevaid indekseid. OMXBBGI , OMXTGI, OMXB10 jnejne. Olen siin natukene puurinud aga ühtset vastust ei leia. Kas tegemist on statistiliste indeksitega või on võimalik kuidagi osakuid soetada. Indeksiaktsia on vististi midagi muud kui pelgalt indeks, aga ma ei leia LHV kontolt selliste indeksite kohta suurt midagi. Paar foorumipostitust A.D 2000-2003 ja kõik. Kas LHV kaudu on võimalik soetada indeksiaktsiaid ja kas Balti börsil ( alustajale turuülevaade paljuski emakeeles) on säherdusi ilmutusi leida?
Tegemist on pelgalt indeksitega, mida kaubelda pole võimalik.
miks LHV ei paku vahetada Eesti krooni ametliku keskkursiga praegu nagu seda teevad Sampo, Swed ja teised?
Minu teada pakub arvelt keskkursiga vahetamist ainult Sampo. Keskkursiga on kohustus vahetada sularaha alates 01.12.2010
Keskkursiga vahetatakse arvetel olevad kroonid 1. jaanuaril 2011
Keskkursiga vahetatakse arvetel olevad kroonid 1. jaanuaril 2011
SEB pole kodulehe andmetel isegi sularaha müümas keskkursiga, 15,69900 on EUR sularaha müük
http://www.seb.ee/index/01011902
http://www.seb.ee/index/01011902