Küsi LHV-lt

Tankist_007,

Kuna Digi-ID on oma elektroonilise poole pealt praktiliselt identne ID-kaardiga, siis ei ole üldjuhul e-teenustes Digi-ID kasutuselevõtuks muudatusi vaja. Oleme omalt poolt LHV veebis Digi-ID-ga autentimist testinud ning kõik toimib.
kuidas toimub virtuaalkontos aktsiate lühikeseks müük.või indeksaktsia ostmine ,kas on mingit võimendust võimalik..aitäh
Võimenduse lepingut kui sellist pole. Virtuaalset raha on võimalik piiramatult kontole kanda. Aktsiate ost/müük või lühikeseks müük toimub sarnaselt reaalse inv.kontoga.
Jüri Heero, väga huvitav! Sel päeval, kui mina oma küsimuse siin esitasin, siis mul see LHV portaali sisselogimine Digi-ID'ga mingil teadmata põhjusel igatahes ei toiminud. Samas Swedbank'i süsteemis kõik ilusti toimis, nii et probleem ei saanud olla ei Digi-ID kaardis, minu arvutis ega SK infrastruktuuris. Üle jääb veel LHV infra ja see puks minu arvuti ja tooli vahel... :) Aga praegu on küll kõik jonksus nagu peab.
Äkki ka juba küsitud:

Müüsin aktsiad maha ning raha näitab kahes vääringus. Kroonis ning littides. Tahaksin raha ümber konverteerida üheks valuutaks, et uut aktsiat osta, kuid ütleb iga konverteeritava summa kohta "VIGA! Tehingu sooritamiseks puudub ..." Miks ta nii teeb?
Aktsiate müügist laekub raha reaalselt T+3 ehk tehingule järgnevl kolmandal tööpäeval, seda nimetatakse väärtuspäevaks.
Konvertimise saad sooritada väärtuspäeval välja arvatud juhul kui oled aktsepteerinud võimenduse eritingimused. Sellisel juhul saab konvertimist sooritada koheselt pärast müügitehingut.
Selge, tänud!
kas saan õigesti aru, et investeerimisega alustamiseks on mingi mõistlik rahaline künnis, kuna eesti tehingutasu on 50 kr + 0,2% ja välistehingud 175 kr ja rohkem ning veel halduskulu. Seega mis summaga on mõistlik alustada ja mis summadega aktsiaid osta, et tehingutasud ei sööks pika perioodi tootlust ära?
Mis mahuga on mõtet LHV Traderisse siseneda?
Ühest reeglit pole. Osta ja hoia strateegia puhul võib osakaal olla suurem, aktiivsel kauplemisel väiksem. Levinud soovituse kohaselt ei tohiks tehingutasude osakaal olla suurem kui 1% tehingu mahust.

LHV Traderi avamiseks on miinimumsumma $5000 või ekvivalent mõnes teises valuutas. Võimendust on võimalik kasutada kontol, mille varade maht on suurem kui $2000. USA aktsiate, optsioonide ja SSF-ga kauplemisel kehtivad päevakaupleja piirangud kontole mille tagatiseks sobivate varade maht on alla $25 000.

Seega sõltub konto valik peamiselt sellest, mida soovid teha ning milliste instrumentidega.
Mis mõte on turuhinnaga müügil?
Kui bid'is on näiteks 1000 aktsiat @ 0,99; 1000@ 0,98; 1000@ 0,97 ja mina sooviksin müüa 3000 aktsiat, siis minu arvates loogiline oleks olnud turuhinnaga müües, et tehing tehakse kõigi kolme parima bid pakkumisega (0,99; 0,98; 0,97, keskmine müügihind 0,98).

Aga avastasin turuhinnaga müümisel (kuna varem olen alati müünud limiithinnaga), et tehing tehti ikkagi vaid turu parima bid hinnaga (0,99) ja ülejäänud kogus (2000 aktsiat) jäi lihtsalt aski istuma.
Kui oleksin soovinud kogu koguse kohe "turgu müüa", kuidas ma käituma oleksin pidanud? Panema limiithinnaga 0,97 müügiorderi? Ja kas siis oleks teostatud tehing 1000@0,99, 1000@0,98, 1000@0,97 ?
Balti turgudel on turuhinna orderiks selline order, mis teostatakse ainult esimesel tasemel ning allapoole hinnaga ei minda, ülejäänud order tühistatakse. Soovides kogu kogusest lahti saada tuleks panna jah limiithinnaga order @0,97
See vist selleks, et kui balti turul põhi alt kaob kohe põhjakoristajad sind ära ei rehitseks ?
Kus on see koht kus ma saaks lugeda LHV poolt avaldatud meedia teateid?
Eraldi pressiteadete sektsiooni LHV lehel ei ole ning pressiteated ilmuvad põhiteemade all.
See on probleem. Ma tahan lugeda ainult LHV omi. Äkki saaks mingi korrastatatud sektsiooni?
Uuest LHV veebist saab lugeda kõiki viimase kahe aasta pressiteateid ja edaspidi siis ka värskeid.
Uus LHV veeb tuleb välja millal (või mis selle all silmas peetakse)?
Töö käib. Lubadusi ei tahaks anda.
Umbkaudne lootus? Aastavahetuseks, suveks 2011, aastalõpp 2011?
2011 aasta esimene pool!
Kuupäevi me hetkel veel välja ei käi.