Mida soovitada suure lotovõidu saanud inimesele, kes soovib suurema osa rahast investeerida kuid ei oma sel teemal mingeid teadmisi ning kardab kõike?
ester777,
Esimese asjana soovitaks meie kontorisse konsultatsioonile tulla. Siis saab juba täpsemalt võimalused ja mõtted läbi arutada. Helista näiteks 6 800 400.
Esimese asjana soovitaks meie kontorisse konsultatsioonile tulla. Siis saab juba täpsemalt võimalused ja mõtted läbi arutada. Helista näiteks 6 800 400.
Tere,
tekkis selline küsimus, loodan saada siin vastust. Nimelt siis kui juhtub, et eesti läheb eurole üle tpraegusest erineva kursiga, kas see tehniliselt (ehk koheselt) mõjutab kuidagi tallinna börsi aktsiate hindu fikseerituna eurodes?
Ette tänades,
Konstantin
tekkis selline küsimus, loodan saada siin vastust. Nimelt siis kui juhtub, et eesti läheb eurole üle tpraegusest erineva kursiga, kas see tehniliselt (ehk koheselt) mõjutab kuidagi tallinna börsi aktsiate hindu fikseerituna eurodes?
Ette tänades,
Konstantin
Praegusel hetkel toimib süsteem nii, et hinnad on noteeritud eurodes arveldused toimuvad aga kroonides ning arvelduste aluseks on kurss 15.6466 Teistsuguse kursi korral muutub pigem arvedlustes kasutatav kurss. Kuidas aktsiate hinnad teistsugusele kursile mõjuvad, see on juba investorite otsustada.
Sooviks teada palju reaalselt raha saabub arvele kui ntks oman USA-st MO (Altria) aktsiad 100 tk, ja dividend 11.03.10 0,35 USD. Palju siis reaalselt saabub raha Eesti firma rahakontole LHV-s? Maha siis tulumaks, pangateenused jne .
Esialgne summa mis peaks tulema on 35 USD (100 x 0,35 USD) ja soovin teada palju sellest täpselt alles jääb?
Esialgne summa mis peaks tulema on 35 USD (100 x 0,35 USD) ja soovin teada palju sellest täpselt alles jääb?
USA dividendide tulumaks on 15%, seega kätte peaks saama $29.75.
Jõudu!
Küsimus oleks LHV Pro kohta. Nimelt ettevõtte prognooside kohta. Tabelis kus on toodud välja suhtarvud P/E ja EPS - siis mida need na - d seal tähendavad. Teine küsimus oleks, et miks ei ole seal infot Harju elektri kohta
Küsimus oleks LHV Pro kohta. Nimelt ettevõtte prognooside kohta. Tabelis kus on toodud välja suhtarvud P/E ja EPS - siis mida need na - d seal tähendavad. Teine küsimus oleks, et miks ei ole seal infot Harju elektri kohta
bhawania,
Juhul kui P/E või EPS Growth veergudes on "na", ei ole neid mingil põhjusel mõtet arvutada. Kui näiteks ettevõte on kahjumis, siis ei näita P/E suhe sisuliselt midagi. Samuti võib näiteks EPS Growth veegudes vahel leida "na", kui kasumi kasv on väga madala võrdlusbaasi tõttu tuhandetesse protsentidesse ulatuv. Ka sellisel juhul ei näita EPS Growth sisuliselt väga palju.
Harju Elekter puudub tabelist seetõttu, et LHV analüüsimeeskond nimetatud ettevõtet ei kata. Samas oleme kaalunud, et võiks ka Harju Elektri mõne aja pärast katmise alla võtta.
Edu!
Juhul kui P/E või EPS Growth veergudes on "na", ei ole neid mingil põhjusel mõtet arvutada. Kui näiteks ettevõte on kahjumis, siis ei näita P/E suhe sisuliselt midagi. Samuti võib näiteks EPS Growth veegudes vahel leida "na", kui kasumi kasv on väga madala võrdlusbaasi tõttu tuhandetesse protsentidesse ulatuv. Ka sellisel juhul ei näita EPS Growth sisuliselt väga palju.
Harju Elekter puudub tabelist seetõttu, et LHV analüüsimeeskond nimetatud ettevõtet ei kata. Samas oleme kaalunud, et võiks ka Harju Elektri mõne aja pärast katmise alla võtta.
Edu!
Tere, asi seoses maksudega.
Seni olen virtuaalrahaga mänginud, kuid kavatsen pärisrahaga hakata kauplema.
Selline asi, et kui ma aktsiaid ostan, siis läheb mingi summa (tavaliselt 130 krooni kandis) maha ja kui ma müün siis läheb ka raha maha. Tahaks teada, et kas pärisrahag mängides lähevad ka ainult taolised summad ostes/müües maha, või peab mingeid lisamakse ka veel kasumi pealt hakkama maksma?
Aitäh
Seni olen virtuaalrahaga mänginud, kuid kavatsen pärisrahaga hakata kauplema.
Selline asi, et kui ma aktsiaid ostan, siis läheb mingi summa (tavaliselt 130 krooni kandis) maha ja kui ma müün siis läheb ka raha maha. Tahaks teada, et kas pärisrahag mängides lähevad ka ainult taolised summad ostes/müües maha, või peab mingeid lisamakse ka veel kasumi pealt hakkama maksma?
Aitäh
Aktsiaid ostes müües tuleb esmalt arvestada teenustasudega.
Lisaks peab arvestama ka aktsiate hoidmise teenustasuga (Balti aktsiate hoidmine on LHV-s tasuta).
Kolmandaks kuluartikliks on tulumaks, mida tuleb maksta riigile kui aktsiatega on teenitud kasumit.
Lisaks peab arvestama ka aktsiate hoidmise teenustasuga (Balti aktsiate hoidmine on LHV-s tasuta).
Kolmandaks kuluartikliks on tulumaks, mida tuleb maksta riigile kui aktsiatega on teenitud kasumit.
Veel tahaks teada, et tegin endale reaalportfelli ära, kuid millegipärast ei avane see kui ma sinna peale klikkan. Kas selle jaoks, et aktsiatega kaubelda peab ka minema LHV-sse ja andma allkirjad või saab selle asja ära ajada ka lihtsamalt?
Konto reaalseks avamiseks on vaja tulla LHV kontorisse Tartu mnt 2, vaja on teostada isikusamasuse tuvastamine, st korra kohtuda näost näkku.
USA aktsiagraafikuid vaadates on seal "Ex Div Date" 4 x aastas. Mida see tähendab? Kas seda, et dividende makstakse igas kvartalis?
USA aktsiate puhul on kvartaalne dividendimakse tavapärane.
Minu eelmise küsimuse jätkuks: kuidas toimub USA (ja ka teiste riikide) aktsiate divdendi makse Eesti residentidele juhul kui aktsiaid hoitakse mõnel kohalikul (Swed, SEB, LHV) väärtpaberikontol. Rahvusvahelised pangaülekanded on ju suhteliselt kallid. Kes kannab ülekandetasud? Või äkki oskate viidata mõnda linki, kust selle kohta infot saab.
Selliste kulude katmiseks ong LHV Panga hinnakirjas rida: Dividendimaksete käsitlemine 20 EEK, kuid mitte enam kui dividendimakse.
Tervitus!
Sooviks teada, et kas Tallinna börsi aktsiate kohta arvutate ka RSI näitajaid. Nimelt ise siin excelis väheke pusisin (õppe eesmärgil) ja sain Kaubamaja RSI väärtuseks ( 25.05.2010) 49,72. Võib see olla tõene või kaugel sellest.
Ette tänades!
Sooviks teada, et kas Tallinna börsi aktsiate kohta arvutate ka RSI näitajaid. Nimelt ise siin excelis väheke pusisin (õppe eesmärgil) ja sain Kaubamaja RSI väärtuseks ( 25.05.2010) 49,72. Võib see olla tõene või kaugel sellest.
Ette tänades!
Ise küll ei arvuta aga sellel lehel olevate andmetega võid võrrelda: http://www.spekuliantai.lt/akciju-birza/technine-analize/technine-analize-1
Selline asi, et kui tahan PIN kalkulaatoriga sisse logida, siis mille kuramuse pärast ta mul seda teha ei lase, kuigi reaalportfell aktiveeritud ja lepingud sõlmitud. Kasutajanime olen proovinud mõlemat moodi, nii seda mis mul lhvs on kui ka seda, mis swedbankis. Parooli panen selle, mille PIN kalkulaator annab aga no ei lähe. Äkki keegi teab, milles põhjus?
olx,
Kui PIN-kalkulaatoriga sisse logida, siis tuleb kindlasti kasutada ikka LHV kasutajanime (kui see on ära ununenud, tuleks võtta ühendust klienditugi@lhv.ee'ga). Juhin tähelepanu, et sisselogimisel on võimalik valida nelja parooliakna vahel: Parool, ID-kaart, Mobiil-ID, PIN. Kui sisse tahetakse logida PIN-kalkulaatoriga, tuleb kindlasti ka enne see PIN-parooliaken valida.
Kui PIN-kalkulaatoriga sisse logida, siis tuleb kindlasti kasutada ikka LHV kasutajanime (kui see on ära ununenud, tuleks võtta ühendust klienditugi@lhv.ee'ga). Juhin tähelepanu, et sisselogimisel on võimalik valida nelja parooliakna vahel: Parool, ID-kaart, Mobiil-ID, PIN. Kui sisse tahetakse logida PIN-kalkulaatoriga, tuleb kindlasti ka enne see PIN-parooliaken valida.