Kumb on kallim?

to rightsaid:
suhteline. Ju sa oled ikka tykk aega juba kesk- ja ylikoolist väljas. Esitex, ei mina ega mu sõbrad ega tuttavad pole narkomaanid in the sense that on vajadus teha. Küll aga on väga paljud (valdav enamus) mu sõpradest proovinud vähemalt ganjat ja kommi ja mõned seent ja kokaiini ja LSD-d. Pole neist keegi narko ori. Põhimõtteliselt teevad nad sama, mis Jaagup tänavalt, kes kodus pudeli lahti korgib, lihtsalt et see mis nad teevad on illegal, A WAY MORE WICKED EXPERIENCE ja oluliselt harvemini kui sina tema või tema või tema alkot tarbivad. Selge piir tõmmataxe ette systimise juurde, seda pole keegi teinud. Alkoholitootjate propaganda on liiga jõhker, kõik droogid pannaxe yhte patta a la "they're all deadly" jms pask. Autosõit Tallinnas on arvatavasti oluliselt ohtlikum tervisele kui paar korda kuus midagi kopsu tõmmata või keele alla panna.

Ja ma julgen kyll öelda, et enamus normaalsetest noortest on midagi proovinud. Ja huvitav-huvitav, kõik ei käigi ringi autoraadioid varastamas.

Nii et keep an open mind. Millal siis veel hullu panna kui mitte noorena. Ega vanast peast ju substantse näost sisse ajama ei hakka (excl. LHV promoraamatu kaasautor, võibolla, kel on ilmselt vaja I don't give a flyin' fuck attitude'i ylal hoida, et riiulid tühjenexid ja taskud täitux).
prefiks,

nüüd sain vähemalt pihta sellele, mis hetkel noorus vanaduseks üle läheb. Siis kui pole proovinud, oled vana, kui paned paar korda kuus, oled popp ja noortepärane :-)

:)

ei, point siiski selles, et parem proovida noorena kui vanana. Millal veel lollusi teha ja elu põletada kui mitte nooruses?

Aga üldiselt - generation gap selles küsimuses on kardinaalne, oma vanemate peal kõige paremini märgatav.
mina aga ei leia see-eest naist kellega lapsi teha sest faking enamus on narkarid!
v6i joovad nagu loomad. i feel depression in their heart..

wähe fhunny oleks kui tuled koju ja vanaisa vanaemaga kanepit t6mbavad..

v6i kas perevägivalda oleks vähem kui pere reede 6htul joomise ja kaklemise
asemel yx weikke kanepiring teep ja siis k6ik end laua alla irnuvad..
naer olevat terviseks ;)

prefiksiga olen n6us kyll, et see narkopropaganda on natuke ylepingutatud. m6tle mis tunne on inimesel kui teda on brainwashed et nigu narkot mpuutud kohe oled pingialune ja sassis täiega. ja siis inimene proovib ja polegi pingi all ja polegi sassis, isegi vaga selge on! ja siis m6tleb et jusiis see narkovärk yks suur vale onja nii tulevadki jamad..
riq: oled kindel, et su naisprobleemi põhjus on ühiskonnas, mitte sinus endas? ;)
Kas keegi teist näitex teab, kui kaua kanep veres püsib?
Mulle käivad nagu pinda mehed, kes ei teadvusta, mis riske nad võtavad, vaid neil on lihtsalt pohhui ja pärast teised peavad nende sitaga tegelema.
LSD trip on lahe küll, aga kahjuks on mitmeid näiteid, et selline trip võib eluks ajaks kestma jääda. Nii, et seega, kui tarbite, tehke enne natuke researchi, et nagu riskid oleks selged. Seejärel way to go.
"targad" ka ei teadvusta et hirmutamisega ei saavuta midagi. brad v6iks pritsida urli kust me siis saame teada kaua pysib veres ja miks ta paha on. keegi on uurinud kaua estrella sipsid veres on v6i mida teeb nikotiin? v6i naiteks hambapastas on analoog antibiootikumidele, mis tekitavad bakterites resistentsust, kuniks meil on superbakter mida miski ei tapa.

yhesonaga: maailmas on palju myrke, ja lihtsalt on popp narkossi maha teha. ise ei ole arst aga kanepis ma t6esti ei näe selliseid ohte mis on isegi naiteks alkoholis v6i lsd's. mul on kerge rääkida, sest ma ise ei tarvita e.a. yhtki droogi. narko v6ib olla parem kui seks aga kehvem kui hea muusika on ta kindlasti :) -> ostke sekvenssereid :)
Kõige tobedam selle juures on kõiki meelemürke ühte patta pannakse. Kui keegi proovib kanepit, siis osadele inimestele seostub see kohe ka süstimisega Balti jaama taga.

Mis on minu meelest oluline - sõltuvus . Kanep ei tekita mingil juhul rohkem sõltuvust kui näiteks õlu. Kokaiin tekitab üsna ruttu psüühhilise sõltuvuse (s.t. ei viitsi näiteks enam alkoga pidutseda, vaid "coca-coca-coca"), heroiin on kõige karmim ja tekitab füüsilise sõltuvuse paari korraga (s.t. ei saa füüsiliselt olla ilma heroiinita enam).

Ok, kanepis on palju rohkem tõrva kui ühes suitsus, kuid ma ei kuulnud ka kellestki kes suitsetaks kanepit sellises koguses kui nikotiinisõltlased. USAs sureb suitsetamise tõttu aastas rohkem inimesi kui kõikide õnnetustega kokku .... Ja suitsu osta saab igast poest.

Olen üsna hoolega narkootikumide mõju uurinud, väikse kanepi every now-and-then ei tee küll hullu, kuid kokaiini-heroiini ei hakka parem proovima. Ja tõesti, igaüks peab ise ka researchi tegema.
dough & riq

Kahjuks panete siinkohal räigelt puusse! Meenutab juba päris narkari juttu, et keegi pole uurinud kaua kanep veres püsib või mida teeb nikotiin või et kanep ei tekita rohkem sõltuvust kui õlu. Selle loogika kohaselt tekitab hapnik räiget sõltuvust...kohe kuidagi ei tahaks paar minutitki ilma olla.

Iga kolmanda kursuse arstitudengki teab, et kriteeriumiks narkootikumi ja mittenarkootikumi (olgu selleks kasvõi õlu:) vahel on selle asendumine mediaatorina organismis normaalselt toimivates biokeemilistes protsessides, tõrjudes sealt välja varem seal olnud katalüsaatorid või nende komponendid.

Kurb lugeda...ei muud
ajaloost on teada, et kõik kanepit tõmmanud kultuurid on varem-hiljem välja surnud.
hea muusika on parem kui dõup mis on parem kui seks? riq, äkki teed midagi valesti?
naljakas, et inv. foorumis on mingi suvaline pulbri-teema leidnud lühikese aja jooksul nii palju vastukajasid. Ja oleks siis veel mõni TA guru narkojoobes rooli taga vahele jäänud v. midagi analoogset.....
aitan siis oma poolt ka kaasa teema arendamisse.
prefiks mainis, tsiteerin: "enamus normaalsetest noortest on midagi proovinud". pean tunnistama, et enda tutvusringkonnas (tegemist 20 - 30 a. "normaalsete" inimestega) on karjuv vähemus midagi proovinud. Loomulikult võib tegemist olla desinformatsiooniga, kuid siiski.

Solo: Jalgpall on parem kui seks :)
aga mis on hullumeelsus?

azzie, ma isiklikult arvan et nii m6negi mehe närvikava ei peaks ilma weikkese kanepita ja muude rahustitea vastu. syda ka ei peaks. ja pikkadel rasketel keskenumist n6udvatel tundidel yx weikke amf oiab targad mehed ärkvel.

riq (pyyab alkoholitarbimist l6petada)
Minu meelest on karjuv ülekohus, et praegu toimub maailma suurim spordipidu, mida tuleb ette ainult kord nelja aasta tagant ja sellest LHV-s praktiliselt ei kõssata (meenutage kasvõi Adi viimase aasta kasumit ja siis mõistate, et seal on ka investeerijatel nii mõndagi kaasa rääkida!).

Jalgpall on parem kui seks (aksioom) ja tunduvalt parem kui kanep! Eelpoolöeldust tuleneb muuhulgas, et seks on parem kui kanep :-)

Muidugi võiks seda triibupanemise filosoofiat veel kaua jätkata, aga kas ikka on mõtet?
see pole kellegi jalgpall kus tänu kohtunikele brazil v6idab!
wussid! v6iks 6ppima mangima nagu tyrgi.voinoh akki on brazilil dow100 000 syndroom ;)

PS! mängisin täna jalkat, hea seks on ikka parem.
Ganja jäljed püsivad veres 3 kuud. Keegi küsis.
Tekkis üks juriidiline küsimus, millega järsku targemad oskavad aidata. Mis juhtub siis, kui Eesti kodanik pruugib Amsterdamis natuke kanepit ja paar päeva hiljem Eestisse tulles annab näiteks politseile vere/uriiniproovi, millest avastatakse kanepi jälgi? Et teha asja põnevamaks, on ta läinud Amsterdami Soome kaudu, st sisenes Schengeni ruumi Soomes - passis puudub märge Hollandi külastamise kohta.

Aga kogu narkokaubaduse kohta majandusliku nurga alt kirjutas Gary Becker väga toreda artikli BusinessWeek'i. Üks asjalikumaid legaliseerimist pooldavaid artikleid, mida siiani lugenud olen.
http://www.businessweek.com/magazine/content/01_38/b3749027.htm
Vihale ajavad niisugused looserite jutud kanepist. Jääge ikka atsetooni juurde! :-II

riq alles kirjutas naistega laste saamisest. Kui kanep on 3 kuud veres, siis kas oled veel kindel, et laps tuleb normaalne. Enne tuleks ikka lapsed valmis teha ja võibla isegi suureks kasvatada, siis võib süstida ja suguhaigusi (kaasa arvatud aids) saada või ei tea mis lollusi teha. IMO

Inimeste eelis loomade ees ongi see, et võib õppida teiste vigadest.
to MSM:
Tüüpiline labane, kõikeüldistav suhtumine. Süstimine (heroiin, moonivedelik) on näitex kanepitõmbamisest lightyears away, kanepit tulex ikka võrrelda selliste meelemürkide nagu alkohol ja tubakas. Erinevalt näitex viinast ei aja ganja kedagi märatsema ega ropendama, vaid tekitab üleüldise heaolu tunde. Ilma hommikuse pohmellita (natuke inimesiti muidugi erinev).

Ah jaa - where's the fun in learning from other people's mistakes?
Igavat elu oskab igaüx elada. Mõnedele on siiski tähtis, et vanast peast olex kahetseda seda, mis sai tehtud ning mitte seda, et kurat olex ikka võind teha.
Prefiks,

mai viitsi enam vaielda ega selgitada teemal, et alkoholi ja tubaka ühte patta panek on nagu siga ja kägu - mõlemad on ju sarnased...vahetavad kogu aeg ainet, Krebsi tsükkel annab energiat ja paljunevad kah mõlemad sugulisel teel:-)

Aga mis puutub kanepipooldajate väitesse, et kanep on alkoholist parem, kuna ei tekita pohmakat, no sorry, ise oled süüdi kui juua ei oska.
Euroopalik ja asiaatlik kultuurikontekst on selleks ikka liiga erinevad. Euroopalik lõõgastusvahend on sajandite vältel olnud ja on ka tulevikus alkohol. Narkootikumid jäägu ikka sinna, kus nad looduslikult kasvavad...

Muide, mõnikord on isegi lahe, kui on pohmakas. Siis ikka saad aru, et oli hea pidu :-) Kõik sõltub sellest, et kas minnakse liiale või mitte ja kes ikka naist peksta tahab, see leiab alati vabanduse :-)) Ega ilmaasjata ei öelda, et viin on tarkade jook...
Nojah, seda loogikat kõikjal rakendades tuleb välja, et aasia restoranid tulex ju seetõttu kinni panna, et ei originate'i siit. Ja muidugi...OOJAAA...kõik väheke tõmmumad inimesed kohe rongile ja piiri taha, sest nad ei ole ju selles kultuuriruumis kasvanud. Narkootikumid ei jää sellepärast sinna kus nad kasvavad, et ka maailma teistes nurkades on avastatud selle lõõgastusvahendi võlud. Ja samamoodi - kui targalt tarvitad, saad väga hästi hakkama. Nagu kõigega.