Kukume veel

Seda, et minu arusaamist mööda toimub Euroopas korralik majanduskasv ainult Skandinaavias (Soome, Rootsi).
Ma ei olnud suuremat sorti soome sõber, arvasin et tegemist lihtsalt mingite labaste juustu ostjatega. Pärast aga nn. sügavat külaskäiku soome elektroonikatööstuse erineva allhanke tegijate juurde muutus mu arvamus sealtkandist küll radikaalselt.
Soome ettevõtjate kõrval on eesti omad küll lihtsalt väikesed tiblad ja karvajalad. Rumalad ja mis peamine fucking ülbed pealegi.
Nonehh TNT,Soome, Rootsi...
Norrakad on alati ju vaid maavaradest elatunud.Ennevanasti müüsid kala,nüüd siis naftat.
Kui aeg sinnamaani peaks jõudma,mil nafta otsas,mis siis saab?Pealegi on need norrakad samasugused show off kutid kui....Olin kord Oslos ajal,mil toimus mingite eriti kiirete ja kallite paatide-kaatrite võidusõit.Üks kohalik tegelane sõitis oma paadi ribadeks ja hiljem praalis,et hehh,eks inimesed kuluta ikka mõni protsent enese sissetulekust hobidele.Haa-haa.Tutav jutt?

Üldiselt kui nüüd tõsisemalt arutada toda uut liidrit,siis Euroopal tervikuna oleksid päris toredad võimalused kui nad vaid viitsiksid.Nohh,usa tuules on kaa sõidetud juba tükk aega...
Jaapanisse ma ei usu,sest need vennad seal on ühed...Nohh kunagi sai Hiinalt kõik kasulik üle võetud,tänapäeval siis läänelt.Hetkel pole nagu midagi kopeerida,nii et vähe usutav,et sealt midagi uut oodata oleks.
Nohh Singapur on seal all üks väga tõsiseltvõetav tegelane...aga nohh.Hong-Kong...eeee.Neil on küll jahh miljard sipelgat kõrval askeldamas,kellest aga tolku on vaid kui kõik täpselt ette näidata ja kõrval seista,et mis ja kuidas.

Paneksin jahh vast Euroopale,eesotsas Skandinaaviaga kõik panused,aga nohh,mitte enne kui see eesootav aadrilaskmine mööda saab.

Ja kui hex peaks 10-15 aasta pärast olema maailma börs nr. 1.Eks siis saab ka TNT terviseks klaase tõstetud.

Oli mõnus lobiseda,head nädala vahetamist.
:-)
HEXile hetkel ei panustaks. Oleks panustanud u 10 aastat tagasi, aga siis ei teadnud aktsiatest küll mitte essugi.
Kas pole muljet avaldav: 90 ndal oli HEX 1000 punkti ???? Tean ühte rantjeed, kes sel ajal Helsingis investeerimiskontorit pidas ja paari panga ühendamises asjatas. Vend teenis vist poole miljardi ligi (FIMi). Asi muidugi lõppes sellega, et maksuamet pagendas tegelase ära ja alustas tegelasega sõda..... Jõime tegelasega Havannas rummi, tõmbasime sigarit ja arutasime aktsiabusinessi.. Päris huvitav oli.
TNT,
90-ndatel oli aeg panustada mitte ainult HEX-ile.
Kui sul on aga ideid,kuhu HETKEL panustada,anna teada.
USAs on PEd ülemõistuse kõrged, majandus jahtub....Ettevõtted cashi eriti ei tooda, interneti hullus hakkab ka vaibuma. Kõik märgid käsivad nagu eemale hoida?
70% tõenäosusega toimub aastalõpu kosumine aga millal välja tulla (jaanuar; veebruar??).
Kui ikkagi panustaks jälle venemaale ja kodusele TSEle??. Saaks aastalõpuks tootluse 70%le.
Muidugi võib ka kauaoodatud jõluralli tulemata ka jääda.
Euroopa??? On teine olnud selline peksupoisi rollis siiani? Tasuks silma peal hoida. Muud turud ja kultuurid kipuvad väga võõraks jääma - elus sa ei tea, mis seal toimub.
Üks kosmopoliidist tuttav haibib aga Hiinat??? Kurat seda teab.
TNT,
ülemõistuse kõrged PE-d räägivad mulle vaid seda kui ülemõistuse massid ilusasse tulevikku usuvad,nohh uskugu mida tahes.Interneti hullus on aga vaibunud juba ammu-ammu,tip jäi sinna jaanuari 99 kanti.Kõik märgid on käskinud eemale hoida juba septembri2000 algusest,mil nasdaq teist korda vastu lage põrkas.Ajal mil sai kinnitust spekulatsioon,et Nasdag alates 11.märtsist2000 kopeerib Nikkei graafikut alates 1.jaanuar 1990.

Venemaa ja Tse,väga spekulatiivsed turud väga osavatele sellidele,mina sinna ei roni.Tse-t muidugi ootavad ees huvitavad ajad,mil Eesti peaks
EL-i liikmeks saama.Tõstab kindlasti spekulatiivset huvi asja vastu.Ja siis peab vaid vaatama,kas enne uudist on lugu juba hinna sees või mitte.Aga et Tse enesele uue tõelise hoo sisse saaks,selleks on vaja ikka sama,mis Soomegagi juhtus.Ei elanud enam ei toidu müümisest itta ega paberi müümisest läände ära,tuli nokia leiutada.

Euroopa on olnud peksupoisi rollis?????
Euroopa sinikraed vahetavad oma autosid viimasel ajal kui särke.Odav valuuta ning aega-mööda kasvav majandus ajab inimesed vaid liialt laisaks juba.Euro kohta niipalju,et selle odavus dollari suhtes nüüd halvasti Euroopa majandusele küll ei peaks mõjuma.:-)Pealegi,nali naljaks,vaene Soros vingub kui s...aia vahel.Ega seal Euro keskpangas siis nüüd ka täitsa lollid inimesed ei ole,et nad ei teaks,mida nad teevad.Hetkel küll ei panustaks,tuleb uut päikest ja kevadet oodata.Talv on saabumas ju.;-)

Hiina.
Esialgu muretu.Nad seal nimelt peavad end siiani Master Race-ks.Kui nad nüüd tunnistaksid enesele nagu jaapanlased kunagi,et lääne indiviidi vaba initsiatiiv on midagi väärt üle võtmiseks,no siis läheb huvitavamaks.Lähedal pisikesed näited olemas,Singapuriga eesotsas.No ja Taimaa,NB,mitte Taiwan:-),sealne majandus on ju puhtalt kohalike hiinlaste kontrolli all.
Nii et esialgu on Hiinas nõnda et,kui raha lõhna tunnevad,hakkavad sipelgad sagima.Kui aga vaja neil midagi enese peaga tegema hakata,nohh läheb raskeks.
Hierarhia on tugev,süsteem pole aga paraku arenguvõimeline kui osakesed vaid käsklusi ootavad.Aga nohh,kui Taiwani ja Hong-Kongi vennad käsutamise üle võtavad,siis võivad lääne poolsed tegelased oma poed kinni panna vast kaa jahh.Aga nohh,seda ei tundu niipea juhtuvat.Kaks süsteemi,üks riik,no ja hea on.:-)

Nii arvan ma.
TO:eremere
PEde seisukohast vaidleks ikkagi vastu. Kõrged PEd näitavad küll inimeste üsku ilusasse tulevikku - seda küll. Küsimus pigem selline, et kas see ka adekvaatne on? Vaata 80ndate jaapani PEsid. Laks tuli ära.
Minu isiklik arvamus (see võib küll vananenud olla) on ,et kogu tants kaotab mõtte juhul kui ei tekki reaalse cashi. Kogu äri aluseks on siiski ettevõtete võime raha teenida. Ilmselt kahjuks suurelt seetõttu jäi raha suuresti interneti ettevõtetega raha teenimata.
OK on sul endal mingeid häid ideid??
sorry, teremere ikka
TNT,
sedan't minagi,et vaata 80ndate jaapani P/E-sid ja et vaata ka praeguseid.Adekvaatne ei ole see loomulikult,see inimeste pessimism ja optimism.Aga ainult seda need P/E-d ju näitavad?
Price/Earnings Ratio = palju inimesed on hetkel aktsia eest nõus maksma oletatava tuleviku kasumi suhtes.Nohh,ja kui seda oletatavat tuleviku kasumit ei tule ega tule....
Loomulikult kaotab tants mõtte,kui ei teki reaalset cashi.Ja ühel hetkel,kui seda cashi ikka ei tule,asendub optimism pessimismiga ja hakkavad ka PE-d allapoole kukkuma.Nohh,see minu praegune "idee" on küll rohkem selline,et päeval paistab päike,öösel kuu.

No ja nendel tegelastest kus P/E = N/A,hehh....,mis nendest rääkida.Siin jahh on optimismi näitajaks vaid P.
Kui kaua veel on see pealkiri populaarne? Kas veel 3,5 aastat (nagu Great Depression).

Põhimõtteliselt GD kordusetendus viiks Nasdaqi 500 punkti kanti. Nii hull asi vist pole? Kas Nasdaq 2000 võib põhjaks jääda?

HEX käis 92. ära isegi 500 -l!

Kes tollal oleks ühe Soomest äritava romu hinna HEX indeksisse investeerinud, elaks täna soovi korral mõnes uues elamupiirkonnas.
BUY&teised...,
Nohh,asjalood on nii et, praeguse täpselt-umbes seisuga on nasdaq kaotanud
-45.8% 183-me päevaga...
Ees ootavad rekordid löömiseks on näituseks usa-karu 1973
-59.9% 473 päeva jooksul.Edasi Nikkei 1990 umbes-täpselt -66% enam-vähem viie aastaga ja alles siis jõuaksime -90% 1929aastal alanud akendest allahüppamise-langemise aegade juurde.

Nii, siiani on löödud siis nasdaqil eelnevad karuturu rekordid:
1983 -31.5% 280 päevaga;1987 -35.9% 45 päevaga;1989 -33.0% 259 päevaga.

Nii on lood olnud tipust põhja jõudmisega senini.
Oled ka mingi unetu või????
TNT,
...unetu,mina või?Mul kell veel uneajast kaugel.Internet teatavasti ei tööta vaid lokaalselt GMT+02:00 ajavööndis...
Kas keegi vaatas eile TV3-st "Raha värv"'i? See film tekitas börsi peale mõeldes mingi äratundmise.
ah pitsat, eile oli telkus samal ajal "Psycho Dad" seriaal,

tead seda lugu:

Who's that riding in the sun?
Who's the man with the itchy gun?
Who's the man who kills for fun?
Psycho Dad, Psycho Dad, Psycho Dad.

He sleeps with a gun
but he loves his son
Killed his wife 'cos she weighed a ton.

A little touched or so we're told
Killed his wife 'cos she had a cold
Might as well she was gettin' old

He's quick with a gun
And his job ain't done.
Killed his wife by twenty-one,
Psycho Dad!

Who's that riding in the sleigh?
Who's that firing along the way?
Who's roughing up bums on Christmas day?
Psycho Dad, Psycho Dad, Psycho Dad

Who's the tall, dark stranger there.
The one with the gun and the icy stare.
The one with the scalp of his ex-wife's hair!
Psycho Dad, Psycho Dad, Psycho Dad!

Who's that riding across the plain?
Who's lost count of the wives he's slain?
Who's the man who's plumb insane?
Psycho Dad, Psycho Dad, Psycho Dad

He's a durn good pa, but he hates the law.
He's likes to eat it raw, He's Psycho Dad!

Nii,et pead raha värvid lähemalt lahti seletama.

Tänan, Al.
See oli Scorsese "Color Of Money".
Kahjuks nägemata seletamine ei avita.
Nõus,pitsat. Eriti südamelähedane oli seal filmis avaldatud arvamus, et võidetud raha on kaks korda magusam kui tööga teenitud raha.