Võtaks ette suhteliselt võimaliku arengustsenaariumi - midagi hakkab juhtuma. Kui näiteks SINA oleksid kindel, et 2-3 kuu jooksul tuleb -kaboom- kinnisvarahindade 20-30% langus, millele järgneb muu majanduse jahtumine, mida praegu ette võtaksid? Mida üldse sellise perspektiivi puhul oleks kõige targem teha - Müüa praegu kõik turgu ja istuda rahas?
Eeldame, et ka muu maailm langeb, nii et vastus a la “müün Eesti aktsiad ja ostan USA omi” ei toimi.
1.Kasutaks võimalust mõni raskustesse sattunud ettevõte üle võtta, tingimusel, et on olemas parem visioon, kui endistel omanikel.
2. Ostaks lastele kommi ja nätsu ning oleks muidu lahke, sõbralik ja hea inimene.
2. Ostaks lastele kommi ja nätsu ning oleks muidu lahke, sõbralik ja hea inimene.
Kõvasti tööd vihtuda ja raha "kokku ajada", et töusuperioodiks (kunagi see ju ikka tuleb) paremini valmis olla ;)....
Turgu müües ja rahas "istudes", on Sinu kirjeldatud stsenaariumi alusel ka tõenäoliselt kõrgematelt intressidelt raske teenida---
riskid suurenevad ju samuti (ikkagi krahh ju!!!!!!)
Turgu müües ja rahas "istudes", on Sinu kirjeldatud stsenaariumi alusel ka tõenäoliselt kõrgematelt intressidelt raske teenida---
riskid suurenevad ju samuti (ikkagi krahh ju!!!!!!)
Krahhist on nii paljude teemade all juba juttu,et kas selleks oli veel ühte lisaks vaja teha?
Krahhist pole üldse vaja rääkida, teema on kuidas on kõige targem käituda pre-krahh
WhiteNigga, mida ette võtta, sõltub sellest, milline on sinu hetke-positsioon.
MIs minu hetke-positsioon?? Iga inimese positsioon on see et langusest tulenev kahju pöörata enda võiduks, või sul on teistmoodi?
ttrust mõtleb positsiooni all vist seda, mis varad sul hetkel portfellis on?
Asi on lihtne kui kogu maailm langeb siis võta lühikesed pos. sisse.
Või osta QIDd. Teenida saab igasuguse liikumise pealt.
Kui kinnisvara on kukkunud 20-30% siis tuleb osta midagi sellist millest ei suuda loobuda!
Või osta QIDd. Teenida saab igasuguse liikumise pealt.
Kui kinnisvara on kukkunud 20-30% siis tuleb osta midagi sellist millest ei suuda loobuda!
Asi polegi minus ega minu portfellis, mind huvitab lihtsalt mida rahvas üldiselt ette võtab et losse cuttida neg. stsenaariumi puhul - a la kas keegi kavatseb oma kinnisvara maha müüa, elada x kuud üürikas ja siis samaväärse kv plaanide järgi poole soodamalt tagasi osta?
Võrdleks Eesti aktsiaturgu maailma junk võlakirjade turuga. Rämpsvõlakirjade ja kvaliteetsete võlakirjade tulususte vahe on viimaste aastate väikseim, samuti on väga väike nn default määr ehk pankrotti läinud ettevõtete arv, sest alati saab turult raha juurde laenata. Seega niikaua kuni investoritel üle maailma hirmu ei ole ja huvi veidigi kõrgema tootluse vastu on suur, siis riske ei kardeta.
Kui ka kõik eestlased kardaksid majanduslangust ja müüksid oma aktsiaid, siis välishuvi on jätkuvalt nii tugev, et turgu üleval hoida, samas vastupidisel juhul, kui välishuvi raugeb, siis kui ka kõik eestlased aktsiaid ostma hakkaksid, siis turgu üleval hoida ei suudetaks.
Kui ka kõik eestlased kardaksid majanduslangust ja müüksid oma aktsiaid, siis välishuvi on jätkuvalt nii tugev, et turgu üleval hoida, samas vastupidisel juhul, kui välishuvi raugeb, siis kui ka kõik eestlased aktsiaid ostma hakkaksid, siis turgu üleval hoida ei suudetaks.
Üks variant võita krahhist oleks teha oma suvetuur:
aivo1 loeks oma krahhimantraid, upser toetaks pantomiimiga teemal "OMXT liikumine krahhi tingimustes"
ning kogu show lõpeks vägeva ühislauluga "Ega krahh taeva jää".
aivo1 loeks oma krahhimantraid, upser toetaks pantomiimiga teemal "OMXT liikumine krahhi tingimustes"
ning kogu show lõpeks vägeva ühislauluga "Ega krahh taeva jää".
mina ei soovitaks ära müüa, sest siis kukuks ju omxt kokku! lisaks kui kõik oma aktsiad ära müüvad ja selle paariks kuuks sukasäärde panevad(tekib sukasääre mull:), et sügisel kinnisvara ostma hakata, siis ju ei kukugi kinnisvara hinnad, sest kõik eks aktsionärid ostavad tühjad korterid kokku ja hinnad jälle üles:)! parem ikka hoida, sest aktsiad ei kuku ja kui kukubki ehk 20-30% kogemata, küll jälle üles ronib, sest eesti majandus rokib!
kui müüma hakkad siis peaks ostja leiduma..
IRW;)))
"Suvetuur krahhist!!!!"
"Suvetuur krahhist!!!!"
või veel parem kild on "sukasääre" MULL
Saaks oma korteri peale 2008JAN putte võtta...
... või müüa kortereid "lühikeseks" ;)
Ja nüüd kõik koos: "Oh bärsikrahh, oh börsikrahh millal sina tuled?"
to: WhiteNigga, jah, ma mõtlesin et mis varad sul on hetkel. Sinu küsimus "mida teha" oli liiga üldine. Kui tahad krahhist võita, pead tegema midagi sellist, mida laiad massid ei tee.
Mida laiad rahvamassid ette võtavad, see sõltub jälle sellest, et milline on mingi inimese huvid ja positsioon.
Üldiselt peaks kinnisvaraturu käitumist ette ennustada olema väga raske. See oleks Eestis esimene kinnisvaramulli lõhkemine, Soome-Rootsi kogemused võivad mingeid viiteid anda, aga ma olen suht veendunud et siin lähevad asjad hoopis teisiti, isemoodi.
Ka USA-s oleks praeguse kinnisvaramulli lõhkemine esmakordne, sest kunagi varem pole kinnisvarahinnad nii kõrgele roninud.
Mida laiad rahvamassid ette võtavad, see sõltub jälle sellest, et milline on mingi inimese huvid ja positsioon.
Üldiselt peaks kinnisvaraturu käitumist ette ennustada olema väga raske. See oleks Eestis esimene kinnisvaramulli lõhkemine, Soome-Rootsi kogemused võivad mingeid viiteid anda, aga ma olen suht veendunud et siin lähevad asjad hoopis teisiti, isemoodi.
Ka USA-s oleks praeguse kinnisvaramulli lõhkemine esmakordne, sest kunagi varem pole kinnisvarahinnad nii kõrgele roninud.