Kuidas oleks kasulikum swingtreidida

Spetzialist, ega keegi vist ei saa õieti aru mida Sa teed. Näitad oma virtuaalset protfelli? Siis nii ütlegi. Ja siis ei teki paksu verd ka.
Vend Spezialist, faketreidide esitamine tõeliste pähe on nõme. Ma ei pea ennast lihtsalt nii kõvaks vennaks, et võiks oma tehingutega kekata:) Või nagu vanasõna ütleb: those who do, dont speak. Those, who speak, can't do.
Spezialist ! Äkki sa unustasid küsimärgi oma teema lõppu panemast?Praegusel juhul jääb mulje nagu soovitaksid. Siis vast ei ilgutaks nõnda palju!
fit, teed ALATI maha neid kes oma tehinguid avalikustavad, miks?
miks peaks keegi oma tehingutega üldse ärplema?kogu seelles loos mis ülalpool kirjas pole mingit iva sees, isegi kui see on paroodia, siis suht mannetu.eks igaüks vajab tunnustust, ma saan sellest aru, aga noh...tegijad kekkama ei pea, see on selge:)
Spezialist, huvitav oleks teada, mis kriteeriumite järgi sa treiditava aktsia leiad?
Eks vist igal ühel on välja töötatud omad kriteeriumid. Kes swingtreidib, kes daytreidib või kes hoopis kaupleb pikka ajaliselt, see vist sõltub inimisest endast mis talle kõigerohkem sobib. Minu arust aktsiate valikul mängib kõige rohkem rolli kriteeriumid, kogemus ja sisetunne. Kogemused käivad vist rohkem kriteeriumite alla. Niisiis Spezialist võiks siis natuke kirjutada oma kriteeriumitest. Kui sa Spezialist arvad, et su kriteeriumid on lihtsad või labased, siis lihtsuses peitubki geniaalsus, mille peale igaüks ei tule. Kui sa meile ka mõne tarkuse jagaksid, võibolla teenid siis ka mõne +punkti.
ABC, ära tule laimama. Ma ei tee ALATI maha. Olen lihtsalt irooniline tüüpide suhtes, kes oma supertreididega või tradinguoskustega hooplevad. Ja enamasti ongi need täispuhutud mullideks osutunud, va. SPETS. Aga kui ma paneksin oma treide siia ülesse, siis mitte ainult võitvaid, lisaks ootaksin kõige vähem suhtumist: "oh, sa oled geenius, jumal, kuidas sa küll oskad nii hästi, bla-bla-bla." Ma ootaks kriitikat, küsimusi, rünnakuid. See arendab, mitte pugemine. Aga mõni mees solvub. Nõrk, vana, nõrk.
Kas Spezialist pole mitte keegi siinse foorumi ammustest osalistest, kes on lihtsalt ühe uue kasutajanime teinud?
Ega kõike ei saa jõuga teha, mõni asi tuleb välja meelitada. Nagu näha pole "jõust" siiamaani abi olnud.
Minu nägemuse järgi oleks võinud Spetzialist kirjutada oma kauplemisfilosoofiast ja seejärel treidid tuua. Ma kirjutan siis oma kauplemisloogikast, ehk kellegile on abiks.

Kui kusagile ennast liigitada, siis loeksin ennast ka swingtreiderite ridadesse.

Kauplemiseks kasutan tehnilist analüüsi (fundamentaali olen aasta-aastalt järjest vähem hakanud jälgima) ja päevasiseseid tehinguid teen väga harva, keskmine positsioon püsib umbes nädala.

Tehnilisest analüüsist kasutan erinevaid indikaatoreid, toetustasemeid ja candle-formatsioone, mida rohkematest kohtadest ühesuguse suunaga signaal tuleb seda kindlamini läheb tehing teostamisele. Lisaks on portfellis pikki ja lühikesi positsioone vastavalt sellele kuhu turg liigub e. kui turg on selgelt langustrendis, siis pikaks lähen tunduvalt ettevaatlikumalt.

Ühe näite panen ka (kliki siin), Nasdaqi 3-kuu graafik. Eelmine nädal jõudis NAZ 1760 punkti juurde, mis oli nii 50-päeva libisev keskmine kui ka märtsis alanud langustrendi ülemine äär. Lisaks oli 50 päeva keskmine üsna tugev vastupanutase olnud viimastel kuudel (vt. graafik). Seetõttu läksingi lühikeseks (õigemini puti läbi), kui NAZ oleks taseme murdnud (üle 1800 punkti) oleks stopiga kinni pannud positsiooni.

just my 2c
ma ei näe siin midagi halba kui erinevad portfellid tuuakse välja ja eks strateegia ja stiili näeb üldjoontes niisama ka ära (ilma seletuseta)
Igal juhul oleks millest õppida. Riq kommentaarid olid päris hea meelelahutus, näiteks.

Oma strateegiat ei hakka esile tooma kuna olen viimasel ajal niipalju erandeid teinud, ja mis siin salata, seetõttu miinusesse läinud :(
Nüüd tuleb filosoofia jälle kokku lappida.

peace

Beast - lisan juurde, et uudised, uudised, uudised. Muidu sarnane tehnika. Minuga kipib vastupidi minema. Olen tunduvalt rohkem fundamentaalsete näitajatele panustama hakanud ja pigem otsin tarka investeeringut ja dividende suurendavat ettevõtet, kui kauplen aktiivselt. See sobiv strateegia kujunebki nii välja. Vahepeal kasutasin lausa üliriskantset position tradingut, kuid see strateegia nullis peaaegu et viimasedki profitid. Tasus proovimist - idee on üle elada teatud perioodid.
Missugused kasutusel olevad indikaatorid on mõeldud tehniliseks, millised fundamentaalseks analüüsiks?
Põgusalt. Väärtpaberiturul on tehniliseks analüüsi indikaatoriteks reeglina majanduse ja vastava turu statistilised näitjad. Fundamentaalanalüüs baseerub ettevõtte konkreetsetel finantsnäitajatel.
Ehk fundamentaalalanalüüs püüab anda võimalikult täpset vastust ettevõtte väärtuse kohta, tehniline analüüs võimalikult täpset vastust turupsühholoogia kohta (kas hetkel on valitsevaks hirm või ahnus). Pikaajalisel investoril on olulisem analüüsida ettevõtte väärtust ja spekulandil psühholoogiat. Sageli on spekulandi olulisim fundamentaal toanurgas mängiv CNBC ;)
Ise kasutan mõndasid teh. indikaatoreid ja mõned olen ise väljatöötanud/kokkumiksinud ning arvan ka, et jaapanlased on targad vennad.
Toetustasemeid ei vaata (veel?) Tegelikult vist vaatan küll, aga natuke teistmoodi. Proovin selgitada. NGEN-i müümine täpselt 3.00 pealt oli juba liigne ülbus ja hulljulgus. Oleks pidanud natuke varem. Inimesed sünnivad kümne sõrmega. Seetõttu mängivad kümnega jaguvad arvud meie psühholoogias olulisemat rolli kui ülejäänud. Võib arvata, et hinnale 3.00 on pandud oluliselt rohkem limit-ordereid kui 2.98-le.
Jäin nüüd heietama...
ABC, väga suur osa treidereid on läinud miinusesse, kuna ei ole oma strateegiast kinni pidanud.

5/24/2002 buy PLAB 23.17
(keskmine hind portus nüüd 25.04)