"Heki Fond" "Blabla web3 bla token bla cryptocurrency blabla" Mis on kuldsel mündil kirjaga "B" pistmist Exceli tabeliga, mille write protection kulutab 200TWh aastas? Õige vastus on, et mitte midagi, aga ometi on osavad grifterid terveid populatsioone ära tinistanud. Kui ma kirjutan lahtrisse F25711, et "5:fds:gfgeg:3553tg:gee", siis see on minu kiiks ja useless. Aga kui mina ja veel ports pässe lepime kokku, et teeme sama, aga kulutame selle Exceli tabeli permissionite hoidmisele paar miljardit $ aastas ja - POPSTI - KULDMÜNT B TÄHEGA, MAZAFAKKAAAAA! Worthless? NO - PRICELESS!
Olen Sinuga igati päri, mis puudutab mingite tehnoloogiate haipimist ning selle najal lollikeste koorimist.
Samas ei tahaks aga nõustuda tõdemusega, et blockchaini näol on tegu "Exceli tabeli permissionite hoidmisega". Kui Sa seda tõsimeeli väidad, siis ei ole Sa asja tööpõhimõttest tegelikult aru saanud. Natuke lihtsustatud kujul on tegu ajatempliga, mida põhimõtteliselt ei saa võltsida. Ja see on natuke teine teema, võrreldes mingi faili ligipääsuõiguste hoidmisega :)
See, kuidas ajatempleid kasutama on asutud, on täiesti omaette asi (kõikvõimalikud koinid/koinimine) ja selle koha pealt ma pigem hoian suu kinni :)
"Heki Fond" Lugege seda Sequoia SBF/FTX "due dilli" juttuSequoia enda lehel. Avaldatud uhkusega 50 päeva tagasi. Ja siis järgmine kord kui tunnete mingit aukartust "targa" või "suure" raha suhtes, mõelge sellele. Ja Sofotubanku gruppu'le.
Ma kahjuks ei mäleta, kus ma seda lugesin (ilmselt FinTwit toodang, aga kes, ei mäleta. Teemaks oli Web3 nonsenss), aga parim kirjeldus kogu VC tööstusele on see: Neil on kogu aeg vaja uut story't. Mida suurem story, seda rohkem saab AUM'i koguda, tasusid korjata ja õhu võngutamisega miljardeid teenida, ise väga vähesega riskides. Seetõttu enam ammu ei panustata tehnoloogiasse. Panustatakse story'sse.
"It’s not surprising that Sequoia decided instead to write off its roughly $210 million investment. Presumably, others of FTX’s investors — including BlackRock, Tiger Global, Insight Partners and Paradigm — are shooting out their own communications to limited partners about making the same decision. " https://techcrunch.com/2022/11/09/sequoia-capital-marks-its-ftx-investment-down-to-zero-dollars/
Ma pean ütlema,et isklikult Sequoia Capital osalus on olnud investeerimisel ja appide kasutamisel teatud garantii. Ilmselt tuleb siin korrektuure teha.
Arvan, et web3 endiselt next big thing. See, et olukord, kus igal butiigil on oma "coin," mida ka julgelt collateralina kasutatakse ja mis lõpeb regulatsioonide karmistamisega, ainult toetab seda hüpoteesi.
web3 on sisuliselt JavaScript library, mis oskab natuke node keelt. Alustati vist kuskil 2015 ja isegi eth tegijad ei ole suutnud seda arendada. Pigem tundub samasugune tähekombinatsioon nagu nft,defi..... Asjad ,mis pole eriti blockchainiga ühenduses. Võrgus on infot, et web3 webpage on näiteks https://www.dogeartclub.com/ Developer näitab ,et cloudfront. Nii et mykoloog, kui sul on tõestust, et web3 on olemas siis näita.
Ma pean ütlema,et isklikult Sequoia Capital osalus on olnud investeerimisel ja appide kasutamisel teatud garantii. Ilmselt tuleb siin korrektuure teha.
Bankman-Fried investeeris ise nendesse fondidesse (Sequoia, etc), kes FTXi investeerisid. Lasi investeerida FTXi tingimusel, et saab ise investeerida neisse
Bankman-Fried, 30, has resigned as chief executive of FTX and the company, along with Alameda Research, his trading firm, and about 130 other entities within the group have filed for Chapter 11 bankruptcy protection in a Delaware court.
"tonis" web3 on sisuliselt JavaScript library, mis oskab natuke node keelt. Alustati vist kuskil 2015 ja isegi eth tegijad ei ole suutnud seda arendada. Pigem tundub samasugune tähekombinatsioon nagu nft,defi..... Asjad ,mis pole eriti blockchainiga ühenduses. Võrgus on infot, et web3 webpage on näiteks https://www.dogeartclub.com/ Developer näitab ,et cloudfront. Nii et mykoloog, kui sul on tõestust, et web3 on olemas siis näita.
"mykoloog" Arvan, et web3 endiselt next big thing. See, et olukord, kus igal butiigil on oma "coin," mida ka julgelt collateralina kasutatakse ja mis lõpeb regulatsioonide karmistamisega, ainult toetab seda hüpoteesi.
Briti ajaleht The Times kirjutab täna oma pikas artiklis SBF-ist nii:
"His first employees and backers hailed from the effective altruist world. Among them was Jaan Tallinn, Skype’s co-founder, who gave him a $50 million loan. Bankman-Fried started FTX in 2019 out of his frustration with the limits to the platforms and tools that could be employed to do more complex, risky trading."
Ega krüptorikkus polegi Eesti majandusest mööda läinud. Krüpto-zillioner Richard Heart räägib, kuidas ta ostis Tallinnas ühel vihmasel õhtul igavuse peletamiseks poest Ferrari:
https://www.youtube.com/watch?v=eRMdgHb7e1I
Eesti numbritega auto ka videos. https://www.youtube.com/watch?v=DH6ebU_amzE
The Timesi loost veel: ....amid the FTX collapse, Chainalysis, an independent research firm, alleged that Binance has been processing billions of dollars in transactions from accounts in Iran since 2018. The Justice Department is investigating whether it has violated sanctions and money-laundering laws. Binance has said it thoroughly vets all clients and has a “zero tolerance” policy toward criminal activity.