Kristen Michali valitsus - head ja vead

Aga kolime siis “kurilkasse”. Tegelikult, mul pole proto kollide ja asjade kohta suurt midagi öelda.

Väga paljud vanad DVDd on ikka “totaalne haltuura”. 720p või koguni 480p videosalvestuste pealt võetud, mitte filmilindilt digiteeritud.
A muidu sa oled siis õnnelik inimene v. väga hea kogu endale sebinud.
Mina pean küll neti teenuse peal “releema” – sest EI OLE ja EI OLE KUNAGI OLNUDKI.
Loed FB gruppe “Incredibly strange movies” ja “Hidden sci-fi gems” ja “Unfairly forgotten movies” ja …
Eestis pole enamiku seal mainituid iialgi välja antud DVDna. Enamikku pole iialgi müüdud Amazonis vms. netipoes. Mõned on “kohalikud riliisid” mõned on “straight to video” mõned on “ainult teatud piirkonnas kunagi ka digitaalsel kujul saadaval olnud”.
Teate, ilma Interneti ja nn. “pirata” ei saaks ma kunagi näha mida mõni Vaikse Ookeani Saarestiku indie-režissör on kohalikule turule tootnud. EI saaks. Ja isegi interneti-ajastul nn. “legaalselt” ei saaks. KUIGI ma oleks täitsa nõus selle soetuse eest r. paberit poetama.
P.S. Kes mäletab Ungari filmi “Kassilõks” mis meil ENSVs ka kinodes jooksis. Selle digitaalse koopia hankimine oli paras “pikkuse hüppamine” … isegi mulle.
Aga mul on hea meel, kui stagnal on kohe riiulilt võtta kogu 20. sajandi “inidie”, “alternatiiv”, “eksperimentaal” jne.