Rõhk ongi oskustel teisi ära kasutada, kuid mitte otseselt sõltuda.
Usu või mitte, aga mulle meeldib, kui närvilises linnaliikluses keegi minu eest selle (auto)juhtimise töö ära teeb. See on ainult puhas rõõm. See, et sulle see ei meeldi, see on sinu enda probleem.
Ja siis mõni haisev joodik su kõrval istub?
Vedas siis täna.
PS. Nahkindaid ei jaksa osta, et töö kinnastega liigud?
Kuhu liigud üldse? Tööle? Koju? Sinna tootlikusse garaaži?
Tlts äkki siiski Jevgeni käed kuidagi paistavad või kõrvad?
nad ta on ju laomees. Perega pole aega perega koos olla laupäeval, raha tuleb teenida, lisaks on laupäeval hea miskit töölt kaasa ka haarata@rumal on see, kes elektrit ei varasta
No laomajandus on praegu in.
Kahjuks see ei ole kuidagi Madise soovitud innovatsioon.
Venekeelne haridus kaob kui ikka kaob aga milleks siis rahastada venekeelset televisiooni Eestis kui on ju teada nende töötajate agenda ja meelsus?
Härrased! Ärge nüüd siin transpordivahenditest kultust ka tehke. Eks see tegelikult peaks olema ikka igaühe enda asi, millega ja kuidas ta ringi liigub. Kel pole enam esimene noorus käsil, see sõitku muidugi autoga ja valigu ikka selline mudel, et sõites selg valutama ei hakka. Kes aga noorem, kimagu pealegi rattal ringi. Või kui meeldib, siis ühistransport on täiesti OK ja kui ilm on ilus, siis miks mitte ka jalutada. Ja kui mõni inimene ei taha nagu eetrit joonud nirk pidevalt ringi reisida ja uusi elamusi endasse ahmida, siis tegelikult pole see ka vähemalt seni veel ära keelatud.
rikkaks saab raha teenides, mida seda kokku hoides:D
…üks ilma teiseta ei anna vast pikaajalisuse prognoosi TCO vaates… kapital hakkab nö tööle teatud maastaabiefektist, ilma kokkuhoiuta püsivat ja nö taastootvat maastaabiefekti ei pruugi aga tekkida…
vöi, kuidas…
Eks ta selline paras lille-muinasjutt ole. Copilot tegi minu eest arvutuse. Lähtun sellisest harju keskmisest eesti mehest, kellel jääb palgast investeerimiseks iga kuu ca 500 EUR üle.
Based on your initial investment of 500 EUR, with an additional 500 EUR invested every month at a compound interest rate of 5%, it will take approximately 166 months (about 13 years and 10 months) for your investment to generate 500 EUR monthly.
By that time, your total investment will have grown to approximately 120,794.99 EUR.
Lahendus on väga lihtne: tuleb leida lahendus! Tuleb rohkem gaasimaskikujulisi kärukonksude katteid toota.
Liitintressi võlu ja valu - ilma algkapitalita alustades ongi esimesed 10 aastat “üks tühi töö ja vaimu närimine”. Sealt edasi aga hakkab vaikselt juhtuma:
10a
Investeering kokku:60K
Intressid: 18K
20a
Investeering kokku: 120K
Intressid:87K
30a
Investeering kokku:180K
Intressid:240K
Liitintressi kalkulaatorit oskab igaüks kasutada. Kust see lihtne kodanik selle 60k võtab, et sisse panna. Kui just pole mitme põlvkonna vältel kogutud… nt. päranduseks saadud korter.
Nüüd on inimesel valida, kas ta 10 aastat (kümme aastat!!!) ei luba endale “mitte midagi ilusat” (nagu nõuka ajal autoraha koguti?) või ta kulutab iga kuu “üleliigse” 500 EUR “rumalustele” nt. hobid, reisil käia vms.
Lisaks on meil veel see kala, et nn. “tootlus” kipub inflatsioonile alla jääma. Ma juba täna tõstan, nagu Retradierakonna Spordiklubi lubas, vabalt ühe käega 50 EURist toidukorvi.
Jah, ma mäletan veel väga selgelt 2024 jaanuari, kus see sama toidukorv oli circa 20 EUR.
Seda ei pea nüüd nii mõistma, et “investeerimine imeb”… aga lihtkodanikuna ma sõidan stockiga “pikas perspektiivis” ja selle 500 EURi viin “krüpto foreksi nimelisse kasiinosse” … ja kui hästi läheb “topeldan” ÜHE kuuga (vs. 10 aastat) ja ostan endale midagi ilusat.
Ehk siis… laual on kolm varianti
- oodata 10 aastat, igasugune üle miinimumvajaduse tarbimine 10neks aastaks edasi lükata
- Minna “krüptokasiinosse”
- Tarbida lihsalt ära
Mina ei kutsu kedagi millelegi üles ega tee midagi maha. Igaüks teeb oma valiku. Kõigel kolmel variandil on oma head ja vead.
Tuleb meelde suurepärane stseen Tallinnfilmi vähe-esitatud filmist Metskapten
Seal on kapten Kihnu Jõnn oma laevukesega keset Atlandi ookeani jäänud tuulevaikuse kõrgrõhkkonna tsooni ja laeval tekkis mageda vee puudus. Kõrvetava päikese all higistades ja tööd tehes oli veenorm meestele vaid kolmveerand toopi päevas (ca 1 liiter)
Meeskonnas oli ka kaks joodikut ja varganägu, kes jänesena olid Riias laevale hiilinud ja keda inimsõbralik Jõnn siiski ei raatsinud kiilu alt läbi tõmmata nagu tal oleks vana meremeeste kombe järgi olnud õigus varastega teha
Tulises vihas vähese veenormi pärast kahetsesid joodikvargad oma käitumist Riias, et olid üldse hiilinud nii vaesele laevale, kust midagi niikuinii varastada polnud :
Oleks pidanud Riias oma luukered ülikooli anatoomikumile maha müüma ja raha maha
jooma !
Paistab, et sedasorti kahetsus võib ees oodata ka paljusid teisi. Ma muidugi ei tea kas nüüdisajal üldse saab oma tulevast laipa veel eluajal anatoomikumile maha müüa, tsaariajal igatahes sai…Laipu läheb neil igatahes kõvasti vaja, kust arstitudengid muidu saavad anatoomiat õppida
Oma laiba saab maha parseldada küll: https://www.elundidoonorlus.ee/
Õnneks raha selle eest ei antud, ma polekski viitisind seda maha jooma hakata.
Valgamaa politseinikud otsisid puu otsast tulnukaid
Helistaja rääkis, et tulnukatele polnud võimalik läheneda, sest need hakkasid siis lehmasõnnikuga pritsima ja abivajajat päikesega pimestama.
Lamemaalastele antakse vasta näppe.
Aga ega see nende vaeste väärakate veendumust ja usku ei kõiguta.