Kevadel vajad vitamiinie - osta Õun (Nasdaq:AAPL)

Tont seda filmimüümist teab. Jobs on küll öelnud kunagi kusagil, et see on suht tobe mõte, kuid selle mehe puhul ei maksa kindel olla, et eilne tobe mõte pole tänane reaalne toode H.264 peaks põhimõtteliselt filmi piisavalt kokku pakkima, et seda kõlbaks üle broadbandi jagada.

Pealegi on ju suur osa Kazaa jmt. liiklusest filmid, mis tähendab, et on olemas terve suur hulk inimesi, kes viitsivad ikkagi asja ära oodata.
See riki viidatud link sai asjast päris hästi aru, jälle. Teisalt - oli iPod (ca $300), tuli musamüük ja kõik see koos müüb megalt. Nüüd on minimäkk ( ca $500 ) ja ..... Ega Job'si vist suurt ei kotiks kui massid minimäkiga ainult ITFS'st filme ostaksid :-) ja muud sellega ei teekski. Esialgu :-)
sama teema edasiarendus - ühe LCD-tootja baltikumi inimesed väidavad, et selle aasta jõuluks on LCD telekate hinnad siin turul vähemalt poole võrra väiksemad.

miks müüa $500 minimaci ilma monitorita? sest jõulumüügist 2005 ostab tudeng endale ühikatuppa selle juurde $500 eest 42" LCD teleka lahutusega min 1600x1200. ja see tudeng ei oleks mõelnudki, et ostab endale udupeene apple tehases tehtud värvikalibratsiooniga monitori.

ja kui Sul on selline kombo, siis kus sa neid filme ikka siis enam vaatad...
Võin kihla vedada, et sellise resolutsiooniga telekas maksab jõuludeks 2005 vähemalt 2000$ isegi USAs,kui mitte rohkem. Ja reso on ilmselt 1920X1080, widescreen ju;)

Hetkel odavaim selline on 4000$

nohjah, kunstilised liialdused. ma reaalseid tänaseid hindu kirjutades ei otsinud välja. mõttekäik oli siis see, et -50% tehnoloogia hinnalangus + jõulualed võivad võrduda ka -75% tänasega vmt. mis on accessible.
Värske iPod Photo (õnneliku) omanikuna võin väita, et kõige suurem üllatus oli iPodi kasutusmugavus. Seda isegi Apple kõrgete standarditega arvestades, kõik toimib ülimalt kiirelt ja justkui õlitatult. Nüüd tundub arusaadavam ka nende nii kõrge turuosa digitaalsete muusikamängijate turul, sest enamus konkurente toodab hulka keerulisemaid mängijaid.

Muuseas, kas reaalselt olete Mini-Maci näinud? See on VÄIKE. See arvuti on väiksem kui mu väline DVD-kirjutaja.

just üks sõber (nii minu kui apple :)) kurtis, et jäi Tallinna salongis lolli olukorda, kui küsis müüjalt, kus mini on, seistes ise selle kõrval. lihtsalt aju keeldus ühendamast, et see karp ei pruugi olla väline cd-kirjutaja... :)
eestis on eriti positiivne see, et hinnad eestis ei ole enam ajuvabad. see 10% premiumi et saad käia kaupluses nappimas ja saad poestostmise elamuse on seda väärt.

sama ei saa öelda muusikakaupluse kohta euroopas, valustiskurssidest jne tingituna on euroopas asjad ikka kallimad. ilmselt ka tollil oma osakaal, aga mind kui tarbijat aja närvi tihti just see, et eesti nö poed tegelevad ainult netipoest tellimisega. mida ma saan ise ka teha eksole. kui euroopast tellida, pole tolliprotseduure ka vaja.

kui tarbijale on ostmine ja kasutamine tehtud meeldivaks elamuseks, siis pole ime, et tekib hype. eba6igluse tunnetamine takistab shoppamist :)

mac mini käisin proovimas salongis, nats sluggish oli. ei ostnud. mini ei toeta ka tuleva osi tiger coreimaget, mis on progejale ika väga oluline :) imac g5 lcd oli nats jura, powerbooki kahjuks ei olnud hetkel seal kohal. aga g5 lippas ysna nunnult :)

riq,

hindade suhtes ma just mõtlesin vastupidist (et kirves on korralik):

iPod photo 40 GB USAs - 445 USD (+km)

iPod photo 40 GB Eestis - 736 USD

Ipod photo = 9000-10000 EEK mp3-
mängija eest, kus saad lisaks väiksel ekraanil pilte vaadata? käib üle minu mõistuse.
Fit,

no näiteks võtan ma ilmselt ette ühe oma sõbra hea muusikakogu ning kopeerin sellest kiiresti paarkümmned giga muusikat. Lisaks saab autos kasutada kogu oma plaadikogu ühes seadmes, ei pea plaatidega jurama.

Millised võiks olla alternatiivid?
Ei olegi, meeletult overpriced lihtsalt. ot kuidas sa ta auto muusikakeskusega yhendad?

Jah, Apple saabki alternatiivide vähesuse tõttu selliseid marginaale kasutada.

Autos saab ühendada sellise vidinaga nagu Griffin iTrip , mis viib iPodist heli mööda raadiolainet välja. Ja näiteks määrad, et 89.6 sagedusel on iPod. Testin täna.

Kvaliteetsema heli saab ilmselt siis, kui otse juhe auto süsteemi vedada.

kuu tagasi maksis ipod photo singapuris 490-550 singa$
Lühidalt: ma ei usu et Ipod jääb domineerima mp3mängijate turul kui nad drastiliselt ei lõika hindu. Ma ei usu ka halo-efekti, et ilgelt hakatakse minisid ostma.
Mulle tundub, etApple on nii toodete kui aktsia poolest ülehinnatud ilutseja, kel lihtsalt kuradima moodi vedas Ipodiga. miski uurimus näitas, et arvutiturul ta pigem kaotas turuosa 2004.
mina usun, et apple tuleb lähiajal välja veel nii mõnegi väga põneva ja ipodi ning itunes'i poega samast mõõtu populaarsust koguva ideega. samas muidugi paneb ipod shuffle'i puhul vähe muigama inimeste reaktsioon. tavaline displeita usb pulk, millel on mp3'e mängimise võimalus, ei erutanud varem vähemalgi määral kedagi. kui shuffle välja tuli, olid kõik "uu ää kui innovatiivne värk, ja tõsiselt seda displeid polegi ju vaja. oi on lollid hiina firmad, ei tulnud ever selle peale, aga apple tegi ära."
fit > suvalises uues bemmis, seal käsipiduri kõrval, on AUX IN pistik standardvarustuses. :P
shuffle on kyll ysna $99 kandis,
ipodi sokid on t6si kyll samas klassis nike spordisokkidega :)

ja domineerimisest:
imac ju ka ei jäänud domineerima.
domineerimist polegi vaja, vaja on seda, et apple suudab pidevalt tuua turule tooteid mis tekitavad hype. ja see on ka apple edu alus. maailmas on veel sadu turge, mida applel oleks voimalik vallutada. ja minevikuv6idud teevad asja lihtsmaaks.

kordan: apple suudab v6tta tehnoloogia mis on juba turul ja siis selle viia hype tasemele.
selle eest investorid ilmselt maksavadki. apple on nagu euroopa ameeriklaste jaoks - jobu ja kauge, aga romantiline ja koik tahaks ära käia. eriti prantsusmaal. inimesed kes on madalalaubalised ei oska sest lugu pidada, aga design ja shikk-faktor mangivad olulist osa..

ja misasi on overpriced?
ipaqi eest 9000 maksta, voi sama raha eest mac mini osta? voi miks 6630 maksab 9000?
voi kuidas on voimalik, et tiimaris maksab moni jubin 3 krooni? riideid ostes sa ju ei motle, et kuipalju materjal maksis, ja palju 6mblemine. vaatad kas meeldib, kas on oige kaubamark.. ja etanooli liitrihond on.. sommide jaoks on meie viin ju odav!

mac mini toi arvatavasti consumeris esile sellise tunde: oh mac on alati nii kallis olnud aga nae nyyd saan seda vaga odavalt! see on bargain! ainult $500! ostjal peab olema ju mingi trigger, mis teda ostma sunnib. kas siis odav hind, shikk-faktor voi vajadus. vajadust on yha vahem..
Edu alus? Millise edu? apple suudab tekitada haibi aegajalt ja siis kähku ära vajuda. Ma usun, et seekord läheb samamoodi, aasta pärast,maksab hästidisainitud mp3mängija 50-100$ ja neid toodavad kõik alates Sonyst lõpetades Delliga.
Ja mac mini jääb nishitooteks ning Apple'i stock underperformib lähiaastatel Nasdaqit.
Fit,
asi on niikaugel, et iPod on saanud üldnimeks. Ehk rahvas ei osta mitte empeekolmemängijat, vaid ipoodi ja seepärast ei puhu mingi viiekübane (hästidisainitud) soni mingit pilli :-) Miks osta Marlat, kui L&M on üks-ühele sama tubakas ja tunduvalt odavam? No ikka seleks, et kommunikeerida papi olemasolu ja matsho olemust.