kesk- / tippjuhtide palgatase Eestis?

Lahe lugeda neid palganumbreid, eriti seda: "vähegi ärksamatel juhtidel profit sharing skeemid, 1 mio eek aastane boonus nüüd mingi imeasi küll pole." ohohoh, ja palju sellise firma aastakasum on, 5 miljonit? :)
Igal aastal on peale tuludeklaratsioonide esitamist tehtud ka niiütelda arvuline palgamiljonäride (ja väiksemate tuluklasside) kokkuvõte. See peaks mingil määral abiks olema kuna vaevalt, et mustalt makstakse. Ma ei räägi boonustest, mis seal ei kajastu. Ei viitsi ise otsima hakata, aga kui keegi teab linki siis võiks ju teistelegi jagada.
Boonuste all pidasin silmas autokompensatsioone jms. rahalised boonused kuuluvad ikka palga alla.
fire

autokompensatsioon ei kuulu nüüd küll palga alla, see on ikka auto kulutuste kompenseerimine.
Mis see tööks ja isiklikuks otstarbeks auto siis muud on kui palga lisa. Mina võtan oma 6`te küll palga lisana. Lapsik oleks seda uue võimaliku töökoha otsingu puhul mitte arvestada.
henryhenry

Pidasin silmas isikliku auto kasutamist töösõitudeks.
Uskumatu aga mõnedes firmades on see nii!
No millest me räägime: autokompensatsioon, mobiiliarvete maksmine? Mis vaestemaja see on? See on kommiraha, mis auto ja mobiili peale läheb, see küll mingi boonus pole. Saaks veel aru: aktsiad, osalus, optisoonid. Kui paljudele juhtidele neid jagatakse? Mõnele vahest, aga mitte igaühele.
See mobiilijutt võiks vaikselt üldse ära kaduma hakata, seda on piinlik kuulata. Me pole enam aastas 1994.
Infinite, siin jutulõimes räägitakse muide ka keskastme juhtidest, mitte ainult tippjuhtidest. Ja kuna hetkel pole veel lõplikult selge, kui suur see palgatase ikka just on, siis pole mõtet ka kohe mobiiliga materdama hakata.
Kui su mobla kuuarve on ikka viiekohaline number, siis on meeldiv küll, kui see tööandja poolt kinni makstakse!
See mobiiliarve on siiski siis seotud ikkagi tööga ja seega ei saa ka boonusena võtta.
Boonuse osa on ikkagi see mis sa isiklikuks otstarbeks sealt kulutad! Ja vaevalt keegi 10 tonni selleks kulutab, sest siis hakkab ka tööandja vaatama "Mis värk käib!"
Ütleme nii, et mobla arved makstakse pea igalpool kinni ja veel enam kui sul on see 5kohaline seoses tööga. Seda ei maksa siin väga upitada küll.
5 kohalist numbrit erakõnedeks rääkida pole eriti reaalne
Isiklikust kogemusest võin väita, et ka era- ja töökõnedeks kokku on juba 2x väiksemat numbrit väga raske saavutada. Pea hakkab valutama ja mobla läheb tuliseks ja aku saab tühjaks.

Kui aga üle telefoni süstemaatiliselt netis käia, siis, arvestades andmeside hindu, alistub 5-kohalise telefoniarve piir mängeldes.
ole mõni aeg moskvas, siis näed ka 5kohalist numbrit
Oma viga kui moskvas oled eraasjus, nahhui firma seda kinni peab maksma
RKulge viimased tegelinskid, jääme ikka teemaraamesse. Lisaks 5kohalist numbrit on võimalik rääkida ka EST ruumis olles (helista välismaisele numbrile jne).

Telefon ei ole tähtis nagu mainisin, juhtidel on see kaetud alati.
Eks see mobiili maksmine rohkem žest ole ... kuigi summad üldiselt pole märkimisväärsed, siis see fakt iseenesest tõstab töötaja enesetunnet ...

Mul on arved tavaliselt 4 korda väiksemad kui limiit. Kui mul enam mobiili ei hüvitataks, siis ma tunneks, et mul vähendati motivatsiooni kogu limiidi võrra, mitte selle tühise summa võrra, mis ma tegelikult kulutan.

Kokkuvõtteks arvan, et mobiiliarvete hüvitamine motiveerib rohkem, kui mitte hüvitamine :)
palgatöölisena (sh. ka juhina) rikkaks ei saa, olgu see number kas 30K või 80K, vahet pole.
Kui vahepeal numbreid lisada, siis ilmselt võib järeldada, et enamus juhtudel on kesk- / tippjuhi palga alumine äär 25-30 tuhat (brutos muidugi). Sellele lisandub mobla ja autokompensatsioonid ning muud võimalikud porgandid.
20 tuhandese palgaga ei püüa enam eriti kedagi (neid, kellest midagi kasu on) kesk-/tippjuhi kohale. Ilmselt nö töömesilased (mitte juhid) teenivad vahemikus 10 - 20 tuhat - täpsem summa sõltub peamiselt tegevusalast ja enda panusest.
Selline tööjõuportaal nagu www.cv.ee - seal vaja ennast registreerida siis saad vaadata ka palgastatistikat. Kas ta just kõige adekvaatsema pildi annab aga abiks ikka. (Linki sealt muidu raske leida kuid kui lähed sisujuht lehekülje lõpust-töösoovijale-palgauuring) Kõvemad palgad seal 35000 kanti

ilmselt fontese tehtavad palgauuringud on oluliselt korrektsemad kui cv.ee omad: http://www.fontes.ee/page.php?id=102
aga see pole muidugi tasuta.