Teen siia lihtsa näite miks ma vaatan winrate ja risk/reward ning statistikat nii põhjalikult koguaeg:
winrate 60% ja risk/reward 1,5....... 100 dollariga riskides iga treid ja 100 tehingut tehes tuleb statistika järgmine:
võidud 60x100x1,5=9000
lossid 40x100=4000
tulemus +5000 -teenustasud.
See kõik on teoreetiline ja puht statistiline ja ei arvesta emotsioone ning kauplemisvigu, aga minu arvates ei ole mul võimalik hakata üldse tõstma panuseid enne kui ei ole ette näidata positiivset tulemit tootvat strateegiat. Seda võib nimetada ka "papertradinguks" kuna riskin väikeste summadega aga kui mul pole sellele statistikale toetuda siis ma igaljuhul ju gamblen. Muidugi ajas kõik muutub ja mis töötab praegu ei pruugi töötada tulevikus aga mingi lähtepunkt peab olema. Olen lugenud raamatutest ,et psühholoogia osa on treidimisest 80% ja eks sellega tulebki nüüd tegelema hakata ja vigu kõrvaldama kas see ka kõik õnnestub ....eks aeg näitab
täna watchlistis:
MCD- kvartalitulemused eelturul +3% suure käibega
TMUS-uudis konkurentidelt
ARNC-kvartalitulemused eelturul -8% suure käibega
MU-alati aktiivne eelturul -1,6% (nõrk turu suhtes)
Täna siis esimene katsepäev hardstop/targeti panekul langetasin riski natuke 5 dollarini kuna pole veel kõik selge mis toimuma hakkab. Algus oli rabe, panin küll stopid välja aga kui nägin ,et stock ei tee seda mis vaja müüsin ikka enne stoplossi ära. Hilisematel treididel parandasin selle vea ja lasin neil minna targetini/stoplossini. Täna see töötas korralikult.
MCD aktsias olin kokku 75 minutit see on vist rekord ma arvan et pole kunagi niikaua üheski aktsias olnud, lõpus müüsin ta ikka nats enne targetit kui tegi dbl topi
TMUS alguses sain lossi aga teine treid töötas ja jäin nats + ka sellega, aga meeldib see ,et olin enamus liikumisest kaasas ega võtnud poolepealt välja raha...
ARNC sain ka alguses lossi aga teine treid töötas ja sõitsin ka sellega kogu planeeritud liikumise kaasa.

kokku tuli täna +2 riski, aga mis kõige tähtsam sai peatatud 2 päevane lossiseeria,
mõtlesin vb peaks jätma 20% jooksma nendest treididest mis targetini jõuavad, kuna suurem tõenäosus on ,et nad lähevad samas suunas edasi on suur, täna mõlemad TMUS ja ARNC seda ka tegid aga vaatan nädala statistika ära ja sealt otsustab edasi

MCD- kvartalitulemused eelturul +3% suure käibega
TMUS-uudis konkurentidelt
ARNC-kvartalitulemused eelturul -8% suure käibega
MU-alati aktiivne eelturul -1,6% (nõrk turu suhtes)
Täna siis esimene katsepäev hardstop/targeti panekul langetasin riski natuke 5 dollarini kuna pole veel kõik selge mis toimuma hakkab. Algus oli rabe, panin küll stopid välja aga kui nägin ,et stock ei tee seda mis vaja müüsin ikka enne stoplossi ära. Hilisematel treididel parandasin selle vea ja lasin neil minna targetini/stoplossini. Täna see töötas korralikult.
MCD aktsias olin kokku 75 minutit see on vist rekord ma arvan et pole kunagi niikaua üheski aktsias olnud, lõpus müüsin ta ikka nats enne targetit kui tegi dbl topi
TMUS alguses sain lossi aga teine treid töötas ja jäin nats + ka sellega, aga meeldib see ,et olin enamus liikumisest kaasas ega võtnud poolepealt välja raha...
ARNC sain ka alguses lossi aga teine treid töötas ja sõitsin ka sellega kogu planeeritud liikumise kaasa.

kokku tuli täna +2 riski, aga mis kõige tähtsam sai peatatud 2 päevane lossiseeria,
mõtlesin vb peaks jätma 20% jooksma nendest treididest mis targetini jõuavad, kuna suurem tõenäosus on ,et nad lähevad samas suunas edasi on suur, täna mõlemad TMUS ja ARNC seda ka tegid aga vaatan nädala statistika ära ja sealt otsustab edasi

Mis keskmiste jooned (MA) sul seal peal jooksevad?
EMA9, EMA20 ja vwap mis on sinine
Aprilli kokkuvõte, 9 võidupäeva 2 lossipäeva kokku +9 riski summasid on mõtetu vaadata IB saab need endale teenustasude näol. Koos teenustasudega -27 dollarit kuu, nii väikest "õppemaksu" pole ammu maksnud siia tuleb juurde platvormitasu 150 dollarit ja trade-ideas scanner 60 dollarit kokku siis "õppemaks" või "hobikulu" aprillis 240 dollarit (ca 200eur)
Eile õhtul oleks peaaegu sõpradega linna peale jooma läinud, seal kindlasti sellise summaga poleks pääsenud.....
Eile õhtul oleks peaaegu sõpradega linna peale jooma läinud, seal kindlasti sellise summaga poleks pääsenud.....
2 nädalat vahepeal ei olnud Eestis siis õppida ei saanud...seetõttu tuli aprill natuke poolik
peab mingid reeglid mõtlema winneritele ,et ei müüks targetil kõike maha vb see 20% jätta jooksma kuni järgmise levelini võiks olla lahendus vaatab mis edaspidi tuleb winneritega, eilsetel winneritel olid ostukohad üsna täpsed...
kahjuks stop range orderiga ei saa osade kaupa müüki teha, peab mõtlema natuke lahendust...

kahjuks stop range orderiga ei saa osade kaupa müüki teha, peab mõtlema natuke lahendust...

pahurik
see paarikümne dollariga trademine on nagu paberkauplemine, st mõttetu kokkuvõttes. KUI sul on ikka 50-100k mängus või kasum/kahjum on tuhanded siia sinna, siis on emotsioonid hoopis teised ja samad vead tulevad taas välja, millest hetkel lahti üritad saada.
Sisuliselt on iga treid mündivise graafikult võetud nn. signaali alusel. Sa ei saa teha nagu siin alguses soovitati, et pane target 2x suurem kui stopp, pead ikka aktsia või alusinstrumendi volatiilsust ka arvestama, muidu juhtub, et stopib näiteks 10x välja ja targetini ei jõua, tulemus teadagi miss.
Sellisel päevakauplemisel on täiesti lihtne psühholoogia, mis enamusel ei lase tulemusi saavutada, tean seda enda pealt ja kogemusest.
Põhiline viga mis tehakse, on see, et kasum pannakse kiirelt lukku ja kahjumil lastakse joosta. Selleni viib tavaliselt see, et alati kui kasumit kinni ei pane, see pärast hajub ja tekib tunne, et olen korralik ja korjan kasumi ära ning sellega lõigatakse suurte likumiste tabamine ära. Võiks soovitada, et pane näiteks pool kinni ja lohista stopp plussi ülejäänul ja lase edasi tiksuda. Teine põhiviga on siis see, et kahjumil lastakse joosta, et ehk pöördub treid, ei pöördu ja nii saad üha suurema lossi, st kui on stopp on pandud, kasvõi mentaalne, siis pea sellest kinni.
KUI kavatsed üksi iga päev kaubelda, siis suurim risk asja juures on see, et üksinda on väga kerge jõuda ülekauplemiseni, Oled korralik ja suudad mitu nädalat distsipliini hoida, lollusi ei tee, aga siis mingi hetk oled üle väsinud, teed mõne vea, hakkad parandama, võtad võibolla liiga suuri riske selleks ja ongi p s, Pärast ise ka imestad, et mis juhtus, aga selle nimi on lihtsalt väsimus.
Seega soovitav leida kaaslasi või mentor, üksi ikka suudavad raha teenida väga vähesed, st see on veel väiksem prosa kui see levinud 10/90 suhe. KIndlasti on see võimalik investeerimisel või pikemal swing treidimisel, päevakauplemisel varem või hiljem sõidab katus ära, muidugi kui rahakott kannatab ja need kohad üle elad, mine tea :)
Head märkused, olen ise ka seda tähele pannud, et kui teha enne kauplemist pikem trenn (ratas 3h. suvel v suusatamine 2h. talvel) siis peale seda on oluliselt raskem keskenduda ning vead on palju kergemad tulema, Viimasel ajal olen ka sellest loobunud pigem teen trenni õhtuti peale kauplemist. Lisaks on mul riskide maandamiseks pandud stoploss hetkel 70 dollarit) millest alates DAS müüb kõik positsioonid ise maha ja lukustab proge, et ei saaks lossi juurde teha sel päeval...
Kindlasti oleks lihtsam kaubelda tiimis aga selleks ,et üldse oleks mingi võimalus kuhugi saada (ma ei tea ka muidugi kas Eestis on selliseid üldse) peaks ju suutma mingeid tulemusi näidata, vaevalt keegi on huvitatud mingist ebastabiilsest kauplejast kes ei suuda 10 dollariga riskideski treidi õieti teostada...see ju pigem nagu naljategemine, tiimis peaks vist ikka kõik suutma mingit väärtust luua...
Seetõttu loodangi natuke sellele blogile , et saan siit häid mõtteid kuidas tegutseda, eks esimene asi on mul hetkel saada stabiilsus ,et ei tee tradingerroreid ja täidan kauplemisplaani ning pean suutma endale näidata ,et olen kasumlik nende väikeste kogustega, siis saab ka neid tõstma hakata vaikselt...
täna olid watchlistis:
STX-kvartalitulemused eelturul miinuses
UAA-tulemused-eelturul miinuses
PFE tulemused-eelturul miinuses
CMI-tulemused-eelturul miinuses
SHOP-tulemused
Tegin täna 6 treidi aga setupid lihtsalt ei töötanud sain ühe winneri 2x breakeven ja 3x lossi kokku -1 riski.
Täna suutsin juba paremini manageerida riske ja hoida treide õieti tulid küll lossid aga kõik oli enamvähem planeeritult.lihtsalt selline päev kus midagi eriti ei töötanud..
üldiselt endal on ka parem tunne kui isegi saad tredidiga lossi aga hoiad teda õieti nagu alguses plaanis oli...kõige enam häiribki pidev rapsimine ja otsuste muutmine see hardtarget/stop strateegia vähendab seda, kas ta ka muidgi kasumlikuks osutub seda näeb tulevikus kergem on kaubelda nii igatahes...

STX-kvartalitulemused eelturul miinuses
UAA-tulemused-eelturul miinuses
PFE tulemused-eelturul miinuses
CMI-tulemused-eelturul miinuses
SHOP-tulemused
Tegin täna 6 treidi aga setupid lihtsalt ei töötanud sain ühe winneri 2x breakeven ja 3x lossi kokku -1 riski.
Täna suutsin juba paremini manageerida riske ja hoida treide õieti tulid küll lossid aga kõik oli enamvähem planeeritult.lihtsalt selline päev kus midagi eriti ei töötanud..
üldiselt endal on ka parem tunne kui isegi saad tredidiga lossi aga hoiad teda õieti nagu alguses plaanis oli...kõige enam häiribki pidev rapsimine ja otsuste muutmine see hardtarget/stop strateegia vähendab seda, kas ta ka muidgi kasumlikuks osutub seda näeb tulevikus kergem on kaubelda nii igatahes...

tegin ühe treidi veel kuna arvutit kinni pannes nägin ilusat setupi:
seekord ei läinud ahneks ka

kokku päev +0,8riski
seekord ei läinud ahneks ka

kokku päev +0,8riski
Pahuriku kommentaarid on puhtast kullast, tasub uuesti lugeda!
Olen sarnaselt sinuga selle päevasiseste kyynalde asja läbi teinud ja ytleme nii, et suht keeruline sellega pikaajaliselt plussi jääda, kui yldse. Sa võitled robotitega, kes võitlevad omavahel;) Retail traideritel ehk meil on yha raskem päevasisest volatiilsust kinni pyyda, kuna see on viimastel aastatel jäänud yha kitsamasse vahemikku (rohkem meid, robotid jne). Soovitaksin ka sul võtta pikemaid timeframe, kasutades hard stoppe/soft targeteid. Soft targeteid just sellepärast, et sa liiga vara välja ei läheks (if you make money reinvest (take more risk) if you lose decrease your risk;). Nagu pahurik juba mainis, siis kauplemise juures tuleks kindlasti arvestada alusvara volatiilsusega (lihtne arvutada, kõik ajalugu tasuta yahoo finance allalaaditav), vastavalt sellel siis paned oma hard stopid ja soft targetid paika.
Võiksid läbi kuulatata ka Mark Douglas audioraamatu - Trading in the zone - https://www.youtube.com/watch?v=iQVexoV0Z6c, pärast seda ei teki sul enam soovi midagi varem kinni panna ;).
Kui sa tahad sellega ka tulevikus raha teenida, siis pead ikka päris sügavale kaevuma. Kysi enda käest, mida profid teevad, kas nad teenivad raha kyynalde kauplemise või mõne muu lagging indikaatoriga (kui aega saad siis vaata seda aruannet lk 92 - http://www.goldmansachs.com/investor-relations/financials/current/10k/2017-10-k.pdf. Pead ikka endalt iga päev kysima, kust see "turg" tuleb, kus see täna on, kuhu läheb ja mida see kõik tähendab ja võib-olla siis ca 3-5 aasta pärast teenid sa oma esimesed hard dollarid ;).
Edu!
Olen sarnaselt sinuga selle päevasiseste kyynalde asja läbi teinud ja ytleme nii, et suht keeruline sellega pikaajaliselt plussi jääda, kui yldse. Sa võitled robotitega, kes võitlevad omavahel;) Retail traideritel ehk meil on yha raskem päevasisest volatiilsust kinni pyyda, kuna see on viimastel aastatel jäänud yha kitsamasse vahemikku (rohkem meid, robotid jne). Soovitaksin ka sul võtta pikemaid timeframe, kasutades hard stoppe/soft targeteid. Soft targeteid just sellepärast, et sa liiga vara välja ei läheks (if you make money reinvest (take more risk) if you lose decrease your risk;). Nagu pahurik juba mainis, siis kauplemise juures tuleks kindlasti arvestada alusvara volatiilsusega (lihtne arvutada, kõik ajalugu tasuta yahoo finance allalaaditav), vastavalt sellel siis paned oma hard stopid ja soft targetid paika.
Võiksid läbi kuulatata ka Mark Douglas audioraamatu - Trading in the zone - https://www.youtube.com/watch?v=iQVexoV0Z6c, pärast seda ei teki sul enam soovi midagi varem kinni panna ;).
Kui sa tahad sellega ka tulevikus raha teenida, siis pead ikka päris sügavale kaevuma. Kysi enda käest, mida profid teevad, kas nad teenivad raha kyynalde kauplemise või mõne muu lagging indikaatoriga (kui aega saad siis vaata seda aruannet lk 92 - http://www.goldmansachs.com/investor-relations/financials/current/10k/2017-10-k.pdf. Pead ikka endalt iga päev kysima, kust see "turg" tuleb, kus see täna on, kuhu läheb ja mida see kõik tähendab ja võib-olla siis ca 3-5 aasta pärast teenid sa oma esimesed hard dollarid ;).
Edu!
tänud kommentaaride ja heade lugemiossoovituste eest! stopid ja targetid ongi hetkel mu põhiprobleem mis vajab lahendamist.
Olen Mark Douglase raamatu läbi lugenud ja lisaks vaadanud vist 10x ta koolitusvideot ( Mark Douglas - How to think like a professional trader ) kus ta õpetab emotsioonideta kauplemist. Olen lugenud ka Brett Steenbargeri Trading Psyhology 2.0 ja audioraamatut Daily trading coach korduvalt, Kõik vägeahea materjal.
Aga kõike seda saab kasutada alles siis kui sul on olemas edge turul. Ilma edgeta on need kasutud, võid olla ülihea emotsioonide talitseja aga kui pole positiivset strateegiat siis pole sellest kasu,raha ei teeni. Ma üritangi hetkel leida ja testida strateegiat millel oleks positiivne tulem paberil ette näidata, ilma selleta nagunii pole raha võimalik teenida...Juhul kui selle leian tuleb hakata tegelema järgmiste probleemidega mis tekivad panuste tõstmisega....hetkel nagu natuke annab strateegia lootust aga tahan näha 2 nädalat positiivset tulemust kokkuvõttes siis võib hakata mõtlema panuste tõstmisele...
Vägahea raamat selle kohta on Mike Bellafiore-One Good trade ja Playbook kus ta räägib NY propfirma treiderite õppest ja nende arengust ning mis põhimõtetel nad üldse treidivad.
Ma lindistan ühte tasulist tradingruumi igapäevaselt kus ma näen reaalajas kauplemist ( põhimõtteliselt olen nagu seljataga treideril) ja vaatan seda lindistust õhtuti kuidas ja mida ta kauples, ning sealt näengi ,et see on reaalselt võimalik, vähemalt tema puhul. Lisaks on youtubes tasuta nähtav Meir Baraki reaalajas kauplemine mida ka aegajalt vaatan ning ka tema on kasumlik . Nendest ma saan kindlust ,et see asi on võimalik, muidugi see on ülikeeruline ja mõlemad on erakordsed kauplejad aga põhimõtteliselt on see võimalik. Kas see ka minu puhul võimalik on ma ei tea...
Olen Mark Douglase raamatu läbi lugenud ja lisaks vaadanud vist 10x ta koolitusvideot ( Mark Douglas - How to think like a professional trader ) kus ta õpetab emotsioonideta kauplemist. Olen lugenud ka Brett Steenbargeri Trading Psyhology 2.0 ja audioraamatut Daily trading coach korduvalt, Kõik vägeahea materjal.
Aga kõike seda saab kasutada alles siis kui sul on olemas edge turul. Ilma edgeta on need kasutud, võid olla ülihea emotsioonide talitseja aga kui pole positiivset strateegiat siis pole sellest kasu,raha ei teeni. Ma üritangi hetkel leida ja testida strateegiat millel oleks positiivne tulem paberil ette näidata, ilma selleta nagunii pole raha võimalik teenida...Juhul kui selle leian tuleb hakata tegelema järgmiste probleemidega mis tekivad panuste tõstmisega....hetkel nagu natuke annab strateegia lootust aga tahan näha 2 nädalat positiivset tulemust kokkuvõttes siis võib hakata mõtlema panuste tõstmisele...
Vägahea raamat selle kohta on Mike Bellafiore-One Good trade ja Playbook kus ta räägib NY propfirma treiderite õppest ja nende arengust ning mis põhimõtetel nad üldse treidivad.
Ma lindistan ühte tasulist tradingruumi igapäevaselt kus ma näen reaalajas kauplemist ( põhimõtteliselt olen nagu seljataga treideril) ja vaatan seda lindistust õhtuti kuidas ja mida ta kauples, ning sealt näengi ,et see on reaalselt võimalik, vähemalt tema puhul. Lisaks on youtubes tasuta nähtav Meir Baraki reaalajas kauplemine mida ka aegajalt vaatan ning ka tema on kasumlik . Nendest ma saan kindlust ,et see asi on võimalik, muidugi see on ülikeeruline ja mõlemad on erakordsed kauplejad aga põhimõtteliselt on see võimalik. Kas see ka minu puhul võimalik on ma ei tea...
Siin on see nüanss ka, et isegi kui sa leiad strateegia, mis justkui toimib, muutub börsil aegajalt käitumismuster ja see mis varem toimis, järsku enam ei tööta. Mitu päeva järjest. Läheb aega, enne kui hakkad uusi mustreid tajuma ja oma strateegia jälle toimima saada. See kõik on väga huvitav, aga kui sa ise selle sees üdini ei ole ega tea, kuidas kauplemisroboteid programmeeritakse, on raske roboteid nende omavahelises võitluses lüüa.
Mina olen näiteks erilisema tähelepanu alla võtnud avamisjärsge tunni ja sulgemiseelse tunni. Nendel tundidel on tihti suurem võimalus midagi teenida, sest robotid näikse sel ajal aktiivsemad olevat. Palju üldse protsentuaalselt tehinguid tehakse mitte-robotite poolt? Mingi komakoht protsenti?
Mina olen näiteks erilisema tähelepanu alla võtnud avamisjärsge tunni ja sulgemiseelse tunni. Nendel tundidel on tihti suurem võimalus midagi teenida, sest robotid näikse sel ajal aktiivsemad olevat. Palju üldse protsentuaalselt tehinguid tehakse mitte-robotite poolt? Mingi komakoht protsenti?
2.05 olid watchlistis:
GILD-tulemused eelturul -6% miinuses
MU alati aktiivne eelturul nõrk -2%
AAPL-tulemused eelturul +4%
SNAP-tulemused eelturul ülinõrk
Täna kauplesin ise viletsalt, tegin õiged ostud aga läksin jälle ahneks ning SNAPi ideaalse shordi suutsin 0 ga maha müüa, kuna ei võtnud kasumit. Teise treidi tegin MU shordi mis ei töötanud ja ei olnud ka korralik setup. AAPL ja MU treidil panin konservatiivsemad targetit rr 1/1 kanti ja töötasid ilusti GILD short jooksis ka 50c plussi aga kasumit võtmata lasin ta 0 tagasi tiksuda ja peale seda lõpetasin päeva äea +0,6 riskiga............hiljem aga juba trenni minnes tulin korraks arvuti ette ja täiesti arusaamatul komber hüppasin korraga 2 shorti GILD ja MU mõlemad millega olin lossi alguses saanud ja loomulikult revenge trading ilma korraliku ei tööta ja sain lossid mõlemaga uuesti ning rikkusin ka päeva ära kokku -1,4 riski. Homsest vaatan targeteid konservatiivsemalt ja hakkan kasumit võtma 1/1 pealt...ja jätan väikese osa jooksma kui ei ole scalptrade...

GILD-tulemused eelturul -6% miinuses
MU alati aktiivne eelturul nõrk -2%
AAPL-tulemused eelturul +4%
SNAP-tulemused eelturul ülinõrk
Täna kauplesin ise viletsalt, tegin õiged ostud aga läksin jälle ahneks ning SNAPi ideaalse shordi suutsin 0 ga maha müüa, kuna ei võtnud kasumit. Teise treidi tegin MU shordi mis ei töötanud ja ei olnud ka korralik setup. AAPL ja MU treidil panin konservatiivsemad targetit rr 1/1 kanti ja töötasid ilusti GILD short jooksis ka 50c plussi aga kasumit võtmata lasin ta 0 tagasi tiksuda ja peale seda lõpetasin päeva äea +0,6 riskiga............hiljem aga juba trenni minnes tulin korraks arvuti ette ja täiesti arusaamatul komber hüppasin korraga 2 shorti GILD ja MU mõlemad millega olin lossi alguses saanud ja loomulikult revenge trading ilma korraliku ei tööta ja sain lossid mõlemaga uuesti ning rikkusin ka päeva ära kokku -1,4 riski. Homsest vaatan targeteid konservatiivsemalt ja hakkan kasumit võtma 1/1 pealt...ja jätan väikese osa jooksma kui ei ole scalptrade...

hommikul, vaadates oma eilset lindustust üle jäi silma huvitav olukord mida ka eile märkasin, enne SNAPi murdumist oli müüjate ja ostjate vahekord 1/1000 ja suur müüjate ülekaal kestis kuni 11ni välja siis tulid ostjad peale põhimõtteliselt oleks saanud ainult seda jälgides kaubelda ja müüa ära õigel ajal 11 kandis aga ma tegin samal ajal mõtetut MU treidi ja ei jälginud seda...nii puhast signaali kohtab harva
glazby
hommikul, vaadates oma eilset lindustust üle jäi silma huvitav olukord mida ka eile märkasin, enne SNAPi murdumist oli müüjate ja ostjate vahekord 1/1000 ja suur müüjate ülekaal kestis kuni 11ni välja siis tulid ostjad peale põhimõtteliselt oleks saanud ainult seda jälgides kaubelda ja müüa ära õigel ajal 11 kandis aga ma tegin samal ajal mõtetut MU treidi ja ei jälginud seda...nii puhast signaali kohtab harva
Ma ei tea selle stocki kohta kyll midagi, aga myyate puudumine sinu traderis ei tähenda, et neid ei ole. Päris palju tehinguid tehakse nn dark poolides, tasub teadmiseks võtta ;)
vaatasin lindistuse uuesti üle ja seekord see müüjate arv näitas ikka väga täpselt kuhu aktsia liigub iga sent mis ta alla liikus tekkis uuesti samasugune müügiorderite arv ette ja aktsial polnud võimalustki üles tiksuda ostjaid polnud ja müüjad olid 1000x ülekaalus mida ka see level2 näitab.... 11,15 peal mis oli eelturu põhi suutis ta 1c korraks tiksuda üles hetkeks, aga ülisuur müüjate ülekaal surus ta edasi alla kuni 11 peale kordagi sentigi üles tiksumata 11 peal tuli suur ostjate arv peale ja hind tasakaalustus...
To glazby
Kas hoiad 25K S arvel ja tegutsed esialgu väikeste summadega või on Sul mõni teine nipp päevakaupleja reeglist mööda hiilimiseks?
Kas hoiad 25K S arvel ja tegutsed esialgu väikeste summadega või on Sul mõni teine nipp päevakaupleja reeglist mööda hiilimiseks?
Kui võtad 20 dollarit riski ning see ei ületa portfellist 2%, siis on vaja 1000 dollari suurust portfelli.