Kas on tulnud aeg osta Eesti aktsiaid?

Tallinna börs on oma kahe aasta tagusest tipust kukkunud 75%. Seda on ikka siga palju. Kui jätta Tallinna Vesi ja Telekom välja (n.ö „turvaaktsiad“) on kukkime olnud veelgi suurem. Siiani olen väga vähe investeerinud …paar korda sisse ja välja, kuid hoidnud midagi eriti pole.
Nüüd siis tegin sammu ja investeerisin oma kopikatest olulise osa. USA ja Euroopa börsid on põhjadest oluliselt kosunud ning väga halbu uudiseid pole enam kuulda – töötuse jne. numbrid lähevad järjest halvemaks, kuid selle on turuosalised juba sisse arvestanud.

Vana ütluse järgi liiguvad finantsturud pool aastat eespool reaalmajandust, seekord tundub miskipärast, et liigutakse pikemat horisonti ette vaadates. Raha pole iseenesest maailmast kadunud …need rikkamad, kel on veel vahendeid järgi, on ainult ülikonservatiivseks muutunud. Ilmselt läheb Eestis seis reaalmajanduses sellel aastal ja järgmise aasta alguses üha kehvemaks, kuid ma ei oska hetkel näha, et kuidas Tallinna börs võiks mingi hirmsa kukumise veel läbi teha …vbla mõni pankrot ja mõned suuremad aktsiate müügid, kuid hetkel tundub raske üle 20% kuni 30% kukkumist siin näha. Põhja ei suuda keegi nagunii kunagi tabada.
Positsioonid hetkel kahanevalt: Eesti Telekom, Olympic, Baltika, Kaubamaja, Silvano (sick fuckin gambling bet!) ja Eesti Ehitus. Iga kriitika aktsiate valikul teretulnud.
Niisiis – kas osta ja siin?

no bronstein ju ytles, et eestis hakkab taastumine alles 20 aasta parast. seega tuleks ostma hakata alles 2019 a.
kui ei usu, siis kysi walmartilt!
mina ootan pikkisilmi, et eestis mõni suurem tegija juba pankrotti lähex - see mõjux ülejäänud atciate langusele igati positiivselt. pillide kokku panemist võix oodata eelkõige ehitussektoris - ehitamine on tõusva majanduse tunnus - majanduskasvu tingimustes kosuvad ehitusfirmad keskmisest kiiremini ja majanduslangus paneb nad keskmisest rangema dieedi peale.
mixc arvad, et suur3ma t3gija pankr0tt 3hitucc3kt0ris m8jux atciatele s3daci? icc, rap ruulz
juured 12 points :))))
abesiki, firmade osakaali teadmata, siis oled teinud panuse pigem Ida-Euroopa majanduse kosumisele, mitte niivõrd Eesti majandusele. Ma ise arvan, et teatud firmadel seal nimekirjas on kasulikum võlakirja/laenuinvestor olla ;)
juured,
ma pakun, et see mõjub eesti akciahindade langusele sama toniseerivalt, kui ntx väeosa moraalile mõjub iga kümnenda sõduri maha laskmine.
muide, wifebeater,
on olnud armeesid, kus seda on rakendatud ja see on mõjunud väga moraalitõstvalt :P Tõsi, mõjuteguriks oli vist HIRM :)
seesama mõjutegur paneb ka akciahinnad langema ..
Hirm on oma töö juba teinud, praegu on passiivsus, depressioon.
depressiooni on näha juba konkreetsete aktsiakommentaaride arvukusest siin lhv foorumites. Lõviosa komme saavad kalev jaik ja GK-d
Ostke jah karutururalli tipus, edu teile:)!
olen endiselt veendumusel, et juulis näeme omxt tasemetel alla 199, elame näeme! aga 2 aasta pärast kõrgemal kui täna:)!
Eestis on tekkimas mingi üldine arusaam, et kahe aasta pärast taastub laenuralli ja hinnad tõusevad jälle taevasse. Selle võiks nimetada "kahe aasta religiooniks"
Kahe aasta religioon on nakatanud eriti ettevõtjaid.
wifebeater, palun kirjuta Eesti keeles. Eesti kirjakeel erineb sellest mida ma sinu postitustest loen.

Aitäh.
White Nigga 12 points :))))
Kas kellelgi on aimu, milline saab olema siinse majanduse -uus- struktuur? Enne, kui sellest kellelgi haisu ei ole, ei hakka siin turul vähegi suurem raha liikuma. Mul on kurikarvane tunne, et tegelased tahavad ära oodata praeguse tsükli halvimad päevad ning mõned sündmused, mida kõva häälega öelda ei tohi, ennem, kui siia taas natukenegi pappi allokeerivad. Ehk siis lööge mind või maha, kuid ma näen siin päris kenasti täitumas oma kunagist arvamust "parimal juhul stagnatsioon."
Krt vaadake kasvõi,mis autodega linnas sõidetakse.Inimestel on raha sitta kanti(ja ei usu et see koondamisrahadest on tulnud)
Põhiprobleem on see,et kuhu raha panna.Inimestel on sitta kanti raha ja mõni ostab eurosid,mõni kulda,mõni hoiab padja all.
selliste autodega sõidetaxe kasvõi seepärast, et neid tõusu ajal ostetud masinaid pole kellelegi müüa.
ehk tõesti on omanikel praegu depressioon - tundub, et must stsenaarium on käes - tuleb aastaid oodata, enne kui oma akciate eest sama raha saab, mis nad varem maxid. kui lisax töökohtadele ka firmad olematusse minema hakkavad, siis jõuab ehk kohale, et see praegune seis polegi kõige hullem - võib juhtuda, et ei saa üldse mitte midagi üldse mitte kunagi ning see hirm toob hindu veelgi alla. sihuke teooria siis.
vara veel
Leedu Snoras teeninud esimese kolme kuuga 20 miljonit litti kasumit. Tulemustel muidugi ilmselged võltsingu jäljed.