Ma tooks nüüd siia ära BW graafiku ja allpool veel ruteeniumi hindade graafiku. Ruteeniumi hinnad on aprilli algusest kuni juuni keskpaigani 30% langenud. BW käekäik on teadupärast siiski sõltuvuses ka ruteeniumi hindadest, kuna tegeletakse ka ise selle kaevandamisega. Irooniliselt kombel kirjutasin endale juuni keskel kleeppaberi peale järgmised read: “ruteeniumi hinnad jätkavad kukkumist, BW võib missida” ja kleepisin selle monitori ääre peale.
Kukkumine tuli aga oluliselt ennem tulemusi ning sellest ajast saadik on nüüd aktsia ka pea 30% kukkunud. Seega ise tegelikult enam ma ei näe enne tulemusi kummalegi poole panustamiseks olulist eelist ja tänaste hindade peal säilitaksin pigem neutraalse hoiaku. Eks pärast tulemusi saa muidugi ettevõtte edusamme juba lähemalt vaadata.
BW 1 aasta graafik:
Ruteeniumi 1 aasta graafik:
Ja BW ning ruteeniumi hinna liikumise võrdlus viimasel kahel aastal (seos eksisteerib):
Et ei peaks tagasi kerima, siis panen siia uuesti käiku läinud ideede (kõik suletud) tootlused: PDLI long +50,0% RCL short +8,6% FDX short -4,3% VLCM long +20,0% CAB long -3,7% C short -5,8% SBUX long -6,2% RIMM short -3,2% CLZR long +21,5% BW call +33,3% Keskmine +11%
Kuna need on ideed, siis tehingutasudega pole arvestatud - sõltuvad suuresti maaklerist ja kogustest. Väikeste summadega LHV investeerimiskontol oleks kasum ilmselt nullilähedane :)
MAT siis välja stopitud 21,52-ga. Kuna reaalselt lühikeseks ei müünud vaid ostsin optsiooni, siis hoian positsiooni veel avatuna. CAB pole käiku läinud, ostuhind oli liiga madalal, target on küll muidu täis.
On vast aeg puhtalt ideedelt rohkem reaalsetele tehingutele minna. Kuna ma olen investeerimisportfelliga samas potis lühiajalist kauplemist harrastanud, siis see tõesti tekitab segadust ja ma katsun selle lahku lüüa. Tehingud toimuvad küll samal traderi kontol, aga kajastan investeerimisportfelli ja lühiajalist kauplemist eraldi. Alustan väga väikse summaga - 5000 krooni. Seda pole kahju kaotada. Algsumma: 5000 krooni ($450) Positsioonide hoidmise aeg maksimaalselt 3 kuud. Põhiliselt kauplen optsioonidega, sest neid kannatab tiba pikemalt hoida. Päevasiseselt võin kasutada võimendust, kuid realiseerimine stopiga peab toimuma enne kui konto miinusesse jookseb. Üleöö võimendust ei kasuta. Tootluse eesmärk: Kõrgem kui LHV laenuintress (USD puhul praegu 9%). Tänased ideed: long FNSR, NOK, FDX short RCL, AMZN, COF kui mõni tehing tehtud, siis katsun kohe siia postitada.
Et kaidokesel üksi igav ei hakkaks siis ma viskan ka 5Keek sisse ja pakun natuke compiiti :)
Teema sama: kauplemine ainult optsioonidega, enamasti USA turgudel. Algsumma: 5000 eek. Tootluse eesmärk: niipalju kui torust tuleb. Kaubeldavad alusvarad: mis parjasti juhtub. Võimendus: ei kasuta. Optsioonid: ainult ost.
Igal juhul ikka limiitorderiga. Ja kui paned soovitud hinna spreadi keskmesse, siis läheb vahel kohe täitmisele. Open interest mõlemal poolel annab ka mingi vihje, kus ääres hetkel tegelikult huvi on. Alati kui midagi ostad pead ju teadma mis hinnaga oled huvitatud. Optsioonide puhul on kõikumine nii suur, et limiithind võib Sul vabalt olla ka oluliselt alla/üle hetke aski/bidi ja ikka läheb varsti tehinguks.