Joakim Helenius: SEB-i ostupakkumised pole õiglased

Meie eesmärk pole takistada SEB-i neid panku ostmast, kuid me pole nõus selle hinnaga," lausus Helenius. “Kui SEB keeldub läbirääkimistest, siis /…/ üritame me takistada pankade lahkumist börsilt ning /…/ teha võimatuks pankade tegutsemise ühtsetel alustel.”

Kas UNIB ja VB aktsiahinnad peaks nüüd tõusma või langema?

UNIB kaupleb praegu vahemikus 1.91-1.93

Kes kaitseb EYP väikeaktsiionäride huve?

Pikemalt saab lugeda:
http://lhvdirect.delfi.ee/news/index.cfm?id=16727

Huvitav, kas Trigoni analüüsid ongi sellisel tasemel? Et ainuke näitaja mida vaadatakse on P/BV suhtarv? Sellisel juhul tasuks klientidel 100 km/h pageda.

Tegelikult ilmselt mitte, Helenius loodab taas, et rahvas on loll ja mängib massidega. Näiteks on ju EYP P/E juba üle 20 ja selle järgi vaadates selgelt kõrgelt hinnatud.

Minu arvates võib siin paista ka Heleniuse kibestumus, et ei saadud seda ülevõtmist korraldada. Kuigi RLK pakkumine oli võrreldes EYP-ga ju täielik jama, ei kostunud Heleniuselt siis küll selliseid kommentaare.
seda, et ega raha ei haise
Julgeksin siinkohal samuti meenutada Rakvere Lihakombinaadi case'i, tolkorral oli P/B just see suhtarv, mis Heleniusele ei sobinud...

Aga kui Vilniause pakkumine õiglane pole, eks siis ole tal ju õigus endal kõrgema hinnaga pakkumine teha. Sularaha oleks sellistes küsimustes kõige kindlam argument.

Vastasel korral oleks tegu lihtsalt väikeaktsionäride tunnetel mängimisega ilma reaalse sisuta.
Huvitav, miks ta sellise klausliga nii hilja pidi välja tulema. Algul ju räägiti rõõmsalt, et aktsia eest saab 40 protsenti üle turuhinna ja sellisest pakkumisest on patt loobuda.

Teiseks pole Helenius Ühispanga pakkumise vastu midagi öelnud.

Läti, Leedu pakkumistest pole mul aga õrna aimugi. Tean vaid seda, et Lätis mingi tegelane hakkas aktsiaid kokku ostma kõrgema hinna eest ja konkurentsiamet on selle tegelase peale pahane.
Esimene, mis seda teemat nähes pähe tuli oli samuti Rakvere LK juhtum. Edaspidi tuleks Heleniuse ja võib-olla ka Trigoni soovitustesse skeptilisemalt suhtuda. Oma rahakott on ikka kõige lähem. Muidugi ei ole mul täielikku informatsiooni ooukorra hindamiseks.