Järgmise põlvkonna autod - kuidas investeerida...

Ahjaa - õigus, ärge mind nüüd strippariks küll pidama hakake - kurb, kui vahel mingid klounid sattuvad nimekaimud olema.:)
vaata et oma lõua suveks kinni seod, muidu ei saa õlut libistada ;)
:D
wifebeater, see teema, et "elektriautode teema taandub sisuliselt akude teemale" on siililegi selge ja selle edasiheietamisele pole mõtet rohkem aega raisata. Milliseid uusi mõtteid on sul siia foorumisse lisada?
Millised akusid tootvad firmad su radaril on, mis on nende perspektiivseimad tooted ja tehnoloogiad, millised on firmade majandusnäitajad?
Kui juba nimede peale jutt läks, siis minu jaoks juba eile tekkis kerge küsimärk õhku - mis oli see mõttekäik, et finantsfoorumi kasutajanimeks valida endale "wifebeater"?
http://www.urbandictionary.com/define.php?term=wifebeater

Tegu pole ainult jõledalt naist peksva olendiga vaid ka täitsa maskuliinset poolt iseloomustav sõnaga. Muidugi minul on eredalt meeles need maikades tegelased vene olmekomöödia filmidest.

End of OT
Nime kohta Office space`st:
Michael Bolton: Yeah, well at least your name isn't Michael Bolton.
Samir: You know there's nothing wrong with that name.
Michael Bolton: There was nothing wrong with it... until I was about 12 years old and that no-talent ass clown became famous and started winning Grammys.

Viirused ehitavad autodele akusid
minu nimest:
1 vähe vindiste brittide punt ühes tenerife pubis kõnetas mind nii ja kuna too tibi, kes mul ühes oli, väga loppi taotud välimusega polnud, siis see väljend jäi meelde.. sel väljendil on tõesti ka ülekantud tähendus.

muudest, vähemolulistest asjadest:
mõned laisad inimesed ütlevad karakteristiku asemel kara ja mõnele see ei meeldi, mõned ütlevad ntx emaplaadi asemel emakas ja saavad veel rohkem sõimata..
akude poole pealt, Li-ion(-polümer) akud on hetkel tootmises olevatest vist kõige perspektiivikamad, aga sisepõlemismootorile siiski neist veel tõsist konkurenti pole. kui alternatiive ocida, siis ZPower kiitleb, et on võimeline tootma (ekh ka juba toodab) täiustatud Ag-Zn akusid, mis panevad Li-ionidele ära.. Ag-Zn on juba igivana tehnoloogia, aga vähemalt siiani 1 kallimaid üldse. ma ei tea, millised ZPoweri majandusnäitajad on ja kas ta üldse mõnel börsil noteeritud on - ta kodukas pole ses suhtes väga informatiivne. edasi ma võix vaielda teemal "kas amatöörinvestoril on mingit kasu firmade (juba avaldatud) majandusnäitajte teadmisest", aga see lähex ka tulevikuautode teemast liiga kaugele..
wifebeter, es kor kuu e kee se kara nim.
Ouna Ants - äripäeva artikli pealkiri ja kohe esimene lause on parajas vastuolus - päris akusid see geenmuteerimine ei tooda, jutt käib ainult katoodi ja anoodi tekitamisest. originaali link .. aga nojah, aku sees ju ainult neli komponenti ongi .. äripäev ei eksi üldse palju ;-)

Aga need pagana teadlased - kuidas nendesse investeerida, pole ju seda Massachussetsi tehnoloogiainstituuti börsil. Nad peavad esiteks selle aku piisavalt suureks ja paljukordselt laetavaks ehitama. Praegu käib jutt peamiselt pisividinate akudest ja sajakonnast laadimistsüklist - selle patendi peale küll vist Tesla tootjad tormi jooksma ei hakka?
Kuidas oleks Eesti kui patarei/aku tootjana. Kas me oleme piisavalt ajast maha jäänud, et pole mõtet jalgratast leiutama hakata? Ajupotentsiaali ehk leiduks?
Muide, "see" marco sealt tartust, pidavat kandma passis nime "marko". Marco on ta "artistinimi".
ttrust
See on mulle suur kergendus :D
China wants to raise its annual production capacity to 500,000 hybrid or all-electric cars and buses by the end of 2011, from 2,100 last year, government officials and Chinese auto executives said. By comparison, CSM Worldwide, a consulting firm that does forecasts for automakers, predicts that Japan and South Korea together will be producing 1.1 million hybrid or all-electric light vehicles by then and North America will be making 267,000.
http://www.nytimes.com/2009/04/02/business/global/02electric.html?_r=1&scp=2&sq=electric%20cars&st=cse
Huvitav palju saastavaid kivisöe elektrijaamu hiinlased peavad ehitama, kui nad miljoneid elektriautosid kunagi tootma hakkavad siseturule.
päikeseenergia? kas akudes üldse on piisavalt potentsiaali? kui akud on juba 200 aastat eksisteerinud, vajadus neid kasutada on olnud, siis kuhu oleme me jõudnud. kaua peab sinu sülearvuti laadimata vastu? kaua ta üldse vastu peab? kui me räägime sõiduvahendist, mis reaalselt meie eludes võiks toimima hakata, paistab vesinikkütus rohkem tänapäeva vajadusi täitvat.
kui reaalselt kasutusel olevad el.mootorid on 90% kasuteguriga, siis reaalselt kasutusel oleva ja vesinikuga ringi aetava sisepõlemismootori kasutegur on ~38%. lisax vesinikku toodetaxe elektit kasutades, kasutegur umbes sama suurusjärku, kokku kasutegur siis <20%.
wifebeater - minu teada toodetakse lõviosa maailma elektrist ikka midagi põletades, seega see 90-20 protsendi võrdlus ei ole siin kohane, või kuidas?
wifebeater, vesinikul töötav honda fcx clarity on elektrimootoriga auto.