Iute Group võlakirjad

Mulle laekus täna Swedbankis raha tükihinnaga @101.13388. Kuna tagasiostuhind oli 99, siis ilmselt see ongi intressiga. Võinuks muidugi olla eraldi kannetena, tagasiost + intressitulu.

Mulle laekus LHV-s puhtalt hinnaga 99 EUR, mis tähendab, et intress peab lisaks laekuma.

Kõik see pidi juhtuma juba hiljemalt kaks päeva tagasi -

Tagasiostupakkumise raames makstakse iga 2021/2026 võlakirja eest 99,00 eurot. Lisaks makstakse rahas arvelduskontole intress, mis on kogunenud alates 6. aprillist 2025 kuni arveldamiseni (kuid mitte hiljem kui 15. juuni 2025).

Ise esitasin Iutele loobumisavalduse hommikul, seoses nendepoolse rikkumisega. Tulemus Balkanipärane. Kirjale ei vastatud, maksti võlakirja eest 99 ja intressiga lasti üle.

Head investeerimist, tundub suht ok koht kuhu raha panna (iroonia).

1 Like

Kui Swedbankis laekus tagasiostuhind ja intress ja LHV-s laekus neist vaid üks, siis oled sa kindel, et asi on emitendis?

Jah olen küll, kõik see pidi juhtuma hiljemalt 15.06. Täna on teatavasti 17.06.

Hiljemalt 16.06*. 15.06 oli pühapäev.

Loe paar postitust tagasi, kopeeritud börsiteatest - sõnaselgelt, arvelduskontol mite hiljem kui15.06

Börsiteated võiksid olla selles suhtes muidugi korrektsed ja mitte eksitavad aga jätkuvalt kehtib põhimõte, et kui kohustuse täitmise tähtpäev langeb puhkepäevale, tuleb see täita esimesel sellele järgneval tööpäeval.

Nojah, võib-olla oli mõnes varasemas teates kuupäevaks märgitud 15.06, aga viimases eestikeelses teates (30.05) oli see üsna üheselt sõnastatud: „Tagasiostuks pakutavate võlakirjadega arveldamine toimub eeldatavalt 16. juunil 2025.” Sama teate ingliskeelses versioonis (mis võiks olla nende välisvõlakirjade puhul põhiline suhtluskeel) oli kirjas: “Settlement of the Bonds tendered for cash consideration will take place on or around 16 June 2025.” See jätab ruumi teatavale ajavahemikule ümber nimetatud kuupäeva. Siiski, arvestades, et tegu on eeskujulikult investorsuhetele pühendunud ettevõttega, oleks 16.06. paiku üks väike selgitav teade emitendi poolt olnud igati asjakohane ja oodatud.

1 Like

Mida see 30.05 teade siia puutub? Pakkumise aeg oli teates kuni 02.05, peale mida pakkumise tingimusi teatavasti muuta ei tohi. - Tingimuslik vahetus- ja tagasiostupakkumine 2021/2026 võlakirjade omanikele toimub 9. aprillist kuni 2. maini 2025 kell 14.00 CEST/ 15.00 EEST.