“facecrime” - kuritegu raamatust 1984 - inimesel on kahtlane ilme
BBC’s Executive Complaints Unit (ECU) upheld the objections yesterday
It said: The ECU considered the facial expression… laid it open to the interpretation that it indicated a particular viewpoint in the controversies currently surrounding trans identity, and the congratulatory messages Croxall later received on social media, together with the critical views expressed in the complaints to the BBC, tended to confirm that the impression of her having expressed a personal view was widely shared across the spectrum of opinion on the issue.
Fiona McAnena, of the Sex Matters charity: ‘The activist term “pregnant people” should never have been in the news bulletin to begin with, so it is outrageous that BBC is penalising Martine Croxall for her understandable frustration. Only women can be pregnant. BBC audiences know this fact of life, and BBC bosses do too, so their punishment of Croxall looks like more chilling proof of their apparent willingness to put ideology before independent reporting.’
(Ma kasutan Daily Mail linke, kuna need on tasuta ja suht neutraalsed, erinevalt BBC ja Guardiani omadest.)
Selles see vahe ongi; meil pole aimugi, aga me vähemalt soovime välja uurida, miks asjad “alla kukuvad”. Neil pole vaja midagi uurida, isegi soov seda teha on patt. Koraanis on juba kirjas, miks - Allah tahtis nii.
eks “alla” tuleneb ikka suhtelisusteooriast suurema massi suhtes… kvantteooria vaatab eksistentsiaalsust Shrödingeri kassi dilemmas, jättes massi körvaliseks…
kui mass mängust välja jätta, olx Newton seal öunapuu all ehk näljasex ja rumalax jäänud… ilma massita pole “alla” defineeritav… vöi, milles ma eksin…
Mass defineeriti omal ajal gravitatsiooni kaudu ja gravitatsioon massi kaudu. Asi iseeneses. Pandi tähele, et raskuskiirendus oli kõigi kehade puhul sama.
Footon, millel puudub mass, aga mis muudab gravitatsiooni toimel oma trajektoori või jääb musta augu sündmuste horisondi taha lõksu, pole sinuga nõus.
Ja üldse, kulla roundearther-id, mul on teile halbu uudiseid:
Three spatial dimensions are visible all around us–up/down, left/right, forward/backward. Add time to the mix, and the result is a four-dimensional blending of space and time known as spacetime. Thus, we live in a four-dimensional universe. Or do we?
Amazingly, some new theories of physics predict that one of the three dimensions of space could be a kind of an illusion–that in actuality all the particles and fields that make up reality are moving about in a two-dimensional realm like the Flatland of Edwin A. Abbott. Gravity, too, would be part of the illusion: a force that is not present in the two-dimensional world but that materializes along with the emergence of the illusory third dimension.
kas pole nii, et footon on seal lõksus vaid piiratud aja… väidetavalt vöis olla suure paugu tekitajaks just üks selline toooohutuks kasvanud must auk, mis löppes suure pauguga… ja footon pani taas röemsasti lippama…
njh, nende dimensioonide osas… miks piirduda ainult 4ga… ehituses on nt neid vähemasti 7…
illusioonile toetumine on möistetav, kui kangesti tahetakse kirjeldada midagi, millest parimagi tahtmise juures aru ei jagu… teadaolevalt on vaja millegi kirjeldamiseks asuda ise nö “kastist väljaspool”… ega see jh lihtne vast ple… samas, no mulle piisab öunast küll ja sellegipoolest saan nöustuda väitega - mõtlen, järelikult olen…
… ja miks ma kahtlen, et footoni puhul kehtib massi puudumine üksnes nö väljapool musta augu möjupiirkonda… musta augu juures see aga tekib… ei?!
Jah, me kõik teame, et mustal augul on karvad, aga antud juhul ei puutu see asjasse sest massita footon (ja näiteks ka gluuon) allub gravitatsiooni mõjule ka väljaspool seda.
Kartesiaanlik “mõtlen, järelikult olen” on õuna probleemi lahendamiseks väga nigel platvorm sest tunnistab ainsa päriselt eksisteeriva reaalsusena ainult minateadvuse pisikest mulli, lahutades selle kehast ja ümbritsevast mateeriast (surnuna ma ei mõtle, järelikult ???).
“Pea valutab, järelikult olen”, oleks märksa tugevam filisoofiline vundament pähe kukkunud õuna olemuslikkuse üle juurdlemisel.
Kui täpne olla - kasutuses oli/on kaks terminit: raske mass (gravitatsioon) ja inertne mass (Newtoni II seadus). Einstein väitis oma üldrelatiivsusteoorias, et need on ekvivalentsed.
Footon ei muuda gravitatsiooni toimel oma trajektoori vaid ta kulgeb iseenda jaoks otse sirgjooneliselt mööda ruumi, mis on ise kõver ja kõver on ruum seal asukohas tänu gravitatsioonile.
Seega, footon, ilma massita, ei saa gravitatsiooni poolt otse mõjutatud, mõju avaldab ruumi kõverus.
Süüria põgenikud olid uurimise all kahes vägistamisasjas (tegelikult grooming juhtumid, mis tähendavad siis korduvat vägistamist).
Ühes jäi üks neist (peategelane) õigeks, kuna “ei leitud piisavalt tõendeid”, teises jäi süüdi.
BBC kajastas vaid ainult üht ja väitis, et 14 a tüdruk mõtles vägistamised välja, kuna ta on rassist ja äärmusparempoolne. Teist uuritavat sari-grupivägistamisjuhtumit samade isikute poolt ei mainitud.
Lisaks väitis BBC, et tegelikult on moslemid ohvrid, kuna UK alaealised tüdrukud olevat ise nende vägistajad. BBC sõnad:
The Syrian men in many ways appeared less sexually experienced than the girls they were supposed to have attacked.
Nali on veel selles, et nad peavad nüüd ära istuma vaid 40% ajast ja sedagi vaid osaliselt vanglas, ehk siis tõenäoliselt mõne aasta pärast on nad juba väljas. Samas tagasi kodumaale neid saata ei saa, kuna selliste kuritegude eest on seal suuremad karistused kui UK-s, st “nende elu on ohus” kuna nad on kurjategijad.
Selliseid saateid “headest ja kannatajatest põgenikest ja muidu moslemitest” oli BBC-s pmst iga päev.
UK, ehk Uus Englastan
Viimase 4 aastaga on lahkunud ca 1 milj britti. Eelmisel aastal samuti 250 000. Varasemad hinnangud olid 3 ja 4x madalamad.
Pakuks, et käimasolev aasta saab olema tõusev trend. Probleemid ühiskonnaga ja võõrkultuuri immigratsiooniga (somaalia piraadid) on ju just sel aastal eriti teravaks muutunud.
Kuigi UK valitsus väidab, et “põgenikud” toovad sellega, et nad on tuumafüüsikud, kirurgid jne keskmiselt 266000 GBP “põgeniku” kohta pikas perspektiivis kasu, siis teiste riikide uuringud ja ka UK sõltumatud uuringud näitavad, et see on pigem suurusjärgus -600000 (miinus kuussada tuhat) GBP. “Põgeniku” kohta.